SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

maka

  • Chlebek bananowo-daktylowy

    Temat
    Kuchnia SFD

    Witam :-) Przedstawiam mój przepis na chlebek bananowy. Jest miękki,wilgotny i jak dla mnie jest miłą odmianą śniadaniową (i nie tylko) :-) Składniki: -mąka gryczana 150g -mąka kokosowa 50g -2 jajka -olej kokosowy 50g -daktyle 200g najlepiej miękkie,soczyste -banany 350g najlepiej dojrzałe -proszek do pieczenia - u mnie ekologiczny (kamień winny) [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 3419 Data: 2016-02-02 09:23:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Rekordy Polski stan na dzień 2016.05.01 MŁODZICZKI do lat 16 Kat. Wynik Nazwisko i Imię Rocz. Klub Miejsce Zawody Data 43 bez limitu / 2011-01-01 47 47,5 Sobczyk Aleksandra /96 Relax Kamienna Góra Sosnowiec MPJ16 2011-02-05 52 52,5 Hyps Anna /95 Relax Kamienna Góra Sosnowiec MPJ16 2011-02-05 57 57,5 Markowska [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 6087 Data: 2016-05-03 16:53:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Placek z marchewką, morelami i gorzką czekoladą ;-) Składniki: - jajka 4szt (około 200g) - mąka ryżowa 60g - twaróg półtłusty 65g - jogurt naturalny 40g - marchew 200g - banan 52g - morela 93g - wiórki kokosowe 10g - czekolada gorzka 90% - 30g - 1 łyż. proszku do pieczenia - szczypta sody oczyszczone - słodzik Przygotowanie: Jajka zmiksować z [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 809 Data: 2016-05-25 15:06:30 Szacuny postu: 5 (cały temat: 3)
  • Chleb pełnoziarnisty Mestemacher

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] diecie? Kupywalem zwykle razowe takie "codzienne" chleby jednak sklad chleba nie przypominal razowego. Tak samo i tej firmy. Chleb razowy w skladzie jednak maka pszenna i jakies dodatki. Dlatego wolalem wybrac ten musli lub slonecznikowy bo zawieraja platki owsiane i otreby pszenne. Tylko mnie ciekawi jak to sie dzieje ze zwykle [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-02-17 23:55:50 Szacuny postu: 1 (cały temat: 3)
  • Chleb pełnoziarnisty Mestemacher

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    raczej bardzo trudno o taki bez dodatków typu mąka pszenna czy inne. jedz ten, nie jest aż taki zły ;]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-11-27 15:42:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Picie jajka - pytanie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    we filmiku jest mowa 50% protein z pożywienia ginie podczasobróbki cieplnej. chyba tylko ty w to wierzysz oglądając jakis filmik nie podparty niczym konkretnym. skoro organizm gotowane pożywienie rozpoznaje jako trucizne, to czy człowiek jedzący tylko gotowane jedzenie bez grama surowych warzyw mógł by przeżyc dłuższy czas? niesądze a jezcze [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 19241 Data: 2009-03-19 20:16:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Refluks a SAA/PH

    Post
    Doping

    zazwyczaj to nie SAA pogłebiają stan refluksu, tylko pożywienie, które zakwasza środowisko żpłądka: tłuste sery, chleb pszenny i mąka wysokiego przediału, wszelkie tłuste wędliny, kawa, słodzone soki i owoce cytrusowe. Przy prawidłowym leczeniu "można jeść wszystko" (m.in. zbijająć kwas żołądkowy), gdybym odpowiednio się zabezpieczył [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4136 Data: 2009-10-17 09:00:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • semolina to mąka z pszenicy durum, ig koło 50, ale czy to ważne ile dokładnie ma "punktów" ? dodasz 20g brokuła więcej i ig masz już niżej o ten punkt czy dwa. pzdr/

    Odpowiedzi: 857 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-23 21:17:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • MARIAN 17/ pods,str.179 i 196 new 240

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Maka polecana przez ludzi, wiec powinno byc git Aero 30min mogles sobie zrobic

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-02 20:15:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • MARIAN 17/ pods,str.179 i 196 new 240

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    czy wyjda z owsianej to nie wiem,maka jest jednak lepsza,mozez pokombinowac,co do carbo napisz do nich na gg to sie dowiesz czy bedzie,kiedy...?lub pozostaje allegro pzdr.

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-09-14 23:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Jak robicie z jajka, to musicie dodać troche mąki, żeby się trzymało i wcześniej wszystko zbełtać w szklance, dopiero potem wlać na patelnię. Wiem, że mąka tucząca, ale nic nie zrobi. To nie jest kebab low carb

    Odpowiedzi: 114 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-22 19:37:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • [...] waszymi opiniami o slonym smaku bez skrupułów wpakowalem 70g do szejka w 300ml wody. pare ruchow szejkiem i rozrobione, rozpuszczalnosc bardzo dobra, nie pozostaje zadna maka ani piech jak w przypadku waxy. co do smaku, faktycznie jest taki delikanty jakby slony posmak, ale to jest bardziej slodki niz slony, ja odczuwam to jako pewny rodzaj [...]

    Odpowiedzi: 542 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-27 17:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • [S] ZŁOTY SYGNET 10,5 GR.

    Post
    Targowisko

    To tak jakby sprzedawać otwartą odżywkę i napisać, że się nie wie czy to mąka czy to białko i, że nie ponosi się za to odpowiedzialności. Do tego ta cena ;p

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-05 19:54:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • URA BURA JA ŻEM KRUL PODWURA

    Post
    Scena MMA i K-1

    Mąka %-) Siwy, a Ty sie wybierasz na puchar Polski w grapplingu? Wiesz, że amatorskie MMA ma być też?:-D

    Odpowiedzi: 2988 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-03 11:16:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Hehe....nikt nie stoi...fakt, ale ja się czuję, jakby ktoś z was stał :-) , więc się staram na maksa. O właśnie...zapomniałam zapytać: Macie tu jakiś przepis na chleb bezglutenowy na zakwasie? Szukałam w wątku z przepisami i kilka fajnych przepisów skopiowałam, ale takiego nie znalazłam. Tęsknię za chlebkiem, tym bardziej, że co tydzień u mnie w [...]

    Odpowiedzi: 920 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-30 19:13:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • [...] heh). JAK TO JEST Z TYM GLUTENEM: Studiuję sobie temat: "Lady przy garach...." i natknęłam się na coś takiego: ".........bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna)...." (wpis aninster). To w mące żytniej jest, czy go nie ma, bo cały czas byłam przekonana, że jest? Po [...]

    Odpowiedzi: 920 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-26 09:56:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • berek :-) Dzisiejszy trenio poniżej 1. MC 5x8-10, 60 kg x 8/8/6/7/5 E, bez sensu to było, za duże obciążenie nałożyłam po takiej długiej przerwie, ale nie miałam mniejszych krążków niż 20. Więc się umęczyłam i nie dociągnęłam ilości powtórzeń. Zadyszkę miałam jak stary dziadek %-) 2a. Przysiad 4x12-15, 30 kg x 8/8/8/8 Coś mi się pomerdało z [...]

    Odpowiedzi: 1607 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-22 13:33:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Maka pelnoziarnista z orkiszu chyba sie nie nadaje bo masa gesta wychodzi. Gdzie ja kupujesz?

    Odpowiedzi: 56 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-09 18:25:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Z tych droższych to kurczak czasem z tego co wiem, z podstaw wątróbka, chleb, mleko, woda, cynamon i mąka razowa :-)

    Odpowiedzi: 916 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-25 15:56:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)
  • Z tych droższych to kurczak czasem z tego co wiem, z podstaw wątróbka, chleb, mleko, woda, cynamon i mąka razowa :-) pszenna, nie razowa

    Odpowiedzi: 916 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-25 18:35:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 3)