SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

lymph

  • Testosteronum Prolongatum

    Post
    Doping
    PRO

    Nadszedł czas na badania. 4tyg heparegen poprawiło próby wątrobowe tak więc ciągnę kuracje dalej. Estradiol zbity arimidexem 1/4 tab poniedzialek i czwartek. Wartością testosteronu jestem zawiedziony. Leci omka z apteki w dawce 500mg week. Być może temu tak nisko bo badania robione 2dni po strzale. Co sądzicie o tych wynikach?? Leukocyty 5,76 K/µl [...]

    Odpowiedzi: 139 Ilość wyświetleń: 9634 Data: 2/23/2018 5:56:58 PM Liczba szacunów: 0
  • niskie OB w krwi

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Hej. Odebrałam wyniki OB i nie wiem jak je zinterpretować wyszło OB:4/15 co to oznacza?? Z badań krwi wyszło mi również w czterech pozycjach że wartości liczbowe nie mieszczą się w normach czy to nie ma znaczenia?? czy zależy na jakich pozycjach?? pamiętam tylko że LYMPH miałam 52% a norma to chyba 45%. Proszę o interpretacje.

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/19/2010 9:51:00 PM Liczba szacunów: 0
  • "PRYSZCZE" - wątek ogólny

    Post
    Zdrowie i Uroda

    na necie jest wszystko o limfatycznym -tradzik-skora Ok that's great, so what does this mean for my skin? A net of lymph vessels are situated in the innermost layers of skin. A lot of skin health related problems can be traced back to sluggishness of the Lymphatics. Since the skin is your largest eliminating organ, approximately one-third of all [...]

    Odpowiedzi: 2431 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/9/2002 4:11:02 PM Liczba szacunów: 0
  • Pierwsze poważne kroczki na siłowni

    Post
    Ladies SFD

    UPDATE: WYNIKI BADAŃ Wyniki na dzień 8.10.2019 TARCZYCA: TSH: 1,240 uIU/ml (norma: 0,300-3,940) FT3: 5,22 pmol/l (norma: 3,71-6,70) FT4: 16,80 pmol/l (norma: 12,23-20,21) MORFOLOGIA: WBC (leukocyty): 5,59 tyś/ul (norma: 3,8- 10,0) NEUT: 2,16 tyś/ul (norma: 2,50-7,00) NEUT%: 38,6% (norma: 45-70) LYMPH: 2,74 tyś/ul (norma: 0,80-4,0) LYMPH%: 49% [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 685 Data: 10/9/2019 1:22:36 AM Liczba szacunów: 0
  • Pierwszy cykl,48 lat.

    Post
    Doping

    Panie daj mi siłę,albowiem nie wiem w jakim języku do mnie mówią.... Biochemia: Cholesterol 190mg/dl Glukoza 95 mg/fl Kreatynina 0.98 mg/dl Kwas moczowy 6.2mg/dl Sód 141 mM/L Potas 4.45mM/L Żelazo 88 ug/dl Fisfiraza alkaliczna 74 u/l Immunochemia: Prolaktyna 6.23 Testosteron 3.29 Hematologia: Wbc 6.43 tys/ul Rbc 5.86 mln/ul Hgb 16.6 g/dl Hct 48.4 [...]

    Odpowiedzi: 630 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/16/2018 12:55:36 PM Liczba szacunów: 0
  • [FIT]etrala/podsumowanie roku str 67

    Post
    Ladies SFD

    wczorajsze badania jednak okazały się marne mam obniżone wyniki, WBC kontrolowano dwukrotnie, dziś idę do lekarza je sprawdzić, ale oczywiście w ruch poszedł internet i już pierwsze obawy przede mną, poczytałam o leukopenii, która może być spowodowana przez choroby nowotworowe, nie zakładam od razu najgorszego, ale.. f*** znam lekarzy w swoim [...]

    Odpowiedzi: 1103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/27/2013 8:05:04 AM Liczba szacunów: 0
  • Epistane dziele sie informacjami

    Post
    Doping

    WBC 6,7 4-11 RBC 5,26 4-6.1 HGB 15,6 12-18 HCT 47,8 37-54 MCV 90,9 80-99 MCH 29,7 27-34 MCHC 32,6 31-37 PLT 314 130-400 LYMPH% 37,4 20-45 MXD% 9,4 1-14 NEUT% 53,2 45-75 LYMPH 2,5 1-4.5 MXD 0,6 0.1-1.8 NEUT 3,6 1.8-7.7 RDW-CV 11,5 PDW 9,6 MPV 7,6 P-LCR 11,7 Biochemia: ALAt mam 93 norma 0-38 ! Cholesterol 187 mg/dl 150-200 Glukoza 65 [...]

    Odpowiedzi: 104 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/16/2012 9:49:22 AM Liczba szacunów: 0
  • 6 miesięcy on - ocencie, pomóżcie,

    Post
    Doping

    co do wagi to 108 czyli 8kg do przodu a jeszcze zapodam winiki morfologii z 28 sierpnia: WBC 5.95 G/L(4-10) NEUT 3.12 (1.2-7) LYMPH 2.23 (1-3.7) MONO 0.46 (0-0.7) EO 0.12 (0-0.4) BASOL 0.02 (0-0.1) NEUT 52.5% (37-72) LYMPH 37.5 (20-50) MONO 7.7 (0-14) EO 2.0 (O-6) BASO 0.3% (0-1) RBC 5.42 T/L (4.04-5.5) HGB 10.1 MMOL/L (8,5-11) HCT 0,495 L/L [...]

    Odpowiedzi: 149 Ilość wyświetleń: 16765 Data: 9/3/2006 3:18:30 PM Liczba szacunów: 0
  • testosteron poniżej normy,estradiol powyżej,słabe libido, pół roku po cyklu

    Post
    Doping

    Estradiol (E2) ↑ 44,70 pg/ml 11,80 — 39,80 Testosteron (TTE) ↓ 231 ng/dl 241 — 827 Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) 396,1 [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 839 Data: 2/27/2017 9:40:34 PM Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Proszę o interpretacje Wyniki badania krwi Kobieta 23 lata, brak chorób przewlekłych, nadwaga Badania: Morfologia krwi obwodowej WBC 8,6 RBC 4,77 HGB 14,3 HCT 39,9 MCV 83,6 MCH 30,0 MCHC 35,8 PLT 364,0 LYMPH% 32,4 MXD% 7,1 NEUT% 60,5 LYMPH# 2,8 MXD# 0,6 [...]

    Odpowiedzi: 1487 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/21/2009 6:15:49 PM Liczba szacunów: 0
  • sprawdzanie wyników badan

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Badanie Normy (dla osób dorosłych) Interpretacja Hematokryt (HCT) Kobiety: 37-47 % Mężczyźni: 42-52 % Wzrost poziomu hematokrytu może być spowodowany przez: wzrost liczby krwinek czerwonych - nadkrwistości pierwotne (czerwienica prawdziwa) i wtórne (przebywanie na dużych wysokościach, przewlekłe choroby płuc, nowotwory nerek), odwodnienie - obfite [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9285 Data: 11/20/2010 9:17:11 AM Liczba szacunów: 0
  • Pierwszy cykl,48 lat.

    Post
    Doping

    No dobra wszystko już mam. Spisałem je od początku bo trochę się rozjeżdżały w wątkach Wyniki krwi BIOCHEMIA Bilirubina - 0.50 mg/dl (0.20-1.00) Cholesterol -235 mg/dl. (poniżej 190) LDL -175 mg/dl. (powyzej115) HDL -46 mg/do. (<=40) Triglecerydy -136mg/dl. (<=150) Glukoza. -95mg/dl (60-99) [...]

    Odpowiedzi: 630 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/14/2019 6:19:36 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam mostek ?????

    Post
    Doping

    Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) 9,7 10^9/L 4,0 — 10,0 Erytrocyty (RBC) ­ 6,33 10^12/L 4,1 — 6,2 Hemoglobina (HGB) ­ 18,4 g/dL 14,0 — 18,0 Hematokryt (HCT) ­ 55,0 % 40,0 — 54,0 Wskazniki czerwonokrwinkowe: Srednia objetosc erytrocytów (MCV) 87,0 fL 80,0 — 97,0 Srednia zawartosc HGB w erytrocytach (MCH) 29,0 pg 27,0 — 34,0 Srednie [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 687 Data: 11/8/2018 10:31:52 AM Liczba szacunów: 0
  • Ciągły spadek wagi

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Limfocyty (LYMPH) Norma: 2,5-4,5 tys./µl Opis: limfocyty (LYMPH) to komórki układu odpornościowego, które należą do leukocytów. Są zdolne do swoistego rozpoznawania antygenów. Funkcjonalnie limfocyty są komórkami uczestniczącymi i będącymi podstawą odpowiedzi immunologicznej w zwalczaniu białek pochodzenia pozaustrojowego. Poniżej normy: obniżone [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 5416 Data: 9/19/2012 6:52:33 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam mostek ?????

    Post
    Doping

    Witam prosze o ocene wynikow?Widac ze sie pogorszylo od ostatnich badan, aktualnie leci deka 125mg+125 mg susty e3d 2019 13:14 Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) 9,4 10^9/L 4,0 — 10,0 Erytrocyty (RBC) ­­ 6,56 10^12/L 4,1 — 6,2 Hemoglobina (HGB) ­ 19,0 g/dL 14,0 — 18,0 Hematokryt (HCT) ­ 56,9 % 40,0 — 54,0 Wskazniki czerwonokrwinkowe: Srednia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 687 Data: 3/5/2019 10:14:02 PM Liczba szacunów: 0
  • DT/filonka/podsumowanie str. 120/nowy str. 133

    Post
    Ladies SFD

    [...] w normie 5,3mmol/l Cholesterol 5,5 mmol/l (norma do 5,3) LDL Cholesterol 2,0 mmol/l (norma do 3,5) HDL Cholesterol 2,7 mmol/l (norma do 2,1) %HDL 49,6% (norma do 20) lymph% 41% (norma do 40) hemoglobina glikowana HbA1c 5,4% (norma do 6,3) i uwaga!!! Insulina: 8,0 ulU/ml jeszcze rok temu miałam 2x tyle [...]

    Odpowiedzi: 1714 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/30/2011 1:29:19 PM Liczba szacunów: 0
  • Ankieta - kobieteria skinny fat

    Post
    Ladies SFD

    /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7676950fd0b54932ab2d9d5195066f66.jpg Odżywka wywalona, zero nabiału i cukru. Proszę ewentualnie o poprawę i wskazówki. Posiłek 5 - brak pomysłu, ale brak również produktów. Jutro dopiero większe zakupy. Jutro biorę ostatnią tabletkę antykoncepcyjną i odstawiam później ginekolog i leczenie. Na bank nie dostanę miesiączki w [...]

    Odpowiedzi: 69 Ilość wyświetleń: 11106 Data: 6/3/2013 12:43:25 PM Liczba szacunów: 0
  • olinkaz93/impossible is nothing/pół roku str 44-88

    Post
    Ladies SFD

    [...] nastrojów, uczucia zimna. Innych raczej nie mam, ostatnia choroba to ostra jelitówka w Turcji, musiałam się grzebać 3 dni z antybiotykiem :C. Dlaczego zwracasz uwagę na lymph, neu, HGB i płytki krwi. (?) Co z nimi nie tak? Ostatnie badania krwi były 10 dni temu, chyba nie ma możliwości powtórki badań z tego samego materiału, a teraz nie mam [...]

    Odpowiedzi: 938 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/3/2012 2:42:34 PM Liczba szacunów: 0
  • NATURALNA GINEKOMASTIA i nie tylko-prosze nie kasować!!

    Post
    Doping

    ja wlasciewie nie wiem co mam bo objawy mam jak przy niedoczynnosci: niemoge schudnac mimo niskokalorycztej bogatobialkowej diety ok 1500 kcal dziennie i do tego 3 godziny dziennie aerobik i 3 razy w tygodniu silownia, mam celulitis na tylku nawet, jestem spuchniety woda, mam sucha luszcaca sie skore zatkane pory ale teraz objawy nadczynnosci:od [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 13531 Data: 1/21/2007 11:23:28 PM Liczba szacunów: 0
  • olinkaz93/impossible is nothing/pół roku str 44-88

    Post
    Ladies SFD

    [...] etc? Chorowałaś na coś ostatnio? Podwyższone EO faktycznie często występują przy pasożytach, ale też niekoniecznie. Poza tym wahanie w granicach 1,4% jest bez znaczenia klinicznego. Mnie się bardziej nie podobają lymph, neu, HGB i płytki krwi. Nie czekaj z tym rozmazem, bo wiele może wyjaśnić. Zmieniony przez - huda w dniu 2012-09-02 20:00:12

    Odpowiedzi: 938 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/2/2012 7:42:50 PM Liczba szacunów: 0