[...] wcisnąć takie mięsko i mnie więcej w jakich ilościach?Czy 2 razy w tygodniu mięso czerwone a reszta białe będzie ok? 2.Czy cielęcina to też mięso czerwone? 3.Czy zróżnicować mieso czerwone w diecie czy kupować np. wołowine czy inne te co podałem w punkcie 1 też będą ok i można co jakiś czs zamieniać? Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-03-26 [...]
Witam. Ktos probowal miesa mielonego 500g wolowego z lidla? Nie ma w skladzie z ilu % tam jest ten wolowiny. Ale cena zastanawia bo 500g za 9,99. Myslicie ze cena adekwatna do jakosci?
Hejka sportowe świry mam pytanie odnośnie antykatabolików. Zaczynam redukcję z wagi 120kg przy wzroście 178. Ćwiczę od zawsze ale przez problemy hormonalne waga urosła przez ostatnie lata. Zbudowałem sporo mięsa, Max na klatkę 100kg x 18. I teraz pytanie... Chce zacząć robić robić dni nietreningowe cardio na czczo, do roboty mam na 9 więc to [...]
Witam, jak w temacie, już nie mogę jeść 2-3 x dziennie kurczaka/indyka (gotowany, duszony, grilowany) z ryżem. Czy zastąpienie go dobrym białkiem - trec whey 100 da podobne rezultaty? Bardzo mi smakują płatki owsiane z tą właśnie odżywką oczywiście robione na wodzie( ryż, makaron również wchodzi) ale owsianka najlepiej. Chciałbym tak jeść 2-3 [...]
Witam. W razie jakiś pytań dotyczących diety wagi nie będę pisał 2 razy jak coś tu jest temat założony przeze mnie niedawno : http://www.sfd.pl/Redukcja_85kg_na_80kg_możliwa_nie_utrata_masy_minimalna_-t513601.html Moim pytaniem jest czy jest jeszcze jakieś mięso dobre na redukcję po za filetem z kurczaka, filetem z indyka i wołowiną ? 2 pytanie [...]
Witam, mam pytanie znalazłem kontakt do kupna piersi kurczaka, 12.90zł za kg sprzedarz prosto od masarni i pytanie czy takie mięso za taką cene, ma jakąś swoją wartość? czy lepiej zainwestować więcej pieniędzy u kogo innego? ale u mnie w rzeszowie, mięso raczej dostępne w marketach, a ten kontakt prosto od masarni, oprócz mięsnego na rynku to [...]
Witam, w ostatnim czasie postanowiłem zadbać o swoją sylwetkę. Uwielbiam całodniowe wypady w góry, i planuję w niedługim czasie wybrać się gdzieś na Babią Górę / w Tatry na wschód słońca. Ostatnio przeczytałem sporo o tym że jedzenie na takie wypady - tzn. czekolady, batoniki, można zastąpić suszonym mięsem i innymi naturalnymi produktami. Z tegoż [...]
[...] polecacie tańsze zamienniki tego mięsa? myslałem juz o pandze ok 10-12 zł/kg wątróbce i miesu z udek kurczaka ( sproboje je gotowac w wodzie z wegetą, zeby było cos ala mieso z rosołu sa bardzo tanie bo ok 5 zł/kg lecz nalezy sie liczyc z tym ze nie wszystko jest tam do zjedzenia) Byłbym wdzieczny za jakies inne porpozycje razem z cena za [...]
witam mam pytanie, otoz w okolicach treningu rzadko mam okazje zjesc piers z kurczaka, jem ryz i jakies mieso, np mielone, wieprzowe itp, ktore niestety ma troche tluszczu. czy to szkodzi w efektach czy wylacznie moze pogorszyc samopoczucie na silowni? slyszalem ze od tego po prostu troche w brzuch sie odklada ale to zaden problem bo biegam [...]
[...] Jednak....... mam wiekszy apetyt i waga mimo tego ze jem wiecej nie roscie ale jem duzo mieska: pieczone, grilowane, duszone. Moje pytanie: czy taka podaz mieska mi nie zaszkodzi tj. nie obciazy nerek?? jem na dzien: ok dwie piersi z kurczaka i udko ( wymieniam same mieso bez warzyw , jajek serow itd) Prosze o jakiekolwiek wskazowki:) Pzdr M11
[...] ze drób jadlem po treningu tak jak wiekszosc - kuraka. Teraz z wielu powodów mam zamiane mam latwy dostep do miesa czerwonego i lepiej by mi bylo jesc wlasnie ten gatunek (mieso wieprzowe -szynka, poledwica oraz mieso wolowe. A teraz mam odnosnie tego pytania: 1.Czy takie mieso nadaje sie do posilku potreningowego??? 2.W jakim stopniu wplynie [...]
Chyba mam grupe krwi 0 (musze zbadać ale obiło mi sie o uszy ze mam taką) i jeśli mam taką to będę musiał chyba zacząć jeść mięso. Dlatego doradźcie mi jakie najzdrowsze, bez konserwantów, chemii i hodowane przyzwoicie. Obiło mi sie o uszy że indyk jest ok. Chodzi mi też o to by codziennie można było to jeść, bo ryb nie można codziennie.
Mam taki problem ktory mnie ostatnio zastanawia, mianowicie nie jem innych mięs oprócz drobiowych. Wiadomo, ze standard dla kulturysty to piersi i ryż, ale przeciez na mase ponoc równie dobra, a moze lepsza jest np. wołowinka.Ja tymczasem od praktycznie 2 lat nie jem wołowiny, wieprzowiny, cielęciny itp. Jak to sie ma do robienia masy ? Bo [...]
dziś kupiłem w sklepie mięso do hamburgera za 3.40zł ( 5 kawałków po 50g czyli razem 250g ) skład: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt (75%), woda, mąka pszenna (gluten), skrobia ziemniaczana, białko sojowe, sól, mieszanka przypraw, wzmacniacz smaku E 621, substancja konserwująca E 250. pakowany próżniowo. Produkt gotowy do spożycia po [...]
Tak więc postanowiłem porządnie dopracować moją dietę i plan. 169 cm, 71 kg. Mój cel to zrzucić brzuch (tylko on mi przeszkadza) czyli ujemny bilans kaloryczny , oraz mieć ładną sylwetkę. Nie potrzebuję być "koksem". Proszę o opinie sugestie czy to trzyma się kupy. Trening FBW 3x w tyg. + bieganie jeszcze nie wiem czy wieczorami czy rano w dni [...]
Witam! Mam pytanie odnośnie w.w. produktu. Mianowicie chciałem wpisać sobie do dietki, jednak nie wiem jak obliczyć b/t/w/kcal. Na opakowaniu napisano: Wieprzowina 71%, wołowina 29%, procentowa ilość tłuszczu: poniżej 30%, stosunek tkanki łącznej:białko mięsa, poniżej 15%. Co to znaczy 30% tłuszczu- to jest na 100g produktu czy na łączną ilość [...]
Zapomniałem odmrozić mięsa i wrzuciłem zamrożonego kurczaka + trochę karkówki obsypaną w przyprawach. Po kilkunastu minutach na mięsie pojawiło się coś "dziwnego" o glutowatej konsystencji. Na kurczaku wyglądało to jak mozarella, a na karkówce było bardziej szare, co to jest? D: Mogę normalnie to coś wyrzucić i zjeść tego kurczaka bez obaw? :/
Czego na kalkulatorze z sfd jak biore mieso z ud kurczaka ze skora i bez skory, to ten ze skora ma ponad 1g bialka mniej ? XD Nie powinien miec on przynajmniej tyle samo albo troche wiecej ? Ale chyba nie mniej, czy jest tam jakis blad czy po prostu ja czegos nie ogarniam ? I jak samo udo z kurczaka wliczac w kaloryke ? Przypuscmy mam 1 udko 500g [...]
/SFD/Images/2016/5/4/7f22c0a462bc48b89ca27272b4afa2e5.jpg Witam co myślicie o jakości tego produktu czy zawartość białka i tłuszczy jest dobrej jakości i jest sens ten produkt włączyć do naszej diet? Zauważyłem że po piersi z kurczaka tej samej marki mam problemy z żołądkiem.