[...] śliwkowe 2. karkówka, ryż, warzywa, mandarynki 3. pierś z kurczaka, ryż, oliwa z oliwek, banan 4. Carbo <-- mój ratunek podczas 4-godzinnego treningu, inaczej umarłabym z głodu 5. pierś z kurczaka, ryż, oliwa z oliwek, masło orzechowe Na jutro też mam podobny zestaw, zajmuje 3/4 torby :-D /SFD/2017/2/6/75fdd0ae12304da4a7908f1b6f7c09eb.jpg
Nie używaj w dzienniku gotowców typu jajecznica na maśle - skąd wiesz, ile ktoś tam dołożył masła?.. Produkty trzeba wpisywać osobno, jajka i masło. Śledź w oleju taki , jaki jadasz i makro spisane z opakowania czy też gotowiec? Poprawione. Jajecznica rozbita na części. Generalnie wynalazłem, że średnio samo jajo waży około 50g więc założyłem, że [...]
[...] 3. pierś z kurczaka, ryż, oliwa z oliwek, banan 4. Carbo <-- mój ratunek podczas 4-godzinnego treningu, inaczej umarłabym z głodu 5. pierś z kurczaka, ryż, oliwa z oliwek, masło orzechowe Na jutro też mam podobny zestaw, zajmuje 3/4 torby :-D /SFD/2017/2/6/75fdd0ae12304da4a7908f1b6f7c09eb.jpg rzeczywiście jakoś nie widac tych kalorii tu :D
[...] kukurydza od czasu do czasu, suszone owoce też - lepiej zastąpić świeżymi. Ryby puszkowe też od czasu do czasu. Wybieraj świeże - tłuste. Dodaj świeżych warzyw, wrzuć też tłuste kawałki mięsa, urozmaić tłuszcze - awokado, gorzka czekolada, orzechy, olej kokosowy, masło klarowane, smalec, ryż biały wymieniaj na basmatii, parabolied, jaśminowy.
te 10tys kcal , to wpycham do siebie z gainery typu munat mass itp, mnostwo witamin, bialek,omegi 3, mam tego pelno, do tego , duzo tluszczy zwierzecych, typu smalec, maslo itp, duzo wszystkiego i raczej zdrowo, brzuch mnie boli caly czas od 15 lat, po lekarzach sie nalatalem, zrobilem badania typo kolonoskopia ito i wyszlo zespol jelita [...]
[...] jak już to na zakwasie, pełnoziarnisty. Zostawiłabym w jednej porcji, węglowodany http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Dodaj rybę jakąś ;-) Olej kokosowy, masło klarowane, orzechy, awokado. ZTłuste mięsa nie tylko udka http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1
[...] Wyrzuć produkty o niskiej gęstości odżywczej i wysokim stopniu przetworzenia czyt. ( masło z ziemnych oraz wafle ryżowe ) poza tym dieta jest monotonna oparta głównie na kurczaku z ryżem. Różnorodność to żelazna zasada każdej zdrowej diety w celu pokrycia [...]
Jak bym mial bialko i maslo orzechowe ale szkoda mi hajsu w obecnej sytuacji jeszcze alentynki 14 niby pancia powiedziala zebysmy nic nie robili a na zakonczenie jej roku czyli poczatek kwietnia pojedzidmy na weekend do hotel spa xd ale hmrmrmr mysle kupic cos
Witaj :). Fajnie, że redukcja się udała - na masie w zasadzie potrzeba jedynie więcej kalorii, mniej białka, a zasady diety są te same. Wywaliłabym masło orzechowe na rzecz surowych, niesolonych orzechów, a poza tym nie układaj diety korzystając z gotowców typu Naleśnik, filet bez panierki - chyba że sam te gotowce stworzysz i wiesz dokładnie, co [...]
Witam, chciałabym rozpocząć redukcję ale jestem początkująca w tym temacie. Nie uprawiam też w tej chwili żadnego sportu, ponieważ jestem po zabiegu i jeszcze 6 tygodni mam całkowity zakaz. Chwilowo jedynie spaceruję. Jestem też wegetarianką i studentką, czyli mam dość ograniczony budżet na jedzenie.Mam 23 lata, ważę 62 kg przy wzroście 160 i [...]
Żebym umiała to bym zrobiła,ale boje sie ze poprostu zepsuje. W miejscowości w której mieszkam jest mleczarnia Maluta to moze ich firmy . Kupic od chłopa maslo prawdziwe i samemu zrobic polecasz?
Piekący posmak w maśle klarowanym raczej nie jest normalny - może jakieś stare albo przypalone... Ja bym je wywaliła. Do krótkiego smażenia w niebyt wysokiej temperaturze (jajka, podduszenie cebuli itp.) polecam zwykłe masło, nie sklarowane - wtedy widać i czuć czy jest świeże. Pozdrawiam.
Termin przydatności jeszcze niby 2 tyg. ale tak czy inaczej nie wywale bo jestem chytry%-) A tak nawiasem to czasem klaruję takie prawdziwe masło bez chemicznych "dobrodziejstw" i w porównaniu do tego każde sklepowe jest piekące, choć może to być tylko moje subiektywne odczucie...
[...] być gorzkie ani piekące, to świadczy o jakości tych kupnych maseł... Dodatkowo radzę nigdy nie czekać na końcówkę terminu przydatności tłuszczy, które łatwo się psują, tylko zużywać je dużo wcześniej; najlepiej kupować małe opakowania. Bo jak masz jeść stare masło, to lepiej zjeść świeży inny tłuszcz, choćby najtańszy smalec czy olej rzepakowy...
[...] na logikę, jest takie ryzyko, że niezbyt udane/świeże partie masła producent przetopi i spróbuje sprzedać inaczej... Nie są to nowe praktyki w handlu, np. z resztek mięsa robi się pasztety, parówki... masło czy miód nie spełniające w pełni wymogów trafia do cukiernictwa itd. Nic nie może się zmarnować, komuś to trzeba wcisnąć, czyli nam :/.
Ja nie generalizuję, bo nie napisałam , że producenci przetapiają stare masło, jednak ostrożność nigdy nie zawadzi. Jeśli coś nie smakuje tak, jak powinno, to jest podejrzane i tyle. Nie spotkałam się z niedobrym masłem klarowanym (kupowałam kiedyś kilka razy z Mlekowity właśnie i było normalne, bez obcych posmaków), ale zdarzało mi się kupić coś [...]