nie koniecznie ucinaj, przy tej kaloryczności nadal będziesz gubił tkankę tłuszczową bo jesteś na deficycie, podbiłbym ilość cardio w tygodniu jedynie. W mojej opinii planu treningowego nie ma co zmieniać w okresie redukcyjnym , utrzymujesz nim mięso a nie redukujesz, ja ćwicze intuicyjnie zawsze. Białka w teorii masz dużo, ale zwierzęcego nie [...]
Tak bedzie Night, nie inaczej, docisniecie dupska nastepuje ciezarem. Swoja droga Ty sie w ogole nie starzejesz, co spojrze to 37 masz wpisane. Urodziles sie w grudniu czy jak? ;-D Uzupelniam zaleglosci, u mnie niestety znowu powrot do fitnessu weekendowego. Kiedys byla taka seria ksiazek typu "Jak nauczyc sie plywania w weekend". Zatem kulturysta [...]
Jak nie boisz się śmietany i tłuszczu to możesz zrobić w sosie śmietanowo-paprykowym. Podsmażasz mięso na kokosowym, dodajesz cebule, papryke, czosnek, potem zalewasz śmietaną. Doprawiasz papryką słodką, chili, prowansalskimi i cieszysz się smakiem ;-)
Kiedy podsmażam filet z kurczaka w kawałkach, np. do chińszczyzny - kroję go cienko (na ok.5-6 mm) w poprzek włókien (tzn. w poprzek całego fileta) - dzięki temu te plasterki mają krótkie włókna i łatwiej się gryzie, niż kostkę %-). Cienko krojone mięso lepiej też przechodzi smakami przypraw i jest dla mnie o wiele smaczniejsze, niż krojone z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
mam jeszcze pytanie co do piersi z kurczaka na potreningu.pl gdyż są tam dwie nazwy dla piersi z kurczaka i różnią się one dosyć dużo jeśli chodzi o białko a mianowicie: Mięso z piersi kurczaka bez skóry i gotowana pierś z kurczaka. Ja osobiście przyrządzam najczęściej pierś z kurczaka tak że daję ją na patelnie, przykrywam pokrywką i duszę. [...]
1. ogólnie po treningu zaleca się spożywanie glukozy w celu uzupełnienia glikogenu, ale uwierz mi, że na naszym poziomie, czyli nie jesteś zawodowcem, który wychodzi na scenę, nie jest to najważniejszy aspekt, ponieważ nie robisz kolejnego treningu tego samego dnia, więc spokojnie glikogen zostanie uzupełniony do następnej sesji treningowej. sok z [...]
U mnie wygląda to w ten sposób, tylko brokuły i ryby / mięso zawijam w folę ;-) Wtedy cały aromat się trzyma. Garnek - do garnka woda - na garnek sitko - na sitko jedzenie w foli, albo bez i pokrywka. Na forum bez Pani %-) Aga jestem. /SFD/2017/1/27/e324597115864c569eefc0e619f66e66.jpg
Ok. pozmieniałem trochę , oczywiście bedę starał sie zamieniać ryż na kasze, makrelę na tworóg, mieso na rybę. Pytanie czy w dni bez treningu darować sobie shake z białkiem czy zostawiać tak. A może jakiś inny suplement mam zakupiać? Aha i czy kreatyna moge dorzucić czy na razie darować sobie? Jesli tak to tylko w DT czy to nie ma znaczenia? Teraz [...]
16.03.2017 Dzisiaj kolejny dzień treningowy. Szczerze mówiąc spodziewałem się, ze nie będę mógł dzisiaj chodzić, a tu taka miła odmiana i tylko dwójki czułem 8-) Mimo to, czwartek to dla mnie strasznie nudny dzień, przez szkołę w której w ten dzień w zasadzie nic nie robię przed treningiem byłem taki zaspany... Na szczęście miałem Red Shock i [...]
17.03.2017 Dzisiaj rano się zważyłem, waga taka sama jak w tamtym tygodniu 73,3kg, ale za to pas -0,5cm także jest okej :) Mimo to, redukcję prawdopodobnie pociągnę do maja, bo nie ma sensu żebym wycinał się jakoś bardzo, bo już w tym momencie kuje mnie w oczy znikoma ilośc masy mięśniowej, a jak szkielet wyglądać nie chcę. Dlatego myślę, że w [...]
20.03.2017 Średni dzień dzisiaj... Trening dosyć słaby przez jego początek, bo na płaskiej w 2 serii nie wiem dlaczego zaczął mnie prawy łokieć boleć i musiałem zejśc przez to z ciężarem. Później już nie było problemu z nim, ale i tak jakoś zdemotywowało mnie to. Dodatkowo wieczorem dostałem jakiejś niestrawności, także też wszystkiego co [...]
ja nie robiłam schabu tak jak autor przepisu; zazwyczaj piekę 1kg schabu 55-60min w temp 180 stopni , najpierw mięso chwilę podsmażam na patelni, potem umieszczam w brytfannie, podlewam lekko wodą (lub bulionem) i piekę pod przykryciem
Dobra to jeszcze raz od początku. Widzieliście moje zdjęcie, zmierzyłem jeszcze raz porządnie bf% i wyszło mi tym razem 21,1%!! Możliwe patrząc na moje zdjęcie? Wyliczyłem od nowa zapotrzebowanie kaloryczne, ważąc się na czczo dziś po "dwójeczce" z rana. Waga: 101,7kg %bf - 21,1% budowa endo Według tych założeń obliczać zapotrzebowanie na [...]
12.06.2017 Z rana trening wszedł elegancko, aż dziwne że tak mało ludzi było i 0 kolejki do płaskiej <3 72,5x5 zaliczone także w następnym tygodniu będę podchodził do 75. Na początku ledwo co zrobiłem 75x1, a teraz czuję, że 75x5 pójdzie spokojnie także jeżeli chodzi o siłę to na tej masie to jestem jak najbardziej zadowolony c: Z rana waga po [...]
Tak sa wazne,nie wiesz jak je pidbic?zamiast piersi tluste mieso,smaz na smalcu,masle klarowanym,oleju kokosowym.. I jesli chodzi o proporcje makro to daj b2 gr,tl min 1gr a reszta wegle a nie jakies dzielenie procentowo
Ekhem... ważę 106kg mając 170 wzrostu, problem z kolanem też czasami, już mniejsze... i wybacz ale ja potrafię zrobić piękny pełny siad z obciążeniem, więc bez takich mi tu wymówek, że waga nie pozwala %-) wgl dlaczego robisz przysiady na bosu jak bez obciążenia nie jesteś w stanie ich zrobić poprawnie??? pogarszasz tylko sprawę nie wierzę, żebyś [...]
Jeżeli trenerzy wiedzą to ok, to nie są lekkie ćwiczenia :-) Zdecydowanie jestem za tym, żeby ktoś sprawdził Ci technikę tych przysiadów. Zamiast sztangi do przysiadu możesz wziąść jeszcze hantle albo kettlebell - będzie lżej. Ale nadal - pierwsza kontrola techniki (może poproś dzisiaj fizjo o sprawdzenie) Wizyta u fizjo cieszy :-) daj znać [...]
Podpatrzone i zrobione :) Zrobiłem w trochę odchudzonej wersji, z samym serem (żałuję, że żadnego warzywka nie wsadziłem do środka ale poprawię się za tydzień :) mięso z szynki przed mieleniem okroiłem z co większego tłuszczu i tylko przyprawiłem :) w środku po 20g sera żółtego, i pieczone półtorej godziny w piekadniku bo dość grube były :) o 15 [...]