SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czy w posiłku przed treningowym musi znajdować się mięso ? Czy może to być np. Ryba/jaja/twaróg + makaron/ziemniaki/ryż . Bo mam pewien problem gdyż nie chcę się zajadać 3 razy dziennie kurczakiem .

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 18:45:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tak wiem że są też inne mięsa ;) Czyli ważniejsze jest żebym po treningu miał mięso ? A przed mogę sobie pozwolić na pewne mieszaniny typu jaja+makaron,twaróg+makaron lub ryba+ryż/ziemniaki ? Zmieniony przez - Black&White w dniu 2012-12-28 18:53:47

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 18:53:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    z tym twarogiem to tak nie najlepiej jednak okolotreningowo, lepiej jaja/mieso/ryby dawaj

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 18:55:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Rozumiem ryby/jaja/mięso ,ok postaram się coś dobierać odpowiednio

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 18:56:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1-8 enan 250mg e5d 9-15 enan 300mg e5d 10-16 wino 40mg ed 9-15 t3 +clen Cel Redukcja. Pytanie: 1. T3 mogę zacząć 8-15 albo pociągnąć 9-16? Czy max 6 tygodni? 2. Jakie dawki wina przy wadze 80kg? Cel, suche mięso. Dlugosc stosowanie T3 tez zalezy od ilosci T3, bo 25ug nie rowna sie 75-100ug wiadomo. Najlepiej zaloz swoj temat, wstaw ankiete, ktos [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 19:00:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nietolerancja GLUTENU - pytanie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Sorka, że odkopuję stary temat, ale może autor przeczyta a chciałbym dać mu parę wskazówek. Mam dopiero 18 lat a z problemami jelitowo-żołądkowymi borykam się już od dwóch lat. Jako, że mam z tym pewne doświadczenie mogę dać ci parę wskazówek mam nadzieję, że pomogą. Ale na początek, pisałeś, że miałeś kolonoskopię, czy pobrali cy wycinki do [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 2851 Data: 2012-12-28 19:02:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny 69kg.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam,po zaglądnięciu do tematów,poczytaniu i zdobyciu wiedzy początkowej,ustaliłem dietę początkową. Zamieszczam moje dane i zapotrzebowanie w jednym z zrzutów ekranu. Moim głównym celem jest przybranie na masie,dodaję że po głębszej analizie i rozmyśleniach stwierdzam że jestem ektomorfikiem. Proszę o ocenę tej diety i o jej poprawę,jeśli ktoś [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1154 Data: 2012-12-28 19:50:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny 69kg.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A jak obciąć te kalorie ? Mniejsze porcje ? A i dzięki za bardzo dobre propozycje z tym jedzeniem na pewno się przydadzą ;) Tylko to smażenie ... nie ucierpi na tym mięso ? Nie straci przypadkiem na jakości odżywczej ? A co do odżywek to polecałbyś coś specjalnego ? Gdybym oczywiście się zastanawiał już nad kupnem i stosowaniem ją w formie jaką [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1154 Data: 2012-12-28 20:18:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jakies nowe ph teraz wyszly ? nowe zwiazki ? cos wartego uwagi ? bardziej na suche mieso niz na mokra mase...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 20:29:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rada mile widziana

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tak zrobię, dzięki za rady. Będę urozmaicał jak tylko się da, jednak dalej mam wątpliwości co do przyrządzania mięsa do kanapek rano. Mięso nie zdąży się rozmrozić do godziny 10.00, a rozmrożonego nie będę wkładał do kanapki...Nie dałoby się jakoś tego zastąpić? Odnośnie odżywki białkowej to jaką? I czy spożywać ją też w dni nietreningowe? [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1210 Data: 2012-12-28 21:14:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rada mile widziana

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mięso możesz przygotować dzień wcześniej. Odżywka białkowa - WPC najlepiej powyżej 70% zawartości białka, może być coś z tańszych np. SFD, może być coś droższego. Kwestia wymagań i portfela. Pijesz wtedy, kiedy masz braki w diecie i nie masz możliwości przygotować np. mięsa, czy zjeśc jajek - jako zamiennik. Osobiście sporą część posiłków robie [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1210 Data: 2012-12-28 21:32:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Na jaką cholerę Ci tyle białka? Poza tym w dalszym ciągu w diecie masz 100g odżywki białkowej - co TRZEBA zmienić. Co to za posiłek trochę WPC i mleko? Odżywkę białkową wypij sobie po treningu, te 2 pozostałe porcje - wywal, bo nie są Ci do niczego potrzebne, szczególnie ta z samego rana, upchana nie wiadomo po co. Zbyt duży udział nabiału w [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1496 Data: 2012-12-28 21:40:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wiecie jak Mlekolak mieso zdobywa?

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 22:08:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • JahajaTest suplementów BurneikaSports HP, MT, PCT M (konkurs)

    Post
    Robert Burneika - Hardcorowy Koksu

    http://imageshack.us/a/img819/2229/befunkycartoonizer2.jpg WITAM DZIEŃ 22 xmejux zdecydowanie czuć klate, thx :-)) Dzisiaj dzień nie treningowy, regenerujemy się po wczorajszym treningu klaty i bajcepsów, dodam, że zakwasy na cycach czuć porządnie… :-D W ramach cardio skoczyłem na rower stacjonarny, poszło 30 min. Po rowerze sypnąłem 10g [...]

    Odpowiedzi: 199 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 22:29:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siema wszystkim! Zostałem wybrany do programu "IRON-Cross Training&Diet System SFD" we współpracy z raczek87 i Faftaq. W tym temacie dodawał będę trening/dietę. Studiuje, pracuje, trenuje. Trochę o mnie: WIEK: 23 WAGA: 88,5kg WZROST: 178cm PODSTAWOWE WYMIARY: obwód szyi: 39cm Biceps: 38,5cm Barki: 127cm Klata: 111cm Brzuch: 93cm Biodra: [...]

    Odpowiedzi: 454 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 23:41:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ocena diety - 59 kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zamiast szynek daj normalne mięso, jogurt tylko naturalny, tuńczyk maksymalnie 2-3 razy w tygodniu, gainera bym sobie darował, jeśli dieta będzie dopięta. Dodaj warzyw i źródeł zdrowych tłuszczów. Brakuje też jakichkolwiek obliczeń, Twojego zapotrzebowania, ile kcal dostarczasz dietą i jakie BWT diety.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 696 Data: 2012-12-29 00:08:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam nietypowe pytanie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Co innego suszony chleb, mięso czy inne artykuły które zostały specjalnie przetworzone by ich jakość utrzymywała się przez odpowiednio długie lata. Z pytaniem odnośnie możliwości spożycia takiej odżywki, kieruj się do działu odżywki i suplementy.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 631 Data: 2012-12-29 00:18:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kupujemy,kupujemy:-)

    Post
    Doping

    Co do wołowiny i tych stekow z lidla (rosbef) To tak, wydaje mi się ze lepiej jest kupic normalna wolowine na kg obkroic i jest lepsze mieso niz ten rosbef z lidla. To mieso z lidla co kupilem to poprzerastane itd a rosbef to powinno byc najlepsze czysciutkie miesko...

    Odpowiedzi: 2804 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-29 11:31:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dobrej wołowiny wcale nie trzeba marynować ;-) potrzeba tylko naprawdę wysokiej temperatury pod patelnią grillową. posypujemy świeżo mielonym pieprzem (najlepiej młotkowanym), ewentualnie dla smaku majerankiem i rozmarynem, NIGDY SOLĄ bo będzie twarde i gumowe ;-) i nacieramy małą ilością dobrej oliwy, żadnego tłuszczu już na patelnię nie trzeba. [...]

    Odpowiedzi: 2948 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-29 12:02:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie da się edytować a jakoś po mongolsku napisałem o tym sprawdzaniu wysmażenia steka %-) Tu będzie lepiej, skopiowane z jakiejś tam strony: Istnieje metoda jak sprawdzać mięso podczas smażenia, żeby było takie jak chcemy. U mnie ta metoda się sprawdziła. Jeżeli złączymy kciuk z palcem wskazującym (tylko dotykając, nie ściskając), duża poduszeczka [...]

    Odpowiedzi: 2948 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-29 12:07:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)