Witam :-) Przedstawiam mój przepis na chlebek bananowy. Jest miękki,wilgotny i jak dla mnie jest miłą odmianą śniadaniową (i nie tylko) :-) Składniki: -mąka gryczana 150g -mąka kokosowa 50g -2 jajka -olej kokosowy 50g -daktyle 200g najlepiej miękkie,soczyste -banany 350g najlepiej dojrzałe -proszek do pieczenia - u mnie ekologiczny (kamień winny) [...]
Rekordy Polski stan na dzień 2016.05.01 MŁODZICZKI do lat 16 Kat. Wynik Nazwisko i Imię Rocz. Klub Miejsce Zawody Data 43 bez limitu / 2011-01-01 47 47,5 Sobczyk Aleksandra /96 Relax Kamienna Góra Sosnowiec MPJ16 2011-02-05 52 52,5 Hyps Anna /95 Relax Kamienna Góra Sosnowiec MPJ16 2011-02-05 57 57,5 Markowska [...]
[...] diecie? Kupywalem zwykle razowe takie "codzienne" chleby jednak sklad chleba nie przypominal razowego. Tak samo i tej firmy. Chleb razowy w skladzie jednak maka pszenna i jakies dodatki. Dlatego wolalem wybrac ten musli lub slonecznikowy bo zawieraja platki owsiane i otreby pszenne. Tylko mnie ciekawi jak to sie dzieje ze zwykle [...]
we filmiku jest mowa 50% protein z pożywienia ginie podczasobróbki cieplnej. chyba tylko ty w to wierzysz oglądając jakis filmik nie podparty niczym konkretnym. skoro organizm gotowane pożywienie rozpoznaje jako trucizne, to czy człowiek jedzący tylko gotowane jedzenie bez grama surowych warzyw mógł by przeżyc dłuższy czas? niesądze a jezcze [...]
zazwyczaj to nie SAA pogłebiają stan refluksu, tylko pożywienie, które zakwasza środowisko żpłądka: tłuste sery, chleb pszenny i mąka wysokiego przediału, wszelkie tłuste wędliny, kawa, słodzone soki i owoce cytrusowe. Przy prawidłowym leczeniu "można jeść wszystko" (m.in. zbijająć kwas żołądkowy), gdybym odpowiednio się zabezpieczył [...]
semolina to mąka z pszenicy durum, ig koło 50, ale czy to ważne ile dokładnie ma "punktów" ? dodasz 20g brokuła więcej i ig masz już niżej o ten punkt czy dwa. pzdr/
czy wyjda z owsianej to nie wiem,maka jest jednak lepsza,mozez pokombinowac,co do carbo napisz do nich na gg to sie dowiesz czy bedzie,kiedy...?lub pozostaje allegro pzdr.
Jak robicie z jajka, to musicie dodać troche mąki, żeby się trzymało i wcześniej wszystko zbełtać w szklance, dopiero potem wlać na patelnię. Wiem, że mąka tucząca, ale nic nie zrobi. To nie jest kebab low carb
[...] waszymi opiniami o slonym smaku bez skrupułów wpakowalem 70g do szejka w 300ml wody. pare ruchow szejkiem i rozrobione, rozpuszczalnosc bardzo dobra, nie pozostaje zadna maka ani piech jak w przypadku waxy. co do smaku, faktycznie jest taki delikanty jakby slony posmak, ale to jest bardziej slodki niz slony, ja odczuwam to jako pewny rodzaj [...]
To tak jakby sprzedawać otwartą odżywkę i napisać, że się nie wie czy to mąka czy to białko i, że nie ponosi się za to odpowiedzialności. Do tego ta cena ;p
Hehe....nikt nie stoi...fakt, ale ja się czuję, jakby ktoś z was stał :-) , więc się staram na maksa. O właśnie...zapomniałam zapytać: Macie tu jakiś przepis na chleb bezglutenowy na zakwasie? Szukałam w wątku z przepisami i kilka fajnych przepisów skopiowałam, ale takiego nie znalazłam. Tęsknię za chlebkiem, tym bardziej, że co tydzień u mnie w [...]
[...] heh). JAK TO JEST Z TYM GLUTENEM: Studiuję sobie temat: "Lady przy garach...." i natknęłam się na coś takiego: ".........bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna)...." (wpis aninster). To w mące żytniej jest, czy go nie ma, bo cały czas byłam przekonana, że jest? Po [...]
berek :-) Dzisiejszy trenio poniżej 1. MC 5x8-10, 60 kg x 8/8/6/7/5 E, bez sensu to było, za duże obciążenie nałożyłam po takiej długiej przerwie, ale nie miałam mniejszych krążków niż 20. Więc się umęczyłam i nie dociągnęłam ilości powtórzeń. Zadyszkę miałam jak stary dziadek %-) 2a. Przysiad 4x12-15, 30 kg x 8/8/8/8 Coś mi się pomerdało z [...]