[...] , róznią się przedewszystkim tym że nie posiadają w takich ilościach proporcjach aminokwasów egzogennych , których to nasz organizm nie potrafi wytworzyć. (lizyna, metionina, leucyna, tryptofan, walina, fenyloalanina, izoleucyna i treonina) Najlepszym rozwiązaniem jest dostarczenie organizmowi białek zwierzęcych i roślinnych ! Biorąc [...]
[...] 8,0 mg Wapń 720 mg Fosfor 380 mg Żelazo 12 mg Cynk 20 mg Jod 190 mg Zawartość aminokwasów w 100 g białka: L-izoleucyna* 3,5 g L-leucyna* 6,2 g L-lizyna* 5,7 g L-metionina* 2,0 g L-fenyloalanina* 3,1 g L-treonina* 3,7 g L-tryptofan* 0,7 g L-walina* 4,2 g L-arginina 5,4 g L-cystyna* 0,9 g L-histydyna 1,4 g L-tyrozyna 1,4 g [...]
[...] w zbyt małej ilości w stosunku do pozostałych 7 aminokwasów egzogennych. Ogranicza on wówczas wykorzystanie wszystkich aminokwasów w procesie budowy białek ustrojowych ) są metionina cysteina i treonina Wskaźnik aminokwasu ograniczającego (stosunek zawartości niezbędnego aminokwasu ograniczającego w białku badanym do zawartości tego aminokwasu [...]
Eska Createston - to raczej taki super gainer z dodatkami .. ma bardzo fajny skład i nie ma co tego porównywać do Xpanda - bo xpand to produkt z innej kategori , nie chodzi mi lepsze gorsze a zastosowanie jak gdyby. Wartości na 100g produktu: Białko - 34,7g Węglowodany - 42,9g Tłuszcz - 1,9g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1g) Prekursory ATP [...]
""Dla kogo jest BV ? - dla zwierzaków im bardziej kudłatych bądz pierzastych tym większe ma znaczenie!. Ich ciało pokrywają włosy lub pióra. Składnikiem piór, włosów jest keratyna. Keratyna zawiera bardzo dużo aminokwasu siarkowego cysteiny i cystyny( powstaje z utleniania cysteiny). Cysteina może zostać wytworzona u zwierząt od innego [...]
Uni-Liver 500 tab. producent: Universal rodzaj: Aminokwasy (BCAA, całodzienne i inne) ilość: 500 tab. cena: 110.00 zł UNIVERSAL Uni-Liver: Uni-Liver to wyjątkowo czysty, naturalny produkt uzyskany wyłącznie z cenionego argentyńskiego bydła karmionego trawą, które rosło bez sterydów, hormonów i pestycydów. Po oddzieleniu od tłuszczu, wody [...]