[...] oleju kokosowego 5 g jogurtu naturalnego Jak wykonać: Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiany na około 30 minut. Odlewamy wodę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy masło orzechowe, izolat plus szczyptę soli i dokładnie miksujemy. Odstawiamy do lodówki. Czekoladę razem z olejem kokosowym rozpuszczamy - w kąpieli wodnej lub suszarką. [...]
[...] ale miałam takie domsy wszędzie, że było by to bez sensu %-) Porozciągałam się, odcinek lędźwiowy jest mi za to wdzięczny ;-) Micha: 1. jajka, chleb żytni, awokado, masło klarowane, jabłko 2. pierś z indyka, ryż, oliwa z oliwek, kapusta kiszona 3. pierś z indyka, warzywa na patelnię po azjatycku, buraki 4. skyr, truskawki, wafle [...]
Ja prawie zawsze prażę orzechy na masło orzechowe, wg mnie masło ma wówczas zdecydowanie lepszy smak. Wiem,że tracą na wartości, ale jednak wolę takie. Bardzo często robię masło z mieszanki róznych orzechów. Podstawa są niestety ziemne, bo te lubię najbardziej, ale dodaję też sporo innych. Dodatku tłuszczu nie polecam, zwłaszcza jak ma to być [...]
[...] od jutra. Zwiększ ilość białka z 120g z dobrych jakościowo źródeł: wieprzowina, wołowina, podroby, ryby. Tłuszcze min. 70g. Olej rzepakowy zamień na oliwę z oliwek, olej kokosowy, masło klarowane, czy tłuszcze z mięs. Przed treningiem ok. 2h posiłek pełnowartościowy, a nie banan. W dwóch ostatnich posiłkach nie masz prawie w ogóle białka.
[...] Ciastka wytwarzane są z kilku rodzajów ciasta, między innymi francuskiego, kruchego oraz drożdżowego. Dodawane są do nich różne dodatki: bakalie, kawałki czekolady, czy masło orzechowe. Producenci bardzo chcą karmić nasze podniebienia takimi smakami, do których przeciętny Kowalski będzie wracał. Szukając zamienników Dzięki szerokiej gamie [...]
Bez prażenia ta masa może być nieco płynna niż jak "nutella" lub inne masło orzechowe. Ale OK spróbuję. Mam tylko oliwe chyba to może być? Przy okazji dodam też białko, potem se ocenię :)
[...] miał łatwiej skomponować wiedząć ile czego ptorzebujesz, a tak możesz standardowo, ryż/kasza/makaron + mięso + warzywa + ew. jeżeli chude mięso to jakieś źródło tłluszczu - masło orzechowe, podlać olejem/oliwą, orzechy itp. co do szejka możesz płątki jaglane/ryżowe zalać wodą lub kaszę jaglaną/ryż ugotować, do tego może być banan a nie musi, bo [...]
[...] kreatyny." Lipton - ależ ja jeszcze niedawno zasuwałam kreatynę 5g na dzień i powtarzałam te same teksty co Ty - no może nie że wszyscy coś tam na siłce zachwalają (bo masło orzechowe też wszystkim smakuje)m ale że przeciez wszytskie dostępne publikacje mówia od wielu lat ze super. Tak, ale jak szukamy info o kreatynie jako suplemencie [...]
[...] miał łatwiej skomponować wiedząć ile czego ptorzebujesz, a tak możesz standardowo, ryż/kasza/makaron + mięso + warzywa + ew. jeżeli chude mięso to jakieś źródło tłluszczu - masło orzechowe, podlać olejem/oliwą, orzechy itp. co do szejka możesz płątki jaglane/ryżowe zalać wodą lub kaszę jaglaną/ryż ugotować, do tego może być banan a nie musi, bo [...]
Jak w temacie macie może jakiś przepis na masło z orzechów włoskich? Zastanawia mnie czy warto dodać do tego jeszcze WPC (SFD Protein Whey plus natural)? Normalnie bym prażył te orzechy i po ostudzeniu do blendera wraz WPC. Tylko nie wiem czy to za mało i czy trzeba coś jeszcze dodać. Niedługo przyjdzie zamówiony 1 kg tych orzechów włoskich z [...]
[...] owoce? I teraz co do źródeł tłuszczy ciężko mi wcisnąć te chodzby 80g t niewspomne o 100 niejem tłusto to dlatego czy tu takie źródła nadały by się: Migdały,olej kokosowy,masło+jajka,wiórki kokosowe,twaróg tlusty(z dodatkowym tłuszczem np olej kokosowy),pestki dyni,oliwa od czasu do czasu makrela wędzona? To by mi najbardziej pasowało czy [...]
[...] na to jak się ustawiasz i czy nie ma jaksichś niebezpiecznych przyruchów, zbędnych rotacji bioder, puszczonych samopas na luźno bioder itd. Micha: 1. jajka, chleb żytni, masło klarowane, awokado, fasolka szparagowa 2. pierś z indyka, ryż, oliwa z oliwek, fasolka szparagowa 3. pierś z indyka, ryż, passata, oliwa z oliwek, fasolka szparagowa [...]
[...] owoce? I teraz co do źródeł tłuszczy ciężko mi wcisnąć te chodzby 80g t niewspomne o 100 niejem tłusto to dlatego czy tu takie źródła nadały by się: Migdały,olej kokosowy,masło+jajka,wiórki kokosowe,twaróg tlusty(z dodatkowym tłuszczem np olej kokosowy),pestki dyni,oliwa od czasu do czasu makrela wędzona? To by mi najbardziej pasowało czy [...]
[...] o mój lędźwiowy dzisiaj, ale w trakcie treningu w ogóle nie dokuczał, natomiast w trakcie dnia w normalnych czynnościach daje o sobie znać. Micha: 1. jajka, chleb żytni, masło klarowane, awokado, fasolka szparagowa 2. pierś z indyka, ryż, oliwa z oliwek, fasolka szparagowa 3. pierś z indyka, ryż, passata, oliwa z oliwek, fasolka szparagowa [...]
[...] stosujesz do tego? :-) w kwestii braku czasu przed treningiem, to wystarczy zrobić shake np. zblendowany ryż, kasza lub płatki jaglane, do tego odżywka białkowa i trochę tłuszczu, np olej kokosowy czy masło orzechowe, albo orzechy do przegryzienia po prostu i masz posiłek, który możesz zabrać wszędzie, a wchłonięcie to kilkadziesiąt sekund :-)
no fakt nie uwzględniłem, że jesteś przed zawodami i białka jaj ze słodzikiem i cynamonem, będą wchodzić jak najwiekszy sztos :-D chociaż myślałem, że wlatuje tam jakiś jeszcze magiczny składnik, który robi robotę %-) Ja tak jem często i jest mistrz, tylko że dodaje masło orzechowe do tego albo krem czekoladowy z avokado %-)
Witam wszystkich :) Jak tytuł mówi, chodzi o mój problem z tłuszczem. Zacznę od tego, że mam 24 lata, 158cm i 56 kg ( jestem kobietą ). Zrobiłam sobie pomiar dziś na siłowni i wyszło mi 28,9% tłuszczu i trochę mnie to przeraziło, bo z tego co się zorientowałam to za dużo za dużo. Najwięcej tłuszczu mam oczywiście na brzuchu. Jestem na diecie od [...]
[...] kurkuma) - zupa (ryż/ziemniaki z indykiem, albo lane kluski z jajka i róznych mąk, np. owsiana, jaglana, amarantus + łyżka smietany), orzechy - ryż/ziemniaki/kasza, mięso, masło a chwilę później koktajl - kolacja, tu juz różnie, z tym mam największy problem, często podobnie jak na sniadanie, tylko więcej kanapek %-) Trening albo między 1 i 2 [...]