[...] sie ponad 100 GROMowców, a część z nich wyjechała do Iraku i pracują jako ochroniarze. Ponoć mają im płacić do 15 tys $. To jest pewnego rodzaju nonsens. Czyli mamy sie spodziewać, że wszyscy Gromowcy uciekną za wielką kasą i to będzie konieć elitarnej jednostki? W Teleeksprese podali, że żołnierz Gromu zarabia tyle co kucharz w wojsku....
To nie do konca tak... Zarabia moze jak kucharz w wojsku ale na pewno nie polskim. A GROM jest robota jak kazda inna - jak ci sie nie podoba to mozesz sie zwolnic. Szkoda jedynie ze tylu wspanilaych ludzi zamiast chronic Polske wyjezdza za granice - nie ma sie co dziwic rok w Iraku i jest ustawiony do konca zycia. Zreszta kazdy woli chyba [...]
[...] Po powrocie do domu zabrałem sie za gotowanie obiad, bo moja małżonka jest chora. Muszę się wam przyznać, że znalazłem świetny przepis na Kurczaka po baskijsku. Jako "kucharz" hobbysta, wyszedł mi zaj**iście %-), będę korzystał jeszcze z tego przepisu. Potrawa jest mało kaloryczna, ma sporo białka i warzyw i jest smaczna. Przepis wygląda [...]
cześć panocki ,interesuje mnie zrobienie dania z białą fasolą i bez mięsa, ale kucharz ze mnie zielony. Macie jakas propozycje, jakis przepis , w vademecum nie znalazlem?
A dziękuję ;) Kucharz z niego jest naprawdę niezły :-)) a kapusta na moje zamówienie to jego specjalność, własnie czekam aż będzie młoda przyzwoita to też zamówię sobie :-P
ja też ale konkretnie ten profil (kucharz) bo u mnie w szkole też jest kilka profili tylko pośrednio z tym związanych i cos tam na******lają na zasadach żywienia albo innych zawodowych
[...] ale w Angli tez zdarzaja sie wyjatki. Fakt, ze jest tam duzo tlukow, ale akurat ludzie z ktorymi ja mam przyjemnosc wspolpracowac prezentuja dosc wysoki poziom intelektualny. Chociaz z drugiej strony kumpel, ktory pracowal jako kucharz mowil, ze musial kumplowi z pracy (rodowitemu Anglikowi) pisac smsy do dziewczyny, bo on bledy robil^^
eveline gdyby odchudzanie czy raczej redukcja była taka prosta i dla każdego taka sama to wszyscy mieli by wyśnione figury.:-) Ale ja lubię jeść sprawia mi to ogromną przyjemność ,gotuję też dobrze i z zawodu kucharz .Rodzina też lubi moje dania i może to błąd że się za smacznie gotuje %-)
W sumie też będę proponował niegrzecznym przerobienie na mielone.Przecież kiedyś pracowałem przez trzy lata jako kucharz.Mogę też im zaproponować przerobienie na szaszłyk,steki,rumsztyki,baraninę i inne mięsa z grillaZapomniałem,że żeberka też smażyłem Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2010-05-30 20:40:18
zupe z proszku to każdy umie zrobić więc się tak nie podniecaj strefan nie ******l bo to nie z proszku strefan kucharz to wie co i jak za***ista mi wyszła troche zasłona ale mi odpowiada Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2008-05-28 13:15:05
mam pytanie czemu kasze , ryż itp powinno się gotować pod przykryciem to coś daje? np składniki odżywcze nie uciekają albo coś? i dzisiaj widziałem w telewizji jak kucharz gotował jajka , rozbijał je w wlewał go wrzącej wody. to dobry sposób waszym zdaniem?