U mnie ostatnio - przy takich okazjach - króluje budyń. Jak dodasz normalnego cukru łyżeczkę, to masz to samo co sprzedają jako kompleksy węglowodanowe :-D Budyń to zazwyczaj mąka ziemniaczana + aromaty. Na opakowaniu powinno być napisane: bez cukru, a w przepisie powinien się pojawić zapis: dodaj cukru. Można zrobić na słodziku i tłustym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Amber cuś w tym stylu ;-) 21.12.2014 REST Miska bije wszystko %-) Musiałam żreć bez warzyw, bo dziebko rano zaspałam i już nie było czasu żeby dokrajać warzywa – tylko siup do plecaka i jazda. Jestem tak wkurzona na wszystko. Miałam wyjazd do Gorzowa. Wszytko byłoby okej gdyby nie to, że zabłądziliśmy i chodziliśmy tak między uliczkami w deszczu [...]
No z tego co mi wiadomo Malcerz to dekstroza jest też pozyskiwana ze skrobii, właśnie z tego to wywnioskowałem. Także nie wiem już czy Ty masz racje, naprawdę się zgubiłem. Czyli wychodzi na to że są dwa rodzaje carba naturalnego : te oparte na dekstrozie, które jest słodkie i te oparte na skrobii, które smakuje jak mąka ?? Oczywiście że mam [...]
No z tego co mi wiadomo Malcerz to dekstroza jest też pozyskiwana ze skrobii, właśnie z tego to wywnioskowałem. Także nie wiem już czy Ty masz racje, naprawdę się zgubiłem. Czyli wychodzi na to że są dwa rodzaje carba naturalnego : te oparte na dekstrozie, które jest słodkie i te oparte na skrobii, które smakuje jak mąka ?? Zmieniony przez - [...]
Mam izolat my protein bez dodatków ,smakuje jak mąka nie da się wypić ,wiekszość odżywek jest za słodka więc mieszam wedle smaku i jest pycha , a carbo niesłodkie naturalne i tanie to zmielone owso ale są to złożone węglęwięc po treningu nie zabardzo
Dobiorę odpowiednie carbo i będzie w porządku z węglami. Czyli ostatecznie rzecz biorąc to mam rozumieć, że każde carbo bez aromatu o zaznaczonym smaku naturalnym, niezależnie z jakiej firmy, oparte na dekstrozie nie będzie słodkie tylko będzie smakowało jak mąka ?? Gdzie to wyczytałeś? Kto ci tak napisał? Oparte na dekstrozie _będzie_ słodkie, [...]
Dobiorę odpowiednie carbo i będzie w porządku z węglami. Czyli ostatecznie rzecz biorąc to mam rozumieć, że każde carbo bez aromatu o zaznaczonym smaku naturalnym, niezależnie z jakiej firmy, oparte na dekstrozie nie będzie słodkie tylko będzie smakowało jak mąka ?? Zmieniony przez - klimaz w dniu 2014-12-20 22:44:12
jak sponsor wymaga to watpie czy moze sie chowac. co do zarobkow, to na wyspach w maku na kasie stawka jakos 11-12eu, w pl jak ktos jest mlody i pojdzie do maka robic na kasie weekend studia i mieszka z rodzicami to chyba w sam raz? bo watpie ze tutaj kazdy sam siebie utrzymuje hehe
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cześć, czy na posiłek przed treningowy mogę zrobić omlet z mąką żytnią? Do tej pory jadłem omlet (tłuszcz+ białko) a potem przed treningowy węgle + białko, czy mogę zamiast jedzenia 2 posiłków zjeść jeden w którym będą i węgle i tłuszcze z białkiem?
Brak inspiracji w ten deszczowy dzień, dobrze, że w pobliżu był Kenny. Ta kroma to nowy eksperyment, zmielone migdały w stosunku 1:1 z mąką kokosową złączone kleikiem z lnu i chia, niestety bardzo kruchy, trzeba dopracować :D /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/23f07c7c548141a3bfacf497bfd881a8.jpg
czy ciasto na pierogi z mąki gryczanej czy owsianej to wyjdzie?? któraś robiła Cześć dziewczyny! W zeszłym roku mama robiła mi pierogi i krokiety na mące gryczanej. Z tego co zauważyłam, ta mąka ma to do siebie, że dosyć szybko wysycha, naleśniki trochę twardnieją. Więc najlepiej zjeść na świeżo. Ciasto na pierogi jest inne niż z pszennej. Nie [...]