Na wołowinie z kością wychodzą też smaczne zupy, a mięso można zjeść (z zupy jest miękkie) lub zmielić i po doprawieniu zużyć jako farsz do pasztecików, naleśników, sajgonek... Do tego celu lekko przerośnięte części są najlepsze. Nie było tu mowy o podrobach - ozór wołowy jest niedrogi (jak na wołowinę), a moim zdaniem może być ciekawym [...]
Witaj. Gratuluję poważnej decyzji o zmianie :). Poczytaj sobie linki podwieszone z działu o układaniu diety: http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html Polecam też artykuły na PoTreningu (odnośnik u góry, masz tam kategorię "Odchudzanie" i mnóstwo wartościowych tekstów o diecie i podejściu do treningów). Jak [...]
Niestety nie jest to dobrej jakości mięso. Sporo skórek i zmielone różnego rodzaju odpadki. Poza tym higiena też nie jest na wysokim poziomie. Lepszym wyborem, mimo, że ciągle słabym będzie nawet mięso garmażeryjne ze sklepu. http://potreningu.pl/articles/4856/czy-kebab-jest-zdrowy Zmieniony przez - domer w dniu 2017-11-01 11:37:57
[...] odp. Mam nadzieje ze na forum w koncu znajde odpowiedzi. Pytanie I Czy faktycznie zle sie robi kupujac wiecej produktu i pozniej sie go mrozi. Np W sklepie X jakies mieso jest w przecenie kupuje wiecej tego miesa dziele sobie je na porcje i zamrazam a w miare potrzeby wyjmuje rozmrazam. I czy faktycznie to jest takie zle? Spotkalem sie z [...]
Witam mam kolejne pytanko a nie chce zakładać nowego tematu otóż : - czy na redukcji można śmiało korzystać z przypraw czy może z czegoś powinno się zdecydowanie zrezygnować ? Chodzi mi głównie o mięso - mogę gotować mięso ale czy gdybym chciał usmażyć to dodając delikatnie olej/oliwę na patelnię muszę ją wliczyć ? - czy napoje " zero " raz na [...]
Witam mam kolejne pytanko a nie chce zakładać nowego tematu otóż : - czy na redukcji można śmiało korzystać z przypraw czy może z czegoś powinno się zdecydowanie zrezygnować ? Chodzi mi głównie o mięso - mogę gotować mięso ale czy gdybym chciał usmażyć to dodając delikatnie olej/oliwę na patelnię muszę ją wliczyć ? - czy napoje " zero " raz na [...]
Jeden dzień wysokiego spożycia węglowodanów po okresie redukcji tkanki tłuszczowej nie powinien wpłynąć negatywnie na jej wygląd. Wręcz przeciwnie. Powinno być fajne nabicie.. Potwierdzam , mi do 0 brakowało 600 -700 kcal na końcu redu ale chciałem to zrobić w dwóch ruchach . Po 300+/- 350 , i co się stało po pierwszym ruchu? Waga delikatnie w dół [...]
Sałatka hawajska z kurczaka składniki: pierś z kurczaka 200g torebka ryżu 100g brazowy jest ok puszka ananasa w zalewie pół puszki kukurydzy jogurt naturalny 100ml rodzynki jakies 20g do smaku sól,pieprz, przygotowanie: Kuraka pokroić w kostke i wrzucić na rozgrzaną patelnie, pozniej wlać sok z puszki ananasa ( zostawić 2-3 łyżki na później [...]
Przetestowałam ostatnio różne porady dotyczące robienia steków. Moje ostatnie dwie próby owocowały najlepszymi stekami jakie do tej pory jadłam. Nie jestem w stanie stwierdzić czy z któregoś z tych etapów można by zrezygnować więc trzymam się tej wersji :) Co potrzebujemy? Kawałek wołowiny- polędwica, antrykot, rostbef, ligawa masło klarowane [...]
Proporcje i składniki wedle uznania, ja robię na parę dni żeby mieć z głowy więc wychodzi sporo (ok 11 sztuk): Składniki: - mięso mielone (chude z szynki, łopatki wieprzowej, wołowiny, indyka - wedle uznania) 1000g - przecier pomidorowy 190g - czerwona fasola 2x400g - dwie zielone papryki - trzy czerwone cebule - dwa opakowania tortilli ( [...]
Witam, jestem nowa na forum i chciałabym się poradzić w kwestii redukcji. Taki temat założyłam w dziale odchudzanie ale dziewczyny zaprosiły mnie na oddzielny temat Ladies, którego wcześniej nie widziałam więc jestem :) Mam nadzieję, że mi poradzicie bo nie mogę nic znaleźć o odchudzających się kobietkach z niedoczynnością tarczycy więc kopiuję [...]
Cześć Na wstępie chciałbym podziękować firmie Activlab za pomoc w przygotowaniach do akademickich MP. Podstawowe informacje Mam na imię Mateusz, mam 23 lata i jestem studentem V roku FiR . Swoją przygodę z siłownią zacząłem za sprawą mojego brata. Pierwsze miesiące ćwiczeń (pewnie jak w przypadku wielu osób) można uznac za zmarnowane. Brak [...]
Następna szamka p.t. Jajko po Szkocku :) Skład w zrzucie (robiłem z 500g mięsa plus jajo ale podzieliłem na porcje) Sposób przygotowania: -mięso mielimy lub kupujemy zmielone przyprawiamy dodajemy jajo i mieszamy -gotujemy jajko na miękko -na dłoń rozkładamy płasko mięso, wkładamy jajo i mokrymi dłońmi najłatwiej otulić jajo w mięsie [...]
Moi Drodzy :-)! Postanowiłam założyć nowy dziennik, bo zaszło u mnie kilka dość dużych zmian. Wprawdzie mój profesor od matematyki zwykł mawiać, że nie ma co tworzyć bytów nad potrzeby, to jednak tutaj potrzeba jest jak najbardziej uzasadniona. W tak zwanym międzyczasie przeprowadziliśmy się do Warszawy. Nadal nie rozpakowaliśmy wszystkich pudeł i [...]
Oj dziewczyny książka zrobiłaby karierę jak nic. Już dla swoich koleżanek (które widziały efekty tej diety u mnie) porobiłam malutkie kieszonkowe notesy i skserowałam najważniejsze zasady Montiego dokładając przykłady z własnego doświadczenia. Odnośnie tych boczków dozwolonych w drugiej książce, to muszę powiedzieć, że w pierwszej "Jeść aby [...]
Dziewczyny ratujcie! Już zgłupiałam. właśnie mam przed sobą książkę Montiego i przeczytałam, że dopiero w II fazie możliwe jest zjedzenie kawałka miesa czy ryby z soczewicą, soją czy bakłażanami...hmm, a przecież właśnie w fazie I je się na obiad mięso z węglowodanami o niskim IG. Czy taka soczewica z kiełbaską drobiową i sokiem z pomidorów podana [...]
[...] Przygotowalam sobie wszystkie produkty, posiekalam, pokroilam, a na koniec odkladajac poledwiczke do lodowki zupelnie przypadkiem przeczytalam sklad. Zaczelo sie niewinnie: mieso z indyka, MAKA ZIEMNIACZANA, CUKIER....itp itd. Moj omlet zubozaly o jeden skladnik smakowal wspaniale, a ja zaczne zastanawiac sie nad jedzeniem wedlin. No bo skoro [...]