SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyniki Badań

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 741

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 130 Wiek 23 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 4012
Cześć
Chciałbym żebyście zinterpretowali wyniki robiłem je bo ogólnie chodziłem rozdrażniony , brały mnie jakieś ataki ( dezorientacja, niepokój, drżenie ciała, przyśpieszone bicie serca ) najczęściej przy wysiłku po słabym posiłku. Dodam jeszcze ,że mam bardzo słabe libido ogólnie mam jakieś kłopoty z psychiką chodzę cały czas zamulony, smutny.( lekka depresja) chociaż z regeneracją nie mam problemów nie chodzę przemęczony.
Mam 23lata 79 kg 181cm bf ~ 8-10 %
Ogólnie mam dużo aktywności
-piłka nożna 1h dziennie wcześniej było 1,5 -2 h
-siłownia 3x w tygodniu trening obwodowy do 40 min
-basen 1x w tygodniu
- bieganie 1-3x tygodniu
- ćwiczenia szybkościowe

Morfologia krwi (C55)
Leukocyty (WBC) 4,34 4,0 — 10,0
Erytrocyty (RBC) 4,73 4,50 — 5,50
Hemoglobina (HGB) 14,3 13,5 — 17,5
Hematokryt (HCT) 41,8 % 40,0 — 50,0
Wskazniki czerwonokrwinkowe:
Srednia objetosc erytrocytów (MCV) 88,4 80,0 — 99,0
Srednia zawartosc HGB w erytrocytach (MCH) 30,2 pg 27,0 — 33,0
Srednie stezenie HGB w erytrocytach (MCHC) 34,2 g/dL 32,0 — 37,0
Wskaznik anizocytozy erytrocytów (RDW) 12,8 % 11,5 — 14,5
Płytki krwi (PLT) 169 10^9/L ``150 — 400
Wskazniki płytkowe:
Płytkokryt (PCT) 0,2 % 0,16 — 0,35
Wskaznik anizocytozy płytek krwi (PDW) 13,4 fL 9,8 — 16,1
Srednia objetosc płytek krwi (MPV) 11,8 fL 7,5 — 12,0
Rozdział automatyczny leukocytów:
Neutrocyty (NEU%) 57,1 % 45,0 — 70,0
Limfocyty (LYMPH%) 32,0 % 20,0 — 45,0
Monocyty (MON%) 9,0 % 3,0 — 12,0
Eozynocyty (EOS%) 1,4 % 1,0 — 5,0
Bazocyty (BASO%) 0,5 % 0,0 — 1,0
Neutrocyty (NEU) ¯ 2,48 10^9/L 2,5 — 6,5
Limfocyty (LYMPH) 1,39 10^9/L 1,00 — 3,50
Monocyty (MON) 0,39 10^9/L 0,19 — 0,78
Eozynocyty (EOS) ¯ 0,06 10^9/L 0,10 — 0,50
Bazocyty (BASO) 0,02 10^9/L 0,020 — 0,100
Sód w surowicy 138,16 mmol/l 132,0 — 145,0
Potas w surowicy 4,4 mmol/l 3,5 — 5,1
Białko całkowite 7,2 g/dl 6,0 — 8,0
Aminotransferaza alaninowa (ALT) 23 U/L 5,0 — 40,0
Aminotransferaza asparaginianowa (AST) 25 U/L 5,0 — 40,0
Kinaza kreatynowa (CK) ­ 313,18 U/L < 190,00
Cholesterol całkowity w surowicy ­ 227 mg/dl 115 — 190
Cholesterol HDL w surowicy 94,35 mg/dL > 40
HDL % 42 %
Triglicerydy w surowicy 71 mg/dL < 150
* Cholesterol LDL - wyliczany (K03) 118 mg/dl
Nie-HDL 132 mg/dl
Magnez w surowicy 2,2 mg/dl 1,9 — 2,5
Zelazo w surowicy 97 ug/dL 60 — 170
Glukoza (Krew zylna, osocze (fluorek)) ­ 100 mg/dL 70 — 99
Tyreotropina (TSH) ­ 5,470 μIU/mL 0,270 — 4,200
Testosteron wolny (O41) 5,10 pg/ml Mezczyzni: 4,5 - 42 pg/ml
Kortyzol (M31) 27,05 ug/dl 5,27 - 22,45 (godz 7:00-9:30)
Insulina (L97) 4,80 mU/l 3,00 — 25,00
Witamina 25(OH)D Total (O91) 26,10 ng/ml 0-20 niedobór
>20-30 stezenie niewystarczajace
Testosteron (TTE) 261 ng/dl 241 — 827
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 18512 Napisanych postów 66161 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 555672
CK pokazuje że jesteś przetrenowany. Zrób pełny panel tarczyca. Powtórz glukoze lub rozszerz - skonsultuj wynik ze swoim lek POZ. Zrób też prolaktyna/estradiol.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 130 Wiek 23 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 4012
Witam odświeżam temat po 3 miesiącach powtórzyłem badania jak byście mogli sprawdzić czy jest ok to był bym bardzo wdzięczny TSH tutaj niema ale robiłem wcześniej i wszystko jest ok.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 18512 Napisanych postów 66161 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 555672
Wyniki w porządku. CK dalej wysoko ale jesteś aktywny także nie jest to problemem.

doping & zdrowie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy z dużą ilością snu

Bialko zestaw