[...] stanie sam ich wytworzyć, a są one niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania. Ich najlepszymi źródłami są ryby morskie, orzechy, pestki, nasiona, jajka i oleje roślinne (lniany, z pestek winogron, słonecznikowy...). zobacz świetną tabelę ze składem tłuszczy: http://www.sfd.pl/1/images2003/20030814164358.png 14. Co to jest OMEGA-3 (n-3)? [...]
Witam. W jakim markecie kupie olej lniany dobrej jakości w korzystnej cenie ? Czy te rafinowane są ok ? U siebie w wiosce mam tylko Tesco, Lidla, Biedronkę... i chyba tyle z takich większych marketów. Czy to prawda że olej lniany powinno się przechowywać w lodówce, inaczej podobno traci swoje właściwości ?
[...] ale jedno opakowanie zawsze można wyżebrać ). W ogóle 2tyg to akurat dobry okres czasu na ketozę (2:1 tłuszcz:białko - ale tylko tłuszcze roślinne, przede wszystkim lniany, i 20g węgli dziennie) - na 2dni przed pobraniem tylko białko i zielone warzywa, i chitinin/chitosan na 'wymiecienie' resztek tłuszczu z 'rury głównej' "Wszystko [...]
[...] „serek wiejski” (najlepiej light) źródła mieszane: jogurty (raczej beztłuszczowe) źródła tłuszczy: oliwa z oliwek (najlepiej pierwsze tłoczenie) olej lniany olej słonecznikowy orzechy włoskie, laskowe I przykładowe przepisy (do pojemnika na 2 – 3 porcje): Przykład I 100g ryżu 6 białek i 2 żółtka jaj posiekane [...]
A to ciekawe jak z jakoscia... Jestes pewna, ze to spozywczy? Bo olej lniany to do roznych celow sie tloczy. Z roznymi przyprawami, ale zazwyczaj ide na latwizne: kupuje gotowe mieszanki do pieczonego kurczaka albo indyka, dodaje olej lub/i sos sojowy lub/i biale wino i zawijam w folie. Kilka razy zdarzylo mi sie oblozyc taka piers czosnkiem - [...]
[...] ad.mit 3- na jakiej podstawie sadzisz ze zachodzi w organizmie wewnetrzne jełczenie? "wystarcz spojrzeć jak szybko "jełczeją" produkty takie jak olej lniany, a jak długo utrzymuje świeżość smalec - który NNKT praktycznie nie posiada" tu przychodzi mi do glowy przyklad z filmu "super size me" gdzie gosc [...]
[...] najlepiej biały ryż długoziarnisty lub basmati Tłuszcz 5 trening Po treningu Węglowodany 100 g carbo/vitargo Posiłek 5 Białko 30 g np. 180 g fileta z morszczuka, dorsza… Węglowodany 78g. ryż biały Tłuszcz 5 Posiłek 6 Białko 0 Węglowodany 100 g - tylko razowe np. 125 g ryżu brązowego, makaronu razowego Tłuszcz 15 - najlepiej olej lniany
[...] Siłownia na godzinę 18:00 Posiłek po treningowy 6: 19:30 - 20:00 - Ryż z owocami 100g - Twaróg 50g lub pół ryby z puszki / ujdzie ale jednak twarog mozna by wywalic i rybe to swieza jakas. - Oliwa z oliwek 10g Posiłek 7: 23:00 - Twaróg 50g - ryba z puszki (pół puszki) - wywalil bym i dodal z 50/100g twarogu - Oliwa z oliwek 10g lub lniany. pzdr
[...] Wycisk siedząc: 5x10- 67,5kg. 5. Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia: 5x10- 55kg. 6. Wyciskanie francuskie siedząc: 5x10- po 20 kg na stronę. Do tego brzuch i 15 minut cardio. Dieta i suplementacja bez zmian, aktualnie idzie do mnie paczka z SFD, witaminy, minerały, omega3, kreatyna, białko i olej lniany. Zbroję się przed wyjazdem na Wyspy :-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jak już to po treningu tylko pamiętaj że żeby np. było tyle wartości odżywczych co ze 100g ryżu, trzeba zjesc około 500g ziemniaków Tłuszcze: - jajka(żółtka), -tłuste mięsa i ryby, - orzechy, -wiórki kokosowe, -oliwa z oliwek, - olej lniany, a na pewno jeszcze nasza PAi ekspert tutaj do ciebie zaglądnie i pomoze w kwestii odżywiania;-)
[...] nie kłamią co do omegi 3 (EPA i DHA) stosunek wychodzi mi tak 1:1:1 nasycone- jednonie,wielonienasyco. Omega-3 Do omegi -6 wychodziło by coś koło 1:2 ewentualnie 1:3. Olej lniany 1:1. Wiórki 150mg na porcję, makrela jakieś 6g omegi 3, migdały jakieś 5g omegi 6. W sumie dzisiaj wyszłoby nawet 1:1 jeśli makrela wędzona zawiera tyle omegi ile [...]
Byłeś zamulony od węgli, nie podciagaj ich. Jeśli już to ja bym z tłuszczy dobił, ale zdrowych. Orzechy, olej lniany, oliwa z oliwek, łosoś, awokado. Ja obecnie redukcja więc węgle nisko, ale nawet na masie zbyt ich nie podniose, bo samopoczucie dużo lepsze. Do 13-tej w ogóle ich nie jem, tylko białko + tłuszcz.