Nowy spam post. Stary jest zamkniety z uwagi na duza ilosc wypowiedzi http://www.sfd.pl/W_kuchni_PLUSZK%C3%93W_gry_i_zabawy_c%2Ed%2E_%25%2D_-t249062-s6699.html Zmieniony przez - domer w dniu 2007-02-22 16:23:39
Także pieszaaaaa /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/473c5dd63c7a49189b0a284412521320.jpg a Wy co dziś macie na obiad? /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/533bc904aff1400d8dc10cf589e97838.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-10-18 11:03:34
Drogie Panie, Zapraszam do dyskusji o przepisach, nowoczesnych i tradycyjnych metodach kucharzenia, zakupach, zmywaniu garów i innych czynnościach rodem z kuchni P.S. Jeśli chcecie przedyskutować któryś z przepisów z tematu "Lady w kuchni" (http://www.sfd.pl/-t696301-s4.html), róbcie to tutaj
Jako, ze poprzedni temat zostal zamkniety----> http://www.sfd.pl/W_kuchni_PLUSZK%C3%93W_4_%2E%2E%2E%25%2D_%2E%25%2D_%2E%2ECzyli_Spam_Post_Dzia%C5%82u_OD%C5%BBYWIANIE-t354289.html Jedziemy od nowa !!! JIHAA ! Bibka rozpoczeta !
Po małej namowie zdecydowałam się założyć bloga i pokazać jak to u mnie wygląda od kuchni :-) (nie trzeba było mnie długo namawiać, chyba wyczuliście, że cierpię na nadmiar wolnego czasu };-)) Lubię jak jest kolorowo na talerzu ;-) pokombinować czasem też lubię. Ale tak naprawdę większość moich dań jest banalnie prosta i mało czasochłonna. [...]
Siemano, jako że wielu osobom w kuchni komentuje i się ślinie na ich posiłki to stwierdziłem ze założę swój temat, pokaże jak jem. Jakiejś wielkiego bum tu napewno nie będzie ze względu na trzymaną michę i praktycznie korzystanie cały czas z tych samych produktów ale coś tam będzie się pojawiać. Także zapraszam :) Dzisiejsze placki owsiane (60g [...]
Witam Skalar podrzucił pomysł, żebym założył temat, w którym będę wrzucał relacje z wykonywania "pakerskich" dań. Temat jest kierowany głównie do nowych użytkowników, którzy dzięki temu będą mogli zobaczyć, co zjeść np na śniadanie, co po treningu, itp. Kto wykona dane danie, niech wkleja swoje opinie, jak smakowało, ew. co by można jeszcze dodać [...]
Witam wszystkich serdecznie ;) Blog treningowy jest, więc w kuchni można też troszeczkę się udzielić ;) Moja dieta to IIFYM. Miska czasami czysta a czasami nie ;) Poza zdjęciami postaram się wrzucić też czasami jakiś przepis ;) http://www.sfd.pl/Szarpana_wieprzowina_._Pulled_Pork_by_Krzy%C5%BCu9218-t1155906.html Jeśli ktoś jeszcze nie widział ;) [...]
Trochę wiedzy na temat możliwości zepsucia/właściwości tłuszczów, których używamy w kuchni. To mój debiut,więc proszę o wyrozumiałość Zalecenia żywieniowe nakazują zwiększenie spożycia tłuszczów obfitujące kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza NNKT. Aby realizacja tych zaleceń przynosiła korzyści zdrowotne, oleje roślinne i tłuszcze bogate w [...]
Lebiodka majeranek to roślina zawierająca wiele olejków eterycznych wykorzystywanych przede wszystkim w celu udrożnienia układu oddechowego w czasie infekcji i przeziębienia. Majeranek na trawienie Ziele majeranku jest cenione także ze względu na swoje dobroczynne oddziaływanie na pracę układu pokarmowego. Picie naparów lub stosowanie suplementów [...]
[...] musisz pamiętać? Jeśli już zdecydowałeś się na intensywny trening mięśni brzucha, to pamiętaj, że nie pomaga on wybitnie w redukcji tkanki tłuszczowej. Pracę wykonuje się w kuchni, nie na sali. Inaczej mówiąc, redukcja tłuszczu zależy od przyjętego bilansu energetycznego, a nie od tego, czy bardziej lub mniej intensywnie trenujesz mięśnie [...]
[...] nie solimy wątróbki przed smażeniem, ponieważ zrobi się twarda. Jeśli lubicie i możecie, polecam wcześniej usmażyć dużo cebuli i na niej dusić wątróbkę. Gotowe! Wartości odżywcze: Cała porcja to 420 kcal. Białko 32g, Tłuszcz 17g, Węglowodany 35g. Szefowa kuchni SFD poleca podroby oraz mięso królika - nie samym kurczakiem DZIK żyje :) Smacznego!
Kolejne danie wegańskie od ALLNUTRITION, tym razem inspirowane kuchnią kontynentalną. Po rozpakowaniu od razu rzucają się w oczy ziarenka kaszy bulgur, pestki dyni, czarne oliwki oraz różnego rodzaju nasiona/kiełki. Wiele gotowych posiłków to zwykle jakaś kasza, plus mikroskopijne kawałki jakiegoś dodatku. W tym przypadku bogactwo składników [...]
[...] żółto-pomarańczowy kolor potrawy. Wszystko to za sprawą sporej ilości dyni, marchewki, a także pasty massaman curry, dzięki której danie ewidentnie nawiązuje do tajskiej kuchni. Zapach dania jest dość intensywny, a to z pewnością za sprawą dużej ilości przypraw. Pytanie tylko, czy nie zbyt dużej... Choć na opakowaniu napisane jest, że nie [...]
Falafele to bardzo popularne w orientalnej kuchni kuleczki lub kotleciki. Wykonuje się je z wcześniej namoczonej soczewicy doprawionej później różnymi przyprawami. Można kupić także gotowy produkt a jeden z nich znajdziemy w Biedronce. W cenie ok. 5.99 zł otrzymamy paczkę 160 g, co może stanowić jedną sporą lub dwie mniejsze porcje. Po otwarciu od [...]
[...] dla najbardziej „rozchwytywanych” słodyczy, w tym ciastek, czekoladek czy batonów. Produkty zastępcze są wręcz zbawieniem dla osób, które preferują słodkie smaki w kuchni oraz dążą do poprawy i / lub utrzymania zdrowia, oraz kompozycji sylwetki. Cukier zastępuje się w nich najczęściej maltitolem, a olej palmowy najczęściej olejem [...]
Spaghetti, czyli długi, cienki makaron znany jest z kuchni włoskiej, ale bardzo popularny jest również na całym świecie. Makaron jak to makaron - jedni wolą rurki, inni świderki, a jeszcze inni spaghetti. Wybór jest naprawdę duży. Weganie mogą teraz śmiało korzystać z mody panującej w sieciowych sklepach, które prześcigają się w poszerzaniu oferty [...]