Ważne są EPA i DHA z ryb a nie tylko ALA z oleju lnianego. Zdecydowanie nie słonecznikowy. Jego należy unikać. Lniany, z krokosza, ryby, tran, omega 3 w kaps. Proporcja 1:1, 1:2
Dobra zmieniłem zdanie PROP 100mg e2d NPP e2d 100-150mg Meta 30mg T3 50mcg 1/4 armidex e2d może być? W trakcie metki jakieś osłonki czy olać sprawę? w diecie mam olej lniany/orzechy/żółtka,warzywa,owoce,chyba po prostu po cyklu zarzuce 100tab heparagenu
Monkey mi się wbił ;-D Nie mogę edytować ;-D Wbić się przed taką kobiete to zaszczyt :D . Jak . wyżej , gdzie ważywa , owoce, zdrowe tłuszcze ( orzechy , lniany , ryby , awokado , smalec kokosowy ) gdzie kasze , makarony itp, inne miesa też sa dobre ( karkówka , szynka wieprzowa, wołowina, itp)
[...] minium, tylko potreningowo. Tam mam sok tłoczony z jabłka. Na masie z chęcią do 20% całkowitej podaży węglowodanowej w ciągu doby. Ze zdrowych tłuszczy naprzemiennie - olej lniany, olej konopny, olej kokosowy. Orzechów nie strawię. Awokado wrzucam, ale nie co dzień, bo sporo kosztuje. Z tłustymi mięsami to bywa różnie. Moje jelita lepiej [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/4961/siemie-lniane--wlasciwosci-zdrowotne-i-zastosowanie Tak siemię, jak i olej lniany mają pozytywne właściwości, tylko z olejem trzeba uważać, jaki się kupuje. W skrócie - olej to zdrowe tłuszcze omega3, a nasionka - rozpuszczalny błonnik (ważny dla [...]
Jeszcze jeśli chodzi o oliwy i oleje mianowicie oliwa z oliwek i olej lniany. Jakie firmy polecacie? Zależy mi żeby jakość cena była na dobrym poziomie. Nie chce też płacić nie wiadomo ile za to.
[...] i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany tutaj szeroka gama (owoce, kasze wszelkiego rodzaju, ryże, ziemniaki, bataty, mąki dobrego rodzaju np. ryżowa, czy [...]
[...] Pisałeś o rybach - jeśli będą 2-3 razy na tydzień te tłuste o dużej zawartości o3, to wystarczy EPA i DHA, plus przydałoby się źródło większej ilości ALA, np. olej lniany budwigowy: http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje Codzienne treningi odradzam - regeneracja mięśni nie następuje z dnia na [...]
Olej lniany warto dodawać do warzyw (pomoże wchłonąć z nich witaminy) i do takich posiłków, do których po prostu pasuje smakowo lub w których z jakiegoś powodu braknie akurat tłuszczu. Pora dnia jest mało istotna. Najważniejsza jest jakość tego oleju - by zawierał dużo omega3. Dlatego piszemy, żeby kupować olej budwigowy.
Pytanie tylko, czy pijący olej lniany oczekuje konwersji EPA i DHA do ALA. Jeżeli tak, to rzeczywiście mija się to z celem. Są to inne kwasy tłuszczowe, więc nie ma co porównywać obu produktów. W diecie powinny znaleźć się wszystkie omega 3. http://potreningu.pl/articles/4663/kwas-alfa-linolenowy--dziala-czy-nie Zmieniony przez - domer w dniu [...]
[...] raz że posne są i się nimi nie najem a dwa że trzeba je obierac :D Zawsze dobra rybka pstrąg lub makrela ewentualnie tuńczyk z puchy Z tłuszczy to oliwa z oliwek, olej lniany, masło i olej kokosowy do smażenia ! Ps Panowie dodajcie trochę motywacji do ciężkich treningów, bo minął tydzień a nikt nic nie pisze...... ? Oczywiście bez wzglądu [...]
[...] tak, by Ci pasowały smakowo i do przygotowywania posiłków. Masło, smalec, olej kokosowy (bardzo dobry do smażenia), oliwa z oliwek dobrej jakości (niestety droga), olej lniany wysokolinolenowy (min.50% omega3 w składzie - ważne!), olej rzepakowy - najlepiej zimnotłoczony i bio , a do smażenia może być rafinowany... Na forum jest sporo [...]
Lniany to od tłoczenia max 3 miesiące w lodówce może stać i nie wolno go smażyć. Oleje takie jak kukurydziany, krokoszowy, słonecznikowy, rzepakowy, sojowy i z orzeszków ziemnych mają zdolnośc do podnoszenia stanu zapalnego. Zmieniony przez - Matylda80 w dniu 2017-03-17 23:46:14