Są symbolem życia, w kuchni zaś są jednym z nieodzownych elementów ciast czy deserów, ale też potraw bardziej wytrawnych, jak pasztety. Często na talerzu widujemy je w roli głównej obok ziemniaków z koperkiem i kefirem. Ugotowane bywają kolorowane dla ozdoby albo robi się z nich wydmuszki. O czym mowa? O jajach! BB pod tym oznaczeniem kryje się [...]
Fan ile masz kcal i węgli?Myślisz, że wszystko waży? KEBUL a Ty ważysz? Ja nie :-) -porcje mięsa jem takie jak mi pokroi żona (mówię jej aby miały po ok. 20dkg ) jako szef kuchni ma oko do wagi. jak jem w pracy to jem na paczki ,tam jest waga podana ,ryz 250,ser 250itd a w domu skad mam wiedziec czy karczek ma 350 czy 550 ? zawsze jest malo :-D
Wczoraj rano po próbie 100 przysiadów stwierdziłem, że muszę się wieczorem narąbać :-). Wieczorem moja szefowa kuchni (prawie jak pielęgniarka - też biały fartuch :-) ) zaproponowała mi koniak a potem lody. Naprawdę smak jak marzenie. Dopełnieniem wieczoru był plank. Spałem doskonale. Obudziłem się wcześnie i w pełni zrelaksowany. Dzisiaj rano [...]
I ładnie tak z fansa podśmiech**ki robić? I po to gadanie że formę robi się w kuchni? No po co? ;-) A tak poważniej, po to fans trenuje pięć razy w tygodniu, żeby redukcji pomóc, ale żeby siła w las nie poszła. Chodzenie cały tydzień z bolącą klatą czy nogami u fansa nie znajdziecie. Jeszcze nie daj Bóg smarkoplazma mi się wyhoduje a ja mam być [...]
[...] w codziennej diecie, gdyż dostarczą nam cennych wartości, zarówno witamin, jak i minerałów, niezbędnych dla naszego organizmu. Dieta powinna być odpowiednio zbilansowana, ale miejsce dla ryżu i ziemniaków powinno się znaleźć. Szukajmy nowych, ciekawszych pomysłów na wykorzystanie obu produktów w kuchni, wtedy nie popadniemy w marazm kulinarny.
Smażenie jest jednym z bardziej popularnych sposobów obróbki termicznej stosowanych w kuchni. Lubimy smażyć mięsa, ryby, jaja, warzywa, czy połączenia tych składników. Polega ono na ogrzewaniu potrawy w środowisku tłuszczu. Jednak są również możliwości smażenia na dobrej patelni, np. teflonowej, bez użycia tłuszczu. Wśród najlepszych jakościowo [...]
[...] również wykupienia diety dla par, co zdecydowanie ułatwia gotowanie, nie trzeba niepotrzebnie używać kilku naczyń, teraz można zdecydowanie skrócić czas przesiadywania w kuchni i wykorzystać go przyjemniej. Tutaj kupisz plan: http://potreningu.pl/plan Tutaj możesz sprawdzić opinie klientów : http://potreningu.pl/plan/info/opinions [...]
[...] i wegan, którzy spożywają białko roślinne - zawiera wiele cennych witamin i minerałów, w zależności do rodzaju ryżu - ryż przygotować można go na wiele sposób, jego użycie w kuchni jest wszechstronne. Warto wprowadzić do swojej diety ryż, bez względu na to, jaki mamy cel sylwetkowy, gdyż zawiera on wiele cennych witamin i minerałów, niezbędnych [...]
[...] bataty, są to ziemniaki o słodkim posmaku, które również warto wprowadzić w swoją dietę, gdyż nie tylko wzbogacą smak potraw, ale też nadadzą nowego znaczenia ziemniaka w kuchni. Bardzo dobrym pomysłem z wykorzystaniem batatów w kuchni są: talarki (batata kroi się w cienkie plastry i posypuje ulubionymi przyprawami) albo frytki (kroimy cienko [...]
[...] diabetyków, w ich ofercie są również makarony. Warto natomiast rozejrzeć się w supermarketach, za makaronami, np.: z dyni, które równie dobrze można przyrządzić w swojej kuchni na wiele ciekawych sposobów. Należy pamiętać, że nasza dieta nie może opierać się tylko na węglowodanach, które czerpać będziemy z makaronu, warto wprowadzić do diety [...]
21.09.2017 Czwartek Ledwo wstalem ale jakos machnalem 40min cardio ale szlo jak krew z nosa %-) Potem grzebanina w kuchni ktora dluzyla sie jak cholera. Wkoncu wybralem sie na trening ale wczesniej do lidla po pepsi max bo bez tego chyba bym nie dal rady. Biceps 1) Scott curla na maszynie x 6 25-12 2) Uginania z lamana sztanga (ile gryf warzy nie [...]
Możesz zjesc ciepły posiłek po pracy , większość tutaj nie ma warunków żeby spożywać ciepły posiłek . Możesz robić np kurczak mielonego na zimno lepiej smakuje . Ciekawe przepisy znajdziesz w kuchni SFD
No dokładnie, kwestia tego co potrafisz robić w kuchni ;-) Dobrym rozwiązaniem są babki np. z jabłkiem, czy bananem, migdałami, mieszasz z jajem, mąką ryżową i do foremek sylikonowych, placki jaglane/owsiane mieszasz jaja z płatkami, dodajesz owoc, można też orzechy, inne bakalie smażysz na odrobienie oleju z obu stron i gotowe, robi się to w [...]
[...] ciężką pracę ;-D Na żadne "wyścigi" póki co się nie wybieram. Robię to co robię, ponieważ sprawia mi to przyjemność, jakkolwiek to zabrzmi, biorąc pod uwagę że kręcę w kuchni :)) Gwidzie, można powiedzieć, że dojrzałem {{:-( A tak a poważnie, to trochę mi brak czasu ostatnio. Stary Szajba wróci, tylko się z najpilniejszymi robotami upora. [...]
[...] będzie tak piękne jak Twoje ostatnie powtórzenie w serii 30x; podobnie z kółkiem. Jednak jakiś cel warto mieć. Pod MU nie mam jak ćwiczyć, ale jak upilnuję okres zimowy (w kuchni) i trochę sił nabiorę, to już będzie mały krok do przodu. Nie mówię, że zaczynam ćwiczyć, a za miesiąc czy tam na wiosnę będę to wykonywał. Plan z MU zweryfikował [...]
[...] zdrowotnych. W zdecydowanej większości rosną one dziko. Jedynie pieczarki i boczniaki należą do grzybów hodowlanych. Grzyby zawierają bardzo mało substancji odżywczych. W kuchni stosowane są głównie ze względu na swoje właściwości smakowe. Mogą one być wykorzystywane na różne sposoby, np.: jako dodatek do sosu, jajecznicy, jedzone smażone, w [...]
Spotkał się ktoś z jakimiś konkretnymi artykułami jak walczyć z NES? Może macie jakieś swoje sposoby jak uniknąć nocnych kursów do kuchni? Mam z tym problem, zawsze w nocy około godziny 02:00 mam kurs nad, którym nie umiem zapanować