[...] Druga z opcji z reguły jednak jest gorzej tolerowana przez większość osób. Dieta low carb zakłada ograniczenie ilości węglowodanów i przeniesieniem tych kcal na źródła tłuszczów. Do najważniejszych źródeł tłuszczów zaliczyć możemy: - smalec, wieprzowinę, jaja, masło, tłuszcz z nabiału, oliwkę z oliwek, olej kokosowy, chia - [...]
[...] kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie [...]
[...] Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie [...]
[...] 1,5 %/ o,3% / w wodzie / w mleku bez laktozy a moze w mleku sojowym? I czy moge pic shake zarowna w dni treningowe i jak i nie treningowe(na kolacje)? Wartość energetyczna 1555 kJ/366 kcal / 1060 kJ/251kcal Białko 86 g / 36 g Węglowodany 2,6 g / 15 g Tłuszcz 1,4 g / 5,2 g L-karnityna 1667 mg / 500 mg Z gory dziekuje za odpoiedzi.Pozdrawiam
[...] prosta. Staraj się wybierać produkty, które zawierają jak najwięcej kalorii w jak najmniejszej objętości. W jaki sposób? np. Zamiast piersi z kurczaka, która ma tylko 100 kcal w 100 g, możesz wybrać pierś z kaczki lub łososia, tzn. produkty, które mają 2-3 x tyle kalorii w podobnej objętości. To tylko jeden z przykładów, ale przypuszczam, że [...]
Drób jest mięsem, z którego stworzyć można wiele ciekawych przepisów. Trudno więc w jego sytuacji mówić o jakimkolwiek znudzeniu się jego spożywaniem. Sytuacja taka ma miejsce, gdy jemy jałowo. Dlatego też zdecydowanie warto korzystać z różnych ciekawych przepisów i urozmaicać posiłki. Jednym z nich są: Wałeczki z kurczaka jako ciekawe śniadanie [...]
[...] 1.Martwy ciąg 40/75 kg 2.Wosła hantlami 12,5/22,5 kg 3.wyciskanie hantli na skośnej/rozpiętki 15/17,5 kg 4.Młotkowe uginanie przedramion10/12,5 kg 5.Brzuch Dieta około 2000 kcal. Głównie pilnowałem białka ok 2gram na kg. Zbyt dużych progresów nie ma siłowych. Przy większości ćwiczeń ostatnie powtórzenia są mocno wymagające. Pierwsze treningi [...]
[...] więcej energii. Ważna jest także dieta i jej wartość kaloryczna. Chcąc zredukować kilka kilogramów powinieneś wyliczyć swoje dzienne zapotrzebowanie i odjąć od niego ok. 300 kcal aby uzyskać ujemny bilans kaloryczny. Więcej na ten temat przeczytasz w artykule: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Możesz [...]
Witaj, zdjęcia jakie zamieściłeś są dość kiepskiej jakości, ale ja mam zdanie jak Przemek. Ze******* do końca. Kcal rzeczywiście jest dużo i jest jeszcze z czego schodzić. Do stracenia i tak nic nie masz, bo ta tkanka mięśniowa i tak jest dość uboga, więc nie ma obaw o straty w tej materii, bo nie ma czego tracić ;-)
[...] kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie [...]
[...] dlatego ze chcesz sylwetke poprawic, troche miesnia zbudowac, a to bedzie trudne jak jesz malo. Dużo spaceruję. Długo, szybko i na takim spacerze potrafię spalić i kilkaset kcal i to kilka razy w tygodniu Staram się też robić jakieś treningi siłowe- albo układam sama, albo ćwiczę z jakąś panią na youtube (...) Ale właśnie dlatego pytam, bo nie [...]
[...] pomocą tego oto wzoru: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- W celu redukcji tkanki tłuszczowej od otrzymanego wyniku odejmujemy 300 kcal. Następnie dzielimy całość na zalecane ilości składników odżywczych, a są to: 1. Źródła białka: [...]
[...] Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie [...]
[...] Twój poziom tkanki tłuszczowej, to na pewno nie ma możliwości go ocenić po opisie. Jeśli chcesz, to musisz wrzucić zdjęcia sylwetki. Co do kaloryczności diety, to jeśli 2500 kcal to Twoje zero kaloryczne, to przy takiej podaży sylwetka nie powinna się zmieniać. Względnie powinna się utrzymywać na takim poziomie jakim jest. Jeśli chodzi o wyniki [...]
Witaj! Przede wszystkim dobra decyzja, zeby sie ogarnac :) Tutaj zacznijmy od poczatku: Dieta - rozstrzal od 2000 do 2500 kcal to sporo, napisales tez jedynie ile zjadasz z tego bialka, nie ma info o calosci makrosklandikow, wiec podejrzewam, ze jesz tutaj na oko. Trzeba usystetamtyzowac nie tylko wartosc kaloryczna, na opcje stala badz [...]
[...] wydaje, że to przez to ta waga stoi i ten brzuch taki wzdęty. dietę rozpatrujesz w kontekście nawet nie jednego dnia, tlyko całego tygodnia, a wspominasz o wpływie jednego posiłku :-) jeden posiłek nie sprawi że zrobisz formę, ani że go straciz, jeżeli makro i kcal się zgadzają to musi wszystko iść, nie ma większego znaczenia kiedy co dostarczasz
[...] ja jesc do znudzenia, no ale niestety posiada az zacne 8g wegli / 100g produktu, ale... i tu moja rozkmina (haha), w tym 4g blonnika, a ze blonnik mozna policzyc jako 2 kcal no to wpisalbym sobie do mojego dziennika, ze fasolka ma 6g wegli w 100g i przy porcji np. 300g jestem do przodu o 6g weglowodanow, a to cale 20% puli dziennej, niemalo [...]
Dlaczego zmniejszyłeś ilość kcal i białka? Trzymaj się wyliczeń. O ile są prawidłowe oczywiście. Białko 1,8g/kg masy ciała. Podbij węglowodany. To chyba nie ma być low carb?
Nie ma planów na redukcje czy plany na mase bo za to odpowiada bilans kcal a jak chodzi o siłowy to na redukcji mozesz cwiczyc dowolnym planem siłowym byle byl bodziec dla mieśni aby organizm nie pobierał z nich jak jest w deficycie, wiec jako osoba poczatkujacy to daj sobie Klasyczny FBW i wyjdziesz na tym dobrze bo masz słabszy a czestszy [...]
Powinieneś użyć kalkulatora i do wyliczać użyć mięso z nogi kurczaka bez skóry. Jest to ok 130 kcal na 100g. Natomiast jeśli zważyłeś je po upieczeniu, to należałoby dodać do tego ok 20-30% utraconej masy w wyniku procesu obróbki termicznej. Czyli, jeśli ważone mięso po odjęciu skóry i kości miało 110g, to do kalkulatora powinieneś wprowadzić ok [...]