[...] panującej w lodówce tak samo jak zerwane banany dojrzewają pod wpływem wilgoci, gdzie skrobia pod wpływem wody jest rozkładana do cukrów i dwucukrów. Acha, po ugotowaniu makaronu, gdy jest miększy czasami się go hartuje w zimnej wodzie, powoduje to, że staje się twardzszy i jego ig też maleje. Gdybyśmy go zamrozili jego ig spadnie jeszcze [...]
Nikt maka jeść nie broni, liczy się umiar. Przez michę rozumiem kontrolę glikemii, wysoką podaż nnkt, polifenoli itd Jasne, że nie broni. Ja trenuję, bo lubię :)
agak - dzięki, baaardzo od 2 dni mnie boli prawe kolanko a w lewym słychać co chwilę "przeskakiwania"...hehe tak to ujmę to właśnie chyba od tego. Karmiłam 2 tygodnie i zleciało mi 10kg, dietkę sama sobie ułożyłam więc na pewno coś w niej "nie gra" jednak Wasze wskazówki zawsze się przydadzą. ps. miałam tego nie dodawać ale [...]
Ograniczenia żywieniowe : biała mąka, cukier,ziemniaki, kukurydza skrobie,większość pieczywa, sztuczne dodatki, Stan zdrowia: PCOS,hiperisnulinemia, insulinooporność, hipoglikemia reaktywna czy regularnie miesiączkujesz: dotychczas nie,teraz niewielka poprawa czy bierzesz tabletki hormonalne: nie czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: tak [...]
Nie jest to typowe śniadanie, ale jestem skazany na to przez pare dni bo wyszło z 5 kg (sniadanie/obiad/kolacje) więc zaryzykuje }:-( Mięsko, najlepiej pasuje karkóweczka, ale ja dałem kuraka, ponieważ zostało mi ponad 1kg Cebula Cukrowa Cebula Czerwona Czosnek Imbir Garam Masala Curry Kolendra Pieprz Ziołowy Natka Pietruszki Olej Rzepakowy Olej [...]
[...] i zwykła gra. Na treningu piłki domsy na pachwinach ledwo pozwalały mi biegać. Jeszcze miałem podobną sytuację jak tą w której doznałem kontuzji ale nie poszedłem na maka. Zaczęło boleć i już praktycznie ostatnie 3 min treningu nie biegałem. Teraz lekko jeszcze pobolewa. http://img209.imageshack.us/img209/319/suplementacja.jpg - SFD econo [...]
nopiotr: Chleb z mąki orkiszowej innemu nierówny. Prawdziwa mąka orkiszowa jest znacznie droższa i WIELU piekarzy dodaje jedynie jej cząstkę lub przetworzone, drobommielone pochodne. Zawartość cennych składników(prawie wszystkich) jest conajmniej 10-12x mniejsza od prawdziwego chleba tego typu. Kosztuje około 11-13pln per 400g bochenek (za to jest [...]
Raczej chodzi o zarodki pszenne, a zwykłą mąkę można zamienić na mąkę sojową, która zawiera o wiele mniej węgli i nie zawiera glutenu. Kucharzem nie jestem i nie wiem czy z mąką sojową będzie się to trzymać kupy, ale warto spróbować :)
W pierwszej kolejności to musisz wyliczyć swoje zero kaloryczne i najlepiej użyć do tego wzoru który podał kolega wyzej , wylicz zero i jeśli nie znasz dobrze swojego ciała to zacznij od zera lub od małego deficytu +- 100-150 kcal jeśłi jednak masz już jakiś podgląd na swoje ciało to z miejsca mozesz uciąć 200-300 kcal. Dietę dopnij ale jeśli nie [...]
Jesli chcesz ogolniej to masz : Węglowodany Węglowodany to przede wszystkim źródło energii. Często też występują w kompleksach z białkami jako element ułatwiający ich rozpoznawanie i specyficzny środek transportu. Niektóre z węglowodanów wchodzą w skład tkanki chrzęstnej, a kilka ułatwia usuwanie z organizmu substancji toksycznych. O ile wiemy, [...]
no niby tak, ale myślę, że jakby dłużej smażyć to nastąpi degradacja substancji odżywczych, lecytyny, choliny i białka . Zawsze smażę tznz Bolik robić tak : Jak już je odpowiednia konsystencja to rozlewam na patelni az cała patelnia sia zapełni i odmieżam 5 minut, ale niestey gdy chca przewrocic omlecik, to on mnie nie słucha tylko stawia opóóóoor [...]