no tez tak mowie p/s byla wczesniej ankieta "co do jajecznicy" i ktos sie ze mna klucil ze koper jest lepszy niz szczypior czy jakos tak... to zrobilem druga ankiete Zmieniony przez - Sachem w dniu 2004-12-12 01:06:05
Możesz spróbować ziół w formie naparów przed posiłkiem albo dostępnych w kapsach: kminek, koper włoski, goryczka żółta i przede wszystkim babka lancetowata. Wizyta u lekarza, jak wspomniał TomQ, też wskazana, bo taki chroniczny brak łaknienia może oznajmiać jakieś głębsze problemy zdrowotne, np. robaczycę, czy niedokrwistość.
twaróg, jogurt naturalny, kilka ogórków, koper, szczypior, czosnek, pieprz, sól. Wszystko wrzucasz w blender, twarogu w ogóle nie czuć, a całość jest mega - wychodzi chłodnik do picia. pzdr/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2011-08-14 19:39:00
CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU Błonnikiem (włóknikiem) pokarmowym (angielski fiber lub dietary fiber) nazywamy zespół substancji ścian komórkowych roślin nie trawionych i nie wchłanianych w przewodzie pokarmowym człowieka. Jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym (celuloza, hemicelulozy, pektyny, gumy, śluzy) i [...]
[...] mieszam z ogórkiem kiszonym pokrojonym w kostkę, cebulką podsmażoną na maśle klarowanym (złota ma być), do tego jajo, odrobinę mąki ryżowej, mięso z łopatki/karczku zmielone, przyprawić i formować klopsiki, do całości można też posiekać świeży koper/ lubczyk/natkę. Smakują bardzo dobrze z zapiekanymi ziemniakami z koperkiem i sosem czosnkowym ;-)
Jak dla mnie to picie herbat zielona pijesz do posiłku filiżankę, przed posiłekiem 30 minut juz nic nie pijesz, po posiłku do godizny tez nic nie pijesz. Koper włoski(rozgrzewa jelita i zoładek), Pokrzywa(nerki) Malina, Dzika róza, Czarna herbata, melisa(na noc)... jest jeszcze pare ciekawych herbatek Po treningu pijesz napój izotoniczny, w ciągu [...]
[...] 40% tłuszczu w.s.m. - 400 µg jaja kurze świeże - 375 µg Prowitamina A, zwana też betakarotenem znajduje się głównie w produktach roślinnych takich jak: marchew, dynia, szpinak, boćwina, sałata, zielony groszek, szczypior, koper, pietruszka, jarmuż, sałata, fasolka szparagowa pomidory, morele, wiśnie, śliwki i pomarańcze /pzdr.