[...] z prażonych orzeszków ziemnych zamiast orzechów włoskich? Nie te kwasy tłuszczowe, nie ta jakość (prażone) - no bo przecież w ogóle to nie są orzechy. Jak już koniecznie - masło migdałowe. Wafle z rzadka bo nic nie dają tylko energię - taki sobie biały, dmuchany, przetworzony ryż... Ubogie. Generalnie żadnych gotowych wartości kalorycznych - [...]
a cel? masa redukcja? bo jak masa i masz 20% bf przy 74kg to zalecałbym jednak redukcję masło roślinne do wywalenia, masło orzechowe okazjonalnie, chociaż 25g to nie tak dużo, dżem zastąp może po prostu owocami serek homo, zastąpiłbym na wiejski lub zblendowany twaróg, bułka pszenna bym zmienił, raz ok, ale nie codziennie gotowe musli to kiepski [...]
[...] kaszę, ale ani nie mam czasu jej sobie szykować, ani chęci jeść jej na zimno w pracy, i jeszcze ten kłopot z pakowaniem jej. Mówisz że orzechy są dobrym źródłem tłuszczu, a masło orzechowe już nie? Jak to jest że orzechy laskowe są dobre, a jak je zmielę i dodam trochę masła klarownego i kakao to już są złe? Czemu makaron tao jest lepszy od [...]
[...] wagę 80-83 kg przy 180 cm. Staram się jeść jak najbardziej zdrowo, ale tego nie liczę, jem na oko. Najczęściej 1 posiłkiem są płatki owsiane, whey, jakieś owoce, czasami masło orzechowe, nasiona np konopi, kakao, siebie lniane, chia (wybieram jeden z rodzai). Czasem jest to jajecznica z warzywami z dobrym pieczywem. Reszta dnia różnie. [...]
Naturalne jest tylko maslo!!! Ze margaryna jest zdrowsza to w reklamach tylko slychac. Ale jak komus smakuja utwardzacze i pare innych ciekawostek dodawanych tam... Kiedys bylo tylko maslo i ludzie byli zdrowsi. jak to jest ze w dobie tak "wspanialych" produktow jak margaryna coraz wiecej ludzi i w coraz mlodszym wieku zapada na choroby [...]
ostatnio wpadl mi w rece dosc tlusty sosik... oto przepis: pare zooltek:) dajemy do metalowej miski do tego troszke wina bialego wytrawnego...ubijamy na parze..w miedzyczasie w mikrofali roztapia sie nam maslo (pol kostki na 4 zoltka) kiedy zooltka sie ubija zestawiamy je z pary i wlewamy maslo...dokladnie mieszamy az konsystencja przypominac [...]
uzoopelnie jeszcze malym szczegoolem, gdzie mozna sie niektoorych spodziewac Nr - Nazwa substancji - Środek spożywczy E 170 - Węglany wapnia Cukier puder, Koncentraty napojów w postaci sypkiej, Pulpy owocowe, przeciery owocowe, Sosy pomidorowe i warzywne, wyroby typu sneksy i czipsy, Guma do żucia E 260 - Kwas octowy Wędliny E 262i - Octan sodu [...]
[...] Tak dla ciekawości powiem że smalec zawiera przecietnie dwa razy więcej jednonienasyconych kwasów tluszczowych oraz prawie trzy razy wiecej wielonienasyconych kwasów niż masło. W maśle wystepuje też wiecej kwasów nasyconych oraz cholesterolu. Jest to jednak tłuszcz lepiej strawny, ze wzgledu na obecnośc krótkołancuchowych kwasów tłuszczowych [...]
[...] oliwa z oliwek ! no to jak to jest w końcu? Ja mam taki problem bo się dowiedziałem że tłuszcze powinny być rozłożone 1-1-1 nasycone - jedno-nienasycone - wielo-nienasycone no a ja mam w takich proporcjach 20 % 50 % 30 % to dobrze czy źle?? no i jak z tymi tłuszczami typu masło, smalec? I czy można jeść masło? czy nie jest ono szkodliwe?
Posiłek I Płatki owsiane Mleko Jaja 2 szt. Orzechy włoskie Posiłek II Chleb razowy twaróg półtłusty Masło warzywa Posiłek III chleb razowy wedlina masło warzywa Posiłek IV przedtreningowy Kasza gryczna lub ryz Pierś z kurczaka lub ryba Oliwa z oliwek Posiłek V potreningowy Ryż lub kasza gryczna Dorsz lub mintaj lub morszczuk [...]