To jasne, że białka roslinne nie są w czubie, ostatecznie temat nie brzmiał „czy 737 to najlepszy gainer swiata?” a pszenica i jeszcze słabsza soja jest w ofefrcie wszystkich firm. Uważam, że zawsze najlepszym (ekonomicznie) rozwiązaniem będzie odzywka własnej roboty, trzeba miec tylko kilka składników i mikser... Jest jednak [...]
podstawowe danie Szwecji to niestety wstrętne śledzie na słodko dla mnie szwedzka kuchnia generalnie nie istnieje jedyne co tam jest coś warte z kulinarnego punktu widzenia to niesamowicie tanie krewetki - zawsze sobie kupujemy parę kilo i sami robimy albo zamawiamy dodatkowo w knajpie w restauracji lepiej nie brać mięsa bo porcje z reguły [...]
[...] jedzenie w mc"u, silikony na urodziny, krowiasta uroda. mi osobiscie bardzo podobaja sie wloszki, mam do nich jakas slabosc i zawsze w wakacje sie w jakiejs zabujam tylko tez trudno trafic na przyzwoicie wygladajaca poniewaz wloska kuchnia jest smaczna, a co jest smaczne tego duzo sie je, wlosi tego przestrzegaja i wygladaja jak wygladaja
LISEK i chyba tez tak bede musial zrobic bo innego wyjscia nie widze:/ DUDA_ haha no to nie jest zbyt dobry pomysl bo jesli sie dobze orietuje to nad moja piwnica jest kuchnia:P
spamo co do diety to mam w pracy takom szame ze jeden posilek zawiera z 40g białka.pracuje we włoszech i jadam na stołówce z włoską kuchnią,ryby,spaghetii,owoce morza sery,wszystko zaeeeebiscie smaczne i tłuczące.dlatego sie waga trzyma ;
Witojcie. Ledwo wrocilem a juz mi sie ckni do maminej lodowki. Jednak nie ma to jak nasza rodzima kuchnia. Karpia, lososia, bigosy, biale kielbasy, pasztety i inne swojskie cudawianki przez 7 dni wciagalem. Niestety pozostaly juz tylko wspomnienia. Lza sie w oku kreci, ze zabrac ze soba nie dalo rady. Waga w swieta drgnela z 78 na 81. 2 dni w [...]
Wiatm:)Cwicze od poł roku. Do tej pory cwiczylem na mase (przybylo mi 12 kg:)).teraz chcem zmienic trening na siłe, masy mi juz wystarczy(85 kg). I nie wiem jak zmienic moje odzywianie. Chcem zaznaczyc ze nie mam jakies specjalnej diety, zwykla domowa kuchnia, zero odżywek:)CZego wiecej a czego mniej jesc? Dziekuje i pozdrawiam!!
-warzywa -zioła&oliwa -slodzik i cynamon (mozna podgrzac) => my favourtie -owoc utzrec, sypnac slodzikiem i cunamnem tyz Pozdr. Dobra (zjadliwa)kuchnia zaczyna sie tu gdzie jest fantazja
Nacios Rok 1943 . Meksykańskie miasteczko Piedras Negras . Do restauracji Victory Club wpada kilka żon amerykańskich lotników . Słychać podniesione głosy . Jak to kuchnia już nie czynna ? . Nie będzie już obiadu ? . Atmosferę rozładowuje szef kuchni Ignacio „Nacho” Anaya . Spokojnie, wszystko da się załatwić . Biegnie do [...]
[...] uznanym. Dziś w La Halle można zobaczyć kosze mieniące się czerwienią dojrzałych pomidorów. Wszyscy bowiem przyznają, że jest pomidor błogosławieństwem kuchni znamienitych. Z pomidorów bowiem powstają najlepsze sosy, które podawać można z każdym rodzajem mięsa..." http://www.majkowscy.neostrada.pl/kuchnia/polska/kuchniapolska.html
[...] uważane za trujące i hodowano je w ogrodach dla celów dekoracyjnych. Dziś pomidory należą do najpopularniejszych warzyw na świecie, bez których nie może się obejść żadna kuchnia. Owocem jest jagoda barwy zielonej (w stanie niedojrzałym), różowej, czerwonej lub żółtej (owoc dojrzały), kształtu kulistego o przyjemnym, orzeźwiającym, soczystym [...]
hehehe nie no, dobry jestes ja tez na poczatku nie wiedzialam a wzielo sie to od takiego jednego plusza imieniem jagoodka, ktora sie tak witala i tak pozostalo a kuchnia to kuchnia, w koncu dzial odzywianie. A gry i zabawy bo my sie tu tak bawimy ech, kiedys to dopiero byly zabawy
na jaki sttek jedziesz? Moj koleś był na Ochockim kiedyś też wzioł conieco, i wy***ał do morza. Wchty, praca, kuchnia jak to na ststku- stwierdził,że szkoda wątroby i nerwów, siłownie tez miał, ale jak miał do wyboru pospać 6 godzin czy pakowac to po 2 tygodniach wybrał sen
koniec tego hartkoru ide robic sushi :D juz mi sie skośne oczy robią na samą myśl btw to chyba najdroższa kuchnia świata ;/ - oby warte tych pieniedzy to sushi było
[...] dobrego żarcia, choć i tam już wdziera się syf. Ja głęboko boleję nad tym co się w ostatnim czasie stało z żarciem. Wraz z całym dobrodziejstwem kapitalizmu wpełzła do nas niestety miernota żywieniowa: dmuchane bułki francuskie, chrzczone mięsa, podrabiane sery... i tym sposobem polska kuchnia znana z doskonałych składników poszła się wietrzyć