Kazde chude mieso(piersi kuraka/indyka,wolowina..) chuda ryba(mintaj,panga..), zaliczane jest do nialka szybkoprzyswajalnego. Bialko wolnopzryswajalne to np.Jaja Lub makrela czy łosoś, jest ono wolniej wchlanialne przez zarartosc tluszcu ktory spowalnia jego wchlanianie Twarog to kazeina a wiec rowniez bialko wolnoprzyswajalne.
piers z kuczaka,indyka udziec wołowy,polędwica wołowa,rozstbaef udziec indyczy minta,panga,morszczuk,tunczyk z puszki,makrela wędzona jajka,twarog to te najważniejsze
[...] tak kajzerki wymienic na chleb, kanapki z szynka biore do szkoly bo nie mam co innego pakowac, kefir/jogurt jest mi potrzebny aby zmiksowac twaroga na noc bo inaczej nie przejdzie, probowalem z mlekiem ale nie wypalilo, a dzemor moze wymienic na jakis makaron? ew. jakas rybke typu makrela Zmieniony przez - Mikolaj525 w dniu 2014-02-24 17:06:55
Jedz tak jak Ci pasuje a jak szybko sie trawi czy wchlania nie ma wiekszego znaczenia. Nie musi byc to rowniez twarog. Zjedz od czasu do czasu mieso, jaja, rybe lub jakis mix twarogu np z makrela.
a jaka wlasciwie sprzedaja w polsce makrele bo pochodzenie (a moze gatunek?) duzo znaczy... wlasnie patrze ze makrela "wersja" atlantic ma 13g fatu, a "wersja" king tylko 2g!! wiec roznica troche jest
lepiej kupic surowa i sobie upiec, sklad BTW prawie bez roznicy srednio makrela ma chyba ok 20g bialka i 8-10g tluszczu Zmieniony przez - Sachem w dniu 2004-11-30 01:05:40