Ja mogę podpowiedzieć tyle że żadnej ameryki nie odkryję. Mocno podsmażam mięso, potem dodaję cebulę, też lekko podsmażam. Ona się fajnie rozpadnie i postanie taki ala sosik. Dodaję jak mam pieczarki i paprykę, tylko paprykę bardziej pod koniec. I nie zagęszczam żadną mąką tylko tak zjadam. Wody też nie daję masakrycznej ilości. Tak żeby się nie [...]
[...] V Gainer Mass Activator 70g %-) Posiłek VI Ser biały półtłusty 230g Dzisiaj jadłem tak sobie.. Od jutra podbiję ilość mięsa w posiłku do 175g i obniżę na stałę ilość ryżu/makaronu do 100g. Ilość kcal nadal nieco ponad 4000kcal Aeroby będę wykonywał już pełne 30 min po treningu. - - - - - SUPLEMENTACJA - - - - - Rano na czczo: Pure BCAA 10g, 6g [...]
no no, całkiem apetycznie ten omlecik wygląda. ja w blenderze miksuje 100g owsianych i czesc z nich jest wlasnie jak mąka, dodaje do tego 3 jajka i omlet niby spoko tylko strasznie suchy jest, nawet polanie go jogurtem naturalnym niewiele pomaga, musze cos w nim udoskonalic ;-)
przy dodaniu mąki fajną ma konsystencję placek... ja dodaję żytnią typ 750 albo pełnoziarnistą do owsa :D. A próbowałeś robić jaja+mąka+ tylko "ciupka" WPC, a resztę wpc robić w formie budyniu/polewy? Wygląda efektowniej i imo lepiej smakuje. Ale znajmuje to zgoła 5 min dłużej a że poranek to nie zdziwie się jak nie wypróbujesz tego %) Swoja drogą [...]
przy dodaniu mąki fajną ma konsystencję placek... ja dodaję żytnią typ 750 albo pełnoziarnistą do owsa :D. A próbowałeś robić jaja+mąka+ tylko "ciupka" WPC, a resztę wpc robić w formie budyniu/polewy? Wygląda efektowniej i imo lepiej smakuje. Ale znajmuje to zgoła 5 min dłużej a że poranek to nie zdziwie się jak nie wypróbujesz tego %) Swoja drogą [...]
Agak, zasmuciłaś mnie tym bananem i żurawiną. O bananie czytałam, że dobrze zjeść go do pół godz po treningu, dlatego był w mojej misce w każdy DT. A żurawina... myślałam, że jest dozwolona. Dopiero co kupiłam całe opakowanie :( I tak fajnie mi podchodziła do twarożka. Banany dojem, skoro kupiłam a żurawina poleży i poczeka na lepsze czasy w takim [...]
A tu widze dyskusje o wołowinie:-) Mam wołowine w zamrażarce i teraz już wiem co nią zrobic i żeby kapeć nie wyszedł :-) ardenka mąka pszenna to raczej nie, no chyba że pełnoziarnista.. Ogólnie ładna miska :-)
Taaa ;) Jak przebrnęłaś przez pierwszą ze zdjęciami :)), to dalej już z górki. Na razie wstrzymam się z tą mąką, do czasu aż jakaś szefowa nie da zielonego światła, czy pszenna pełnoziarnista może być. Chciałam ją wykorzystywać głównie do zagęszczania sosów (2-3 łyżeczki). Ogólnie muszę przyznać, że na chwilę obecną jedzenie nie ma dla mnie smaku. [...]
[...] olej z wiesiołka, zielona herbata, L-karnityna, CLA, multiwitamina, ZMA i inne preparaty mineralne, zioła prozdrowotne o. dla pewności przypominamy: niedozwolone są: biała maka i inne przetworzone i oczyszczone źródła węglowodanów, cukier oraz wszelkie odmian substancji słodzących, w tym fruktoza, ksylitol oraz sztuczne słodziki; wyjątkiem są [...]
Witam, Również chciałbym wypowiedzieć się na temat gainera 737. Jak wszyscy wiemy w internecie można znaleźć mase negatywnych opini na temat tego specyfiku. Osobiście kupiłem i stosowałem gainer megabola przez 4 miesiące. W smaku jak rozpuszczona mąka, rewelacji nie ma. Rozpuszczalność: - w szklance z łyżką - słaba, sporo grudek, niemniej są one [...]
Dzień 36 - miska niska, trening metaboliczny, obwód 2 http://img839.imageshack.us/img839/9295/dieta20120313.jpg Legenda: Te crispy to chlebek norweski zakupiony w Lidlu w ramach trwającego właśnie tygodnia skandynawskiego. Mam nadzieję, że nie jest passe i od czasu do czasu da się przemycić w ramach liczonych węgli. Bardzo go lubię i jest [...]
Tak od wczoraj nie mogę się napić wodą piję mnóstwo i jak w gąbkę, cały czas mam suchość w ustach A mówiłam: nie pij, bo potem kac nie daje Ci żyć \-) A ta mąka kupna czy własnej produkcji?
A nie, pytam bo ja kiedyś ciecierzycę na mąkę mieliłam, ale w sumie nieekonomiczne to. Ale i te gotowe tanie nie są. @@-) Zastanawiam się tylko czy takie samodzielne zmielenie faktycznie daje identyczny surowiec jak ta kupna. Może coś z tym jeszcze robią. Ale jakoś mi żal kasy na takie rarytasy. A z ciecierzycowej mąki fajne naleśniki wychodzą :-) [...]
Obli a ten chleb na zakwasie, pszenny? można? o na przykład taki, albo taki, albo taki (bez otrąb, drożdży i słodu). Myślałam o takim nie z białej mąki, tylko pełnoziarnistej. Ja nie obli, ale ogólnie tylko żyto - ale może rzeczywiście Ty masz inne zalecenia. Więc razowa (pełnoziarnista, 2000) żytnia mąka.
No jagody są świetne tylko cena teraz odstrasza..ja kiedyś robilem tez takie male,z maka pelnoziarnista,z przepisu Radka Slodkiewicza z MD,tez dobre były:-)z maslem orzechowym jadlem:-)ale to opcja na konkretna mase%-)
Chciałabym podzielić się z Wami czymś, co właśnie wymodziłam, to jest przepis na: PĄCZKI PIECZONE drożdże ksylitol, ew.stevia jajka mąka żytnia 2000(owsiana) olej kokosowy cynamon szczypta soli olejek zapachowy + nadzienie owocowe Nie podaję proporcji, ponieważ zrobiłam je” na oko” z mąki żytniej i dosypałam trochę owsianej, więc będę jeszcze [...]
- - - - - Dzień 2 - - - - - Piątek - dzień treningowy. Normalnie wykuję trening barków i trcepsów w sobotę, ale czasami jeśli czuję się wypoczęty tłukę te partie w piątki, jak to miało miejsce teraz. Rano wypiłem 10g Pure BCAA i wybrałem się na 20-25 min średniego tempa spaceru, w ramach aerobów. Skąd ten pomysł? Ogólnie miałem odpuścić trening [...]
Dotka, Monia, temperatura 180 stopni, 70 minut, z termoobiegiem. Oczywiście lepiej kontrolować, bo każdy piekarnik lubi posiadać własną osobowość };-) I dajcie porządnie temu chlebowi wyrosnąć w blaszkach przed włożeniem do piekarnika. Niech sobie poleży kilka godzin. Zwłaszcza, jak pieczony pierwszy raz z młodego zakwasu to lepiej odrobinę dłużej [...]