[...] Co to takiego? GHEE – tzw. płynne złoto GHEE otrzymuje się przez klarowanie masła, czyli długotrwałe podgrzewanie i oczyszczenie mówiąc po ludzku J W wyniku klarowania masło zostaje pozbawione wody, białka i zanieczyszczeń stałych. GHEE przez niektórych jest uważane za najdoskonalszy tłuszcz na świecie – Hindusi wierzą że to dar boski, my [...]
[...] we wszystkich tłuszczach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. 1.1. Nasycone kwasy tłuszczowe. Najczęściej spotykane w żywności kwasy nasycone to palmitynowy, stearynowy i masłowy. Okazało się, że kwasy nasycone, po wydzieleniu z zasobnego w nie produktu spożywczego, są substancjami stałymi i takich też właściwości nabiera tłuszcz, w którym [...]
[...] zwiększające poziom cholesterolu we krwi oraz ryzyko chorób serca. Występują w dużych ilościach w produktach zwierzęcych takich jak: mięso, sery, śmietana, mleko, jaja, masło, słonina oraz w czekoladzie mlecznej i innych wyrobach, takich jak pasztety, metki, parówki, ciasta, bułeczki, herbatniki. Udowodniono, że dieta bogata w tłuszcze [...]
Łap Grek PON Śniadanie: omlet ze szpinakiem i pieczarkami 120 g Jaja kurze całe 70 g Białko jaja kurzego 10 g Siemienie lniane, zmielone 100 g Pieczarka uprawna, świeża 100 g Ogórek kwaszony 50 g Szpinak 2 g Olej kokosowy Drugie śniadanie: odżywka białkowa + sałatka 50 g białko, odżywka 150 g Pomidor 3 g Oliwa z oliwek 100 g Sałata Obiad: [...]
Kurde, nigdzie o tym nie słyszałem albo nie doczytałem. Ehh... a mógłbym tak zamienić te 130 gram majonezu na masło ? Tylko gdzieś masło extra zjadałbym dziennie 70 gram + to masło na którym robie jajecznice, bo do jajek na twardo dodawałbym to masło zamiast tego majonezu. No i to mięso wezme pod uwage i będe go zjadał jak najwięcej kosztem [...]
To mit powtarzany non stop na tym forum. Poniżej 82% też może być prawdziwe masło, tylko o większej zawartości wody, a mniejszej tłuszczu. Kosztuje też odpowiednio mniej. Jedyną wadą jest ciut większa zawartość laktozy, niż w maśle 82% (bo jest trochę inaczej produkowane, z nieukwaszonej śmietany), ale to dotyczy tylko osób, które mają poważny [...]
[...] masła migdałowego -1 łyżeczka do herbaty lecytyny (lub 3 kapsułki) -1 filiżanka izolatu baiłka serwatkowego (smak naturalny) -1 filiżanka izolatu białka sojowego Rozpuśc masło i olej kokoswy, dodaj czekoladę, nastepnie top wszystko na małym ogniu. Dodaj do oleju wanilię lecytynę glicerynę i masło migdałowe.Wymieszja dobrze, po czym posyp [...]
CARAKTERYSTYKA TRADYCYJNYCH DIET Dieta zdrowych ludów prymitywnych i spoleczenstw nieprzemyslowych nie zawiera rafinowanej ani nienaturalnej zywnosci takiej jak rafinowany cukier lub olej kukurydziany, biala maka, puszkowane jedzenie, pasteryzowane, homogenizowane, oczyszczone lub niskotluszczowe mleko, rafinowane lub utwardzane oleje roslinne, [...]
30.08.2012 DNT Wszystko mnie bolało po treningu. ;-] Wczoraj wpadłam na pomysł aby zrobić masło migdałowe. uprażyłam migdały w piekarniku a później zmiksowałam blenderem. Tylko w trakcie nożyk z blendera wypadł i zanim mi tata naprawił to tłuczkiem robiłam %-) Micha 1. omlet, brzoskwinia 2. udko z kurczaka, nektarynka 3. leczo , masło [...]