Jak masz sporo tkanki tłuszczowej to zdecydowanie należy ją zredukować. Nie ma czegoś takiego jak zalecana masa ciała. Ważny jest wygląd sylwetki, poziom tkanki tłuszczowej i obwody. Mniej nabiału. Więcej różnych mięs, ryb, jaj. Tłuszcze min. 1g/kg masy ciała. Orzechy, olej kokosowy, ryby, tłuste mięsa, masło, jaja. Zmieniony przez - domer w dniu [...]
Wrzuć zdjęcia do oceny. J.w Flex. Banana zostaw sobie w jednej porcji (np. po treningu) są jeszcze inne owoce ;-) Mięso wymieniaj na tłustsze, ryby uwzględnij w diecie. każdy z posiłków powinien zawierać minimum 20g białka pełnowartościowego (ryby, jaja, mięso, nabiał - twaróg np.) Warto zaopatrzyć się w olej koksowy, czy masło klarowane. [...]
nie ma czegoś takiego jak tłuszcz zwierzęcy, czy roślinny. Są kwasy tłuszczowe i np. w oliwie kwas oleinowy jest np. w wieprzowinie główie Więc wina nie jest w samym tłuszczu, lecz bardziej w konsystencji. A jak masło/smalec ?
Boks, 2 rok i cały czas problem z kondycją, 3 rundy po 3min Chodzi tylko o walkę, czy przyrządy też? Jeśli po dwóch latach na przyrządach masz takie problemy to proponuję się przebadać pod kątem niedomagań układu sercowego. Jeśli tylko walka i jesteś napięty przez pierwsze 2 rundy, wkładasz całą siłę w każdy cios, a połowa ciosów jest [...]
[...] chodziło o moją diete, to wydaje mi się, że jadam czysto, bo wpada praktycznie zerowa ilość słodyczy, same makarony, ryz, kurczak, platki owsiane, twarogi, oliwa z oliwek, maslo orzechowe, jakies tam omleciki itp. O te fast foody, to raczej chodzi o to, ze jak wyjde gdzies ze znajomymi na miasto, jemy pizze, a ja przy drugim kawalku czuje ten [...]
A w jakim celu chcesz eliminować NKT? Do smażenia: smalec, kokosowy, masło klarowane. Na oliwie można smażyć, ale nie po to kupuje się dobrą(inne nie warto kupować ;-) ) oliwę, by marnować ją na smażenie. Do chleba jak najbardziej.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam wszystkich ! Postaram się to opisać jak najkrócej a wszystkie niejasności wytłumaczę jeśli zapytacie :) Mam prawie 18lat wzrost 183 waga 73kg. Ostatnimi czasy przytyłem z 65kg do ok. 73 kg jedząc po prostu dużo , jestem osobą dość chudą i przy tym wzroście jedzenie byle czego nie odbiło się w postaci zarośnięcia tłuszczem aczkolwiek chce [...]
Zdecydowanie za dużo produktów zbożowych. Generalnie Twój model żywienia wygląda przeciętnie. Kolacja jest mocno uboga, w Twojej diecie znajdują się pokarmy o wysokim stopniu przetworzenia jak masło orzechowe/wędlina i.t.d. Na oko widać brak zdrowych kwasów tłuszczowych ( w tym Omega-3 ) dostatecznej ilość warzyw. Wstaw swoją dietę w formie [...]
Przede wszystkim musisz poczytać o podstawowych źródłach makroskładników a nie kalorycznych produktach. Jak chcesz kaloryczne produkty, to proszę: olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło, orzechy/nasiona, itp. Jak chcesz kształtować sylwetkę, to poczytaj o podstawach diety zbilansowanej: http://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana
Wafle, salceson i masło orzechowe do eliminacji. Węglowodany daj z dobrego źródła po treningu. Skład tyle kcal? Na jakiej podstawie określiłeś tę ilość? Wklej wyliczenia a rozpiskę wrzucaj jako zrzut ekranu całości a nie każdy posiłek osobno.
Możesz przyprawić i dusić np z warzywami, albo i bez. Możesz przyprawić (papryka słodka, oregano, curry, bazylia lub inne wybrane przez Ciebie) i wrzucić na masło klarowane / olej kokosowy. Możesz jak wyżej wspomniano w piekarniuku np w folii z cukinią, czy pomidorem wtedy łapie pierś fajnego aromatu. Możesz tak jak piszesz, ale np. jako panierkę [...]
Ok rozmawiałem ze znajomym trenerem i też polecił jednak redukcję. Warzywa oczywiście lecą do posiłków nie chciałem ich włączać żeby nie dobijalo kcal. Masło zmienię na migdały. Ew dodam orzechów przed snem. Dorzucę karkowke lub inna wieprzowine w 2 posiłku. Co do oleju jest on naprawdę taki zły? Używam go do marynat i smażenia a oliwa po obróbce [...]