SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

maka

  • Ardenka/zredukujcie mnie

    Post
    Ladies SFD

    Ja mogę podpowiedzieć tyle że żadnej ameryki nie odkryję. Mocno podsmażam mięso, potem dodaję cebulę, też lekko podsmażam. Ona się fajnie rozpadnie i postanie taki ala sosik. Dodaję jak mam pieczarki i paprykę, tylko paprykę bardziej pod koniec. I nie zagęszczam żadną mąką tylko tak zjadam. Wody też nie daję masakrycznej ilości. Tak żeby się nie [...]

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 7160 Data: 2012-03-11 23:40:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] V Gainer Mass Activator 70g %-) Posiłek VI Ser biały półtłusty 230g Dzisiaj jadłem tak sobie.. Od jutra podbiję ilość mięsa w posiłku do 175g i obniżę na stałę ilość ryżu/makaronu do 100g. Ilość kcal nadal nieco ponad 4000kcal Aeroby będę wykonywał już pełne 30 min po treningu. - - - - - SUPLEMENTACJA - - - - - Rano na czczo: Pure BCAA 10g, 6g [...]

    Odpowiedzi: 490 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-12 00:34:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • no no, całkiem apetycznie ten omlecik wygląda. ja w blenderze miksuje 100g owsianych i czesc z nich jest wlasnie jak mąka, dodaje do tego 3 jajka i omlet niby spoko tylko strasznie suchy jest, nawet polanie go jogurtem naturalnym niewiele pomaga, musze cos w nim udoskonalic ;-)

    Odpowiedzi: 490 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-12 06:35:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • przy dodaniu mąki fajną ma konsystencję placek... ja dodaję żytnią typ 750 albo pełnoziarnistą do owsa :D. A próbowałeś robić jaja+mąka+ tylko "ciupka" WPC, a resztę wpc robić w formie budyniu/polewy? Wygląda efektowniej i imo lepiej smakuje. Ale znajmuje to zgoła 5 min dłużej a że poranek to nie zdziwie się jak nie wypróbujesz tego %) Swoja drogą [...]

    Odpowiedzi: 490 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-12 07:45:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • przy dodaniu mąki fajną ma konsystencję placek... ja dodaję żytnią typ 750 albo pełnoziarnistą do owsa :D. A próbowałeś robić jaja+mąka+ tylko "ciupka" WPC, a resztę wpc robić w formie budyniu/polewy? Wygląda efektowniej i imo lepiej smakuje. Ale znajmuje to zgoła 5 min dłużej a że poranek to nie zdziwie się jak nie wypróbujesz tego %) Swoja drogą [...]

    Odpowiedzi: 490 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-12 12:12:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ardenka/zredukujcie mnie

    Post
    Ladies SFD

    Agak, zasmuciłaś mnie tym bananem i żurawiną. O bananie czytałam, że dobrze zjeść go do pół godz po treningu, dlatego był w mojej misce w każdy DT. A żurawina... myślałam, że jest dozwolona. Dopiero co kupiłam całe opakowanie :( I tak fajnie mi podchodziła do twarożka. Banany dojem, skoro kupiłam a żurawina poleży i poczeka na lepsze czasy w takim [...]

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 7160 Data: 2012-03-12 20:18:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ardenka/zredukujcie mnie

    Post
    Ladies SFD

    A tu widze dyskusje o wołowinie:-) Mam wołowine w zamrażarce i teraz już wiem co nią zrobic i żeby kapeć nie wyszedł :-) ardenka mąka pszenna to raczej nie, no chyba że pełnoziarnista.. Ogólnie ładna miska :-)

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 7160 Data: 2012-03-12 21:06:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ardenka/zredukujcie mnie

    Post
    Ladies SFD

    Taaa ;) Jak przebrnęłaś przez pierwszą ze zdjęciami :)), to dalej już z górki. Na razie wstrzymam się z tą mąką, do czasu aż jakaś szefowa nie da zielonego światła, czy pszenna pełnoziarnista może być. Chciałam ją wykorzystywać głównie do zagęszczania sosów (2-3 łyżeczki). Ogólnie muszę przyznać, że na chwilę obecną jedzenie nie ma dla mnie smaku. [...]

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 7160 Data: 2012-03-12 22:09:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] olej z wiesiołka, zielona herbata, L-karnityna, CLA, multiwitamina, ZMA i inne preparaty mineralne, zioła prozdrowotne o. dla pewności przypominamy: niedozwolone są: biała maka i inne przetworzone i oczyszczone źródła węglowodanów, cukier oraz wszelkie odmian substancji słodzących, w tym fruktoza, ksylitol oraz sztuczne słodziki; wyjątkiem są [...]

    Odpowiedzi: 221 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-12 23:10:59 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Megabol - Gainer 737

    Post
    Megabol

    Witam, Również chciałbym wypowiedzieć się na temat gainera 737. Jak wszyscy wiemy w internecie można znaleźć mase negatywnych opini na temat tego specyfiku. Osobiście kupiłem i stosowałem gainer megabola przez 4 miesiące. W smaku jak rozpuszczona mąka, rewelacji nie ma. Rozpuszczalność: - w szklance z łyżką - słaba, sporo grudek, niemniej są one [...]

    Odpowiedzi: 234 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-13 14:40:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzień 36 - miska niska, trening metaboliczny, obwód 2 http://img839.imageshack.us/img839/9295/dieta20120313.jpg Legenda: Te crispy to chlebek norweski zakupiony w Lidlu w ramach trwającego właśnie tygodnia skandynawskiego. Mam nadzieję, że nie jest passe i od czasu do czasu da się przemycić w ramach liczonych węgli. Bardzo go lubię i jest [...]

    Odpowiedzi: 1616 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-13 21:41:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fala/w drodze po zdrowie

    Post
    Ladies SFD

    Tak od wczoraj nie mogę się napić wodą piję mnóstwo i jak w gąbkę, cały czas mam suchość w ustach A mówiłam: nie pij, bo potem kac nie daje Ci żyć \-) A ta mąka kupna czy własnej produkcji?

    Odpowiedzi: 601 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-14 23:00:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fala/w drodze po zdrowie

    Post
    Ladies SFD

    A nie, pytam bo ja kiedyś ciecierzycę na mąkę mieliłam, ale w sumie nieekonomiczne to. Ale i te gotowe tanie nie są. @@-) Zastanawiam się tylko czy takie samodzielne zmielenie faktycznie daje identyczny surowiec jak ta kupna. Może coś z tym jeszcze robią. Ale jakoś mi żal kasy na takie rarytasy. A z ciecierzycowej mąki fajne naleśniki wychodzą :-) [...]

    Odpowiedzi: 601 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-14 23:26:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fala/w drodze po zdrowie

    Post
    Ladies SFD

    jeszcze jest maka kokosowa... ale co to jest nie wiem

    Odpowiedzi: 601 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-15 10:33:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obli a ten chleb na zakwasie, pszenny? można? o na przykład taki, albo taki, albo taki (bez otrąb, drożdży i słodu). Myślałam o takim nie z białej mąki, tylko pełnoziarnistej. Ja nie obli, ale ogólnie tylko żyto - ale może rzeczywiście Ty masz inne zalecenia. Więc razowa (pełnoziarnista, 2000) żytnia mąka.

    Odpowiedzi: 154 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-15 13:34:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No jagody są świetne tylko cena teraz odstrasza..ja kiedyś robilem tez takie male,z maka pelnoziarnista,z przepisu Radka Slodkiewicza z MD,tez dobre były:-)z maslem orzechowym jadlem:-)ale to opcja na konkretna mase%-)

    Odpowiedzi: 553 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-15 22:38:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tanieee bialko :)

    Post
    Odżywki i suplementy

    waliło mąką jakby to fakt:-)

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 2563 Data: 2012-03-16 15:08:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chciałabym podzielić się z Wami czymś, co właśnie wymodziłam, to jest przepis na: PĄCZKI PIECZONE drożdże ksylitol, ew.stevia jajka mąka żytnia 2000(owsiana) olej kokosowy cynamon szczypta soli olejek zapachowy + nadzienie owocowe Nie podaję proporcji, ponieważ zrobiłam je” na oko” z mąki żytniej i dosypałam trochę owsianej, więc będę jeszcze [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-16 15:39:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • - - - - - Dzień 2 - - - - - Piątek - dzień treningowy. Normalnie wykuję trening barków i trcepsów w sobotę, ale czasami jeśli czuję się wypoczęty tłukę te partie w piątki, jak to miało miejsce teraz. Rano wypiłem 10g Pure BCAA i wybrałem się na 20-25 min średniego tempa spaceru, w ramach aerobów. Skąd ten pomysł? Ogólnie miałem odpuścić trening [...]

    Odpowiedzi: 490 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-17 18:52:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dotka, Monia, temperatura 180 stopni, 70 minut, z termoobiegiem. Oczywiście lepiej kontrolować, bo każdy piekarnik lubi posiadać własną osobowość };-) I dajcie porządnie temu chlebowi wyrosnąć w blaszkach przed włożeniem do piekarnika. Niech sobie poleży kilka godzin. Zwłaszcza, jak pieczony pierwszy raz z młodego zakwasu to lepiej odrobinę dłużej [...]

    Odpowiedzi: 1573 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-18 12:09:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)