Ale jakich węgli?Laktoza jest dwucukrem,co wcale nie znaczy że nie tuczy,wręcz przeciwnie,jestem jednym z najgorszych cukrów.Poza tym nie napisałeś że duże grono populacji nie ma laktazy,czyli enzymu umożliwiającego trawienie laktozy i bedzie sie to objawiać niestrawnością i częstymi wizytami w kibelku.Tak jak pisał error to te ryże i makarony to [...]
czyli dalej siedzimy w kwestii laktoza i mleko w proszku odtłuszczone jako kwestie indywidualne i sporne, wiec cóż ja spróbuje:) dodam do śniadania i do potreningowego po 40g i zobaczymy:) P.S mogę dodac 2 łyżeczki cukru do owsianki? bo jak nie to dramat, to jedyny cukier jaki dodaję w ciągu dnia:P Zmieniony przez - Threex w dniu 2010-03-07 [...]
a jakiej wartosci jest bialko w nabiale? ewentualny problem z laktoza (i niektorzy cos o prolaktynie placza, ale ja nie wnikam w te tematy) i tyle. jako zrodlo bialka jest ok.
[...] sie nie ma gena to trzeba pilnowac michy, wiem po swoim przykladzie ze jak wywalilem nabial i dalem wiecej miecha i jaj wszystko lepiej mi szlo. mowie o tzw bv - biological value, mozesz w to niewierzyc bo ty w ogole jestes niedowiarek ale dla mnie nabial do gowniane zrodlo bialka, do tego zawarta w nim laktoza jest przezemnie nietolerowalna.
[...] 44%/ww 24% Stosunek białek: 82% b. zw./18 % b. roś. Stosunek Kwasów tł.: nasycone 19%/jedno- nienasycone 47%/wielo-nienasycone 34% Stosunek ww: blonnik 11%/sacharoza 2%/laktoza 4%/skrobia 83% Prawie wszystko wydaje sie chyba w miare ok, nie? Martwi mnie natomiast stosunek kwasow tluszczowych. Wszyscy autorzy postow dotyczacych tl. pisza ze [...]
[...] Sweetexu- nie jest moze najtanszy, ale ma najmniej chemiczny smak, polecam Ci. W produktach musisz unikac slodzikow, ktore koncza sie na "-oza", tj. maltoza, laktoza itd. Dopuszacza sie aspartam i acesulfam-K. 6. Warzywa- wszystkie procz marchewki, ziemniakow, buraczkow, selera. Jesli mama ugotuje Ci zupe, to naturalnie mogą sie [...]
Nawet jak na jeden posiłek zjesz 200gram twarogu to jest około 40gram białka i to również może powodować rewolucję w brzuchu. Kolejna sprawa o jakiej nie pisałem wcześniej a mianowicie laktoza czyli możesz być wrażliwy na laktozę. Pijąc dużo mleka możesz również odczuwać dyskomfort w jelitach. Umiar w piciu mleka a najlepiej zrezygnować.
Jeżeli chodzi o białko to celuj w dobre izolaty białka serwatkowego, które oczyszczone jest maksymalnie z laktozy, bo zapewne chodzi o uczulenie na ten cukier. Gainer z tego co kojarzę ifn mass gainz ma węgle z płatków owsianych i komosy ryżowej, białko w nim za to zawarte będzie już serwatkowe i może być problem z laktozą. Możesz również [...]
tuńczyk = rteć bułki białe wysoce przetworzony produkt mleko w większych ilościach = zbędna laktoza jogurt po treningu = chyba kpina że to dobre źródło ww a kolacja twaróg najlepszy poczytaj i wróc w podpisie moim masz co jeśc w szkole
pierwsza uwaga. cukry proste jakim jest miód nigdy przed spaniem, ew. sa pożyteczne po treningu. i mleko bym wywalił najchętniej ze śniadania ponieważ laktoza nie jest Ci potrzebna :) Nastepna uwaga wywalryż biały przed treningami ze wzgl. na wyższy indeks glikemiczny. Skoro robisz mase to na drugi posiłek połącz sobie kukurydze i kurczaka i [...]
[...] wyjatkiem :ziemniakow, fasoli, kalafiorka..aha no i nie wlewac w siebie "super-zdrowych" sokow z kartonu, wiadomo chyba. jogurtow tez w nadmiarze nie polecam- !bo laktoza no to tyle w zasadzie, reszta to juz formalnosci: zapotrzebowanie kcal se wyliczysz latwo pewnie sama, posilki tez sobie podzielisz i skomponujesz jakos, ja sie [...]
[...] to możesz obcinać z węgli. Na początku przy zerowym deficycie i dobrym treningu będzie szło. Później będzie trudniej i trzeba mieć z czego obcinać. A ryż biały przed treningiem to pomyłka. Powinieneś wciągnąć węgle złożone, a po treningu białe. A laktoza z jogurtu jest częściowo sfermentowana, więc nie jest aż tak źle i na noc może być.
a czemu mleko wywalic w tamtym posilku? laktoza tutaj niepotzrebna a mleko to nie jest dobre zrodlo bialka no i czemu szprota zastapic miesem innym przeciesz ma bialko ryba ;p szproty z puszki z tym czyms co nazywamy sosem maja duzo cukru i innych niepotrzebnych konserwantow stawiaj na ryby swieze/mrozone
za duzo twarogu!!!w ogole za duzo bialka, nie podales co prawda wagi. moim zdaniem laktoza w duzej ilosci jest winna kt.tluszcz. dodaj ryb i warzyw a mniej sera