[...] razem ~586/56/99/25,5 13.00-14.00 -100g ryżu brązowego 322/7/76/2 -20ml oliwy z oliwek 180/0/0/20 -sos do ryżu (jakiś ze słoika np.meksykański) ~100/2/20/0 -mięso (ryba, kurczak, pierś z kurczaka, niestety najczęściej smażone gdyż jest najłatwiejsze w przyrządzeniu) ~170/15/4/11 -100g groszku zielonego z puszki 49/4/8/0 razem 821/28/108/33 [...]
[...] ~586/56/99/25,5 13.00-14.00 -100g ryżu brązowego 322/7/76/2 -20ml oliwy z oliwek 180/0/0/20 -sos do ryżu (jakiś ze słoika np.meksykański) ~100/2/20/0 -mięso (ryba, kurczak, pierś z kurczaka, niestety najczęściej smażone gdyż jest najłatwiejsze w przyrządzeniu) ~170/15/4/11 -100g groszku zielonego z puszki 49/4/8/0 /dodaj innych warzyw [...]
Jestem dokładnie w tej samej sytuacji, pierwszy rok polibudy spokojnie można znaleźć czas na treningi, a co do żywienia w przerwie między wykładami da radę bez problemu. Na terenach campusów zwykle podają obiady np. kurczak z ryżem więc nie powinno być problemu btw jaka polibuda? ;> Zmieniony przez - boskioski w dniu 2010-10-05 23:25:07
Dzień 14/100 - poniedziałek Posiłki: 1 omlet z płatków z odżywką białkową (z siemieniem lnianym), warzywa 2 rolada z kurczaka z ricottą, szpinakiem, orzechami, warzywa 3 serek wiejski, sok warzywny 4 kasza, kurczak, warzywa 5 WPC, oliwa Aktywność: Brak Jedzeniowo dzień idealny - tylko ruchu zabrakło. Dzień 15/100 - wtorek Posiłki: 1 omlet z [...]
[...] korzystne dla zdrowia są produkty zbożowe - jednak niepreparowane i nieoczyszczone - istotnym elementem są warzywa i owoce Wskazane pokarmy: 1. Mięsa: indyk, kurczak 2. Ryby: karp, dorsz, łosoś, makrela, pstrąg, sieja, szczupak 3. Nabiał: mleko sojowe, ser sojowy (tofu) 4. Oleje i tłuszcze: oliwa z [...]
[...] II: jajo na miękko, 2 kromki ciemnego pieczywa z białym serem, sok owocowy, herbata lub kawa Obiad: (między 13.00 a 14.00) Wariant I - mięso z piersi kurczaka duszone w warzywach, Wariant II - ryż z warzywami (brokułami np.), ryba pieczona ze szpinakiem, Wariant III - makaron z sosem pomidorowym przyprawionym [...]
[...] Nektarynka. Wariant II- warzywa gotowana na parze, ryż dziki. Jabłko Kolacja: Wariant I- ryba grillowana lub pieczona w folii, warzywa grillowane i pieczarki Wariant II - kurczak grillowany (pierś z kurczaka) lub gotowany, sos pomidorowy, fasolka gotowana i kawałek kalafiora Wariant IV- łosoś wędzony ( lub inna ryba wędzona), sałata z [...]
[...] dżemem Wariant III: naleśniki lub racuszki smażone bez tłuszczu ( zrobione z mąki z pełnego przemiału) Obiady tłuszczowe: (zawsze z surowymi warzywami) Wariant I: kurczak, indyk, sery żółte, sery pleśniowe, ryby - gotowane na parze lub pieczone, ewentualnie smażone na niewielkiej ilości oliwy z oliwek, Wariant II: jajka gotowane lub w [...]
Dieta strukturalna Zwana także dietą dr Marka Bardadyna, w swoich założeniach zaleca komponowanie menu ze specjalnie wyselekcjonowanych produktów. Wszystkie zalecane produkty (lista produktów strukturalnych), zawierają minimalną ilość kalorii przy maksymalnej zawartości witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. Regularne spożywanie [...]