[...] zaburzonej, z jakiś przyczyn wrażliwość insulinowa prowadzi do wyjątkowo negatywnych konsekwencji, zwiększając ryzyko wystąpienia wielu chorób np , nadciśnienie, cukrzyca, miażdżyca,nie mówiąc o otyłości . zaburzenie gospodarki insulinowej jest konsekwencją problemów z dużą masą i nieprawidłową budową ciała, z drugiej strony natomiast [...]
[...] mają zawały serca) - ale to są wyjątki !!! Nic dziwnego, że nie mamy problemów z cholesterolem, bo wszyscy jesteśmy jeszcze młodzi, trudno żeby w wieku 15 - 30 rozwinęła się miażdżyca. Ja zjadam tylko samo białko, bo przy dziennym wpieprzaniu 15 jajek - 15 żółtek do tego to przede wszystkim "bomba kaloryczna", a dopiero potem [...]
Pomijając tłuszcz no owszem urośnie, ale zwiększasz ryzyko wystąpienia chorób metabolicznych jak cukrzyca nadciśnieniene czy miażdżyca. Czy warto ? chyba nie. W produktach tych dostarczasz sporą dawkę tłuszczów trans więc? kicha
Kiedy glukoza łączy się z glukozą to wydziela się woda . Czyli jest jakby większa koncentracja. W chemii nazywa się to kondensacją. Jeżeli zjadamy całą komórkę to musi ona pęknąć w organizmie, musi być nadtrawiona, wolniutko uwalniają się z niej cukry. Nie ma wzrostu glukozy we krwi i nie jest drażniona trzustka. Natomiast jeżeli spożylibyśmy to [...]
[...] jest bogaty w ważne witaminy, których na codzien nie otrzymujemy, np poprzez częstsze szamanie ryżu brązowego mamy wiekszą szanse że w podeszłym wieku nie dopodanie nas miażdżyca. Ryż brązowy zawiera dużo błonnika który pomaga nam w szybszym trawieniu to jest ogromny + na strone ryżu brązwego. Również zawiera prawie dwa razy tyle potasu co [...]
Z tym sklepem mam dokładnie to samo Ludzie nie mają pojęcia,ze w gruncie rzecz prowadzą sie do grobu przez coś takiego .Potem choroby,miażdzyca a oni odżywianie mają gdzieś...
Z tym sklepem mam dokładnie to samo Ludzie nie mają pojęcia,ze w gruncie rzecz prowadzą sie do grobu przez coś takiego .Potem choroby,miażdzyca a oni odżywianie mają gdzieś... Tylko nie wiem czy takie podejście jest normalne,bo nie moge patrzec co ci ludzie robią...
[...] się kamieni woreczka żółciowego, daje zdrowy połysk włosom i zapobiega ich wypadaniu. Dzięki systematycznemu zażywaniu lecytyny Twoje samopoczucie znacznie się poprawi i miażdżyca będzie miała mniejsze szanse rozwoju w Twoim organizmie. Lecytyna jest naturalną substancją (lipidem), której nadzwyczajne korzyści wciąż są nieznane wielu osobom. [...]
"JAJKO TO IDEALNE POŻYWIENIE DLA MĘŻCZYZNY - PODNOSI POZIOM TESTOSTERONU. To nieprawda, że kurze jajko jest bombą cholesterolową. Zawiera go dokładnie tyle samo, ile stugramowy kawałek wątróbki cielęcej. To, czy organizm zamieni go w zły, czy dobry cholesterol zależy tylko i wyłącznie od twojego trybu życia. Zagrożeni miażdżycą czy zawałem [...]
OLIMP L-Karnityna 500 Forte Plus (kapsułki) - jedna kapsułka zawiera 500 mg czystej L-Karnityny - jest alternatywną postacią farmaceutyczną pozostałych preparatów firmy OLIMP zawierających L-karnitynę. Pierwsza na krajowym rynku kapsułka wytworzona z roślinnych polimerów węglowodanowych, zapewniająca najwyższą dynamikę wchłaniania substancji [...]
[...] szyjnych powstawały 2,5 razy szybciej niż u ludzi nie stosujących żadnych witamin. Jeszcze gorzej na przyjmowaniu preparatów witaminowych wyszli palacze papierosów - miażdżyca rozwijała się u nich aż pięciokrotnie szybciej niż u innych. "Takiej zależności nie zaobserwowaliśmy jedynie u tych, którzy dbali o dietę bogatą w warzywa i [...]
[...] tłuszczy, fast foody itd. a na końcu samym są anoreksja, bulimia, chroniczna otyłość itd. Otyłość i wszelkie tego skutki, awitaminozy, niedobory minerałów, nadciśnienie, miażdżyca, ot, wierzchołek góry lodowej Edit: No, czyli jak kolega u góry, nie wiem właściwie co chcesz wiedzieć. Uważam podobnie, rozejrzyj się za tłuszczami, witaminami, [...]
[...] wątroby, rak wątroby, krwiaki wątroby, zatrzymanie żółci w woreczku żółciowym, żółtaczka cholestatyczna, spaczenie przemiany tłuszczowej, podwyższenie poziomu cholesterolu, miażdżyca-zwapnienie żył i tętnic, wzrost agresji, gburowate zachowanie się, uszkodzenie dróg moczowych i płciowych, obniżenie poziomu libido, zaburzenia psychiczne, [...]
[...] przodu. Jak ktoś chce się kierować w życiu przesądami i stereotypami to niech myśli tak, jak ty. Natomiast fakty były już na forum wielokrotnie pokazywane - primo, jajka nie szkodzą tylko sprzyjają zdrowiu, secundo, spożywanie dużej liczby jajek w żaden sposób nie przyczynia się do pogorszenia zdrowia - żadna miażdżyca, choroby sercowe, etc.
Straszne bzdury gadacie!!!Kto taki udowodnil ze jedzenie jajek podnosi cholesterol????Wiekszosc cholesterolu(zwlaszcza tego zlego) powstaje z weglowodanow i w czasie streu!!!!!!!!!Kolejna sprawa jest to ze cholesterol nie jest przyczyna miazdzycy!!!Miazdzyca jest to uszkodzenie tetnic w ktorych osadza sie cholesterol jednak to nie on powoduje [...]
krótko : krótkie estry : mnejsza retencja wody, mniejsze zagrozenie nadcisnieniem (gęstość czerwonych krwinek)i mażdzycą naczyń krwionosnych, mniejsze ryzyko powikłań podczas choroby lub wypadku kończącego sie zabiegiem chirurgicznym (gorsza krzepliwośc krwi), mniejsze ryzyko zahamowania reakcji obronnych organizmu (zmniejszenie radykalne [...]
DMAE (dimetyloetanoloamina) Me2NCH2CH2OH – organiczny związek chemiczny z grupy aminoalkoholi, dwumetylowa pochodna aminoetanolu. W organizmach jest prekursorem do syntezy acetylocholiny. Stosowany jako lek stymulujący ośrodkowy układ nerwowy. Działanie jest prekursorem acetylocholiny, który zwiększa jej syntezę w ośrodkowym układzie nerwowym i [...]