Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
Białko Mlekovita WPC 80, czyli koncentrat białek serwatkowych, reklamowane na stronie producenta jako dobrej jakości białko zawiera w sobie 76g białka w 100 gramach! W porcji 30g ma 23g białka i 124 kcal. Ma prosty skład, jest bez dodatku cukru (słodzone sukralozą). Białko Mlekovita w Biedronce dostępne jest w smaku czekoladowym w cenie 59,99 zł [...]
Z tego co jest dostępne na sklepie sfd, masz chyba dwie opcje z tego co pamiętam jedne to koncentrat lub izolat z firmy All Nutrition, druga jest izolat z firmy 7 Nutrition. Jeśli nie tolerujesz laktozy to bierz izolat, jeśli tolerujesz to tańsza alternatywa bedzie koncentrat, chociaż w Twojej sytuacji dorzucił bym te pare zł Extra i [...]
Na początku napisałeś, że węglowodany czerpiesz z otrębów. Niestety to nie jest dobre źródło węglowodanów. Można ich trochę dodawać do diety, żeby zwiększyć ilość błonnika, ale nie za dużo. Nic dziwnego, że chodzisz zapchany... Myślę, że dobrze by było gdybyś wstawił kilka przykładowych dni diety do oceny, żebyś zobaczył czy nie robisz jakichś [...]
Podpinam sie pod wypowiedz TomQ z jednym dodatkiem tzn: Kup sobie Wpc(koncentrat białka serwatki) lub wpi (izolat białka serwatki, ten wybierz gdy masz nie tolerancji laktozy abyś nie mia rewolucji na kichach). Druga rundkę lecisz do spożywczego i kupujesz sobie jakiegoś banana, masło orzechowe i np. płatki owsiane/ryżowe błyskawiczne i wsio [...]
Być może omijasz z daleka wszelkie ciasteczka i czekoladki i myślisz, że dzięki temu w Twojej diecie nie ma cukru. Oczywiście jest to dobry krok w stronę redukcji jego konsumpcji, ale prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy, że znajduje się on w wielu różnych, często nieoczywistych produktach spożywczych. W rzeczywistości możesz zjadać dużo [...]
Jak robi się jak balon i boli to najprawdopodobniej jakaś nietolerancja. Robiłeś jakieś badania ku temu? Miałeś kiedyś już takie dolegliwości? Być może masz nietolerancję jakiegoś składnika pokarmowego. Jeżeli zawsze pojawia się problem po treningu po tym szejku białkowym to pierwsze co przychodzi na myśl to banalna sprawa, czyli nietolerancja [...]
Suplementacja węglowodanami zwykle jest wiązana z zyskami w treningu wytrzymałościowym. Dlatego biegacze chętnie stosują żele, odżywki typu carbo, vitargo, vextrago oraz drobne przekąski węglowodanowe (np. batony). To jak to w końcu jest z tymi węglowodanami, kiedy suplementacja nimi ma największy sens Referencje: Menno Henselmans i in. The [...]
Wśród najważniejszych różnic między tymi frakcjami odżywki białkowej wyróżnić należy: WPC (koncentrat białka serwatkowego) - zawartość białka około 60-75 procent, cukry na poziomie 5-20 procent. Zawiera laktozę. Wśród tych trzech frakcji przyswajalność będzie najwolniejsza, ale nadal szybko aminokwasy dostaną się do naszych mięśni. WPI (izolat [...]
WPC - to koncentrat bialek serwatkowych, podstawowa forma odzywki białkowej jaka zazwyczaj kazdy z nas wybiera WPI - to takie same bialko jak w WPC tylko jest bardziej oczyszczone z laktozy i tluszczu, moze przez to zawierac wiecej bialka na 100G WPH - to hydrolizat bialek serwatkowych, czyli bialko serwatkowe zostaje poddane procesowi hyrozlizy, [...]
[...] ryżem. Jeszcze lepszym wyborem jest ryż brązowy, który wywołuje kompletnie odmienną reakcję ustroju, w porównaniu do ryżu białego. Nikogo raczej nie muszę przekonywać do koncentratów białka serwatkowego, które obok tego, iż budują tkankę mięśniową i nasilają anabolizm, są jednymi z najzdrowszych pokarmów. Referencje: Alex E. Mohr i in. [...]
[...] białka serwatkowego jest tak drogi, że ciężko o coś sensownego pod kątem ilości do ceny. Większość firm wychodzi bardzo podobnie. Pytanie też dlaczego akurat izolat białka serwatkowego? Masz ku temu jakieś istotne powody? Nie wiem czy wiesz, ale dla osób amatorsko trenujących nie będzie to robiło różnicy czy zastosuje izolat, czy koncentrat.
[...] jak serwatka ceniona jest za wysoką wartość biologiczną. Rodzaje odżywek serwatkowych Najczęściej spotykanymi w asortymencie odżywek białkowych w ogóle są odżywki typu koncentrat oraz izolat białek serwatkowych. Znacznie przewyższają popularnością takie produkty jak izolaty białek roślinnych czy jajecznych. Koncentraty uzyskiwane są przez [...]
[...] ma się za bardzo, do czego przyczepić. Skład Fasola biała, olej rzepakowy, cebula, woda, przecier jabłkowy (jabłka, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy), śliwka suszona 4%, koncentrat soku jabłkowego, koncentrat soku z cytryny, sól, przyprawy, jałowiec. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 244 kcal Tłuszcz: 18,5 g (w tym kwasy [...]
Z tego co kojarzę te białka 4f to najpopularniejszy i powszechnie stosowany koncentrat białka serwatkowego. Jeżeli tak jest, to spójrz czy ma zadowalającą Ciebie ilość białka w 100g ,czy też na jednorazową (z reguły około 30gramową) porcję. Do tego ile ma cukrów prostych, tłuszczu i jakie warianty smakowe do wyboru. Jak wszystko będzie przyzwoite [...]
[...] dwie firmy na oku. Ceny będą zmyślone ale określą o co mi chodzi. Firma A - 1kg 10zł, firma B - 1kg 20zł. Skład ten sam, makro jest zbliżone bardzo. Ten sam rodzaj białka - koncentrat. O co tu chodzi? Czy to ma jakieś znaczenie? @edit Napiszę jeszcze do czego ja używam białka w proszku, może to coś zmieni(chociaż niesądzę). Używiam białka w [...]
[...] składniki, bez dziwnie brzmiących dodatków. Nie za bardzo jest się do czego przyczepić. Skład 60% ciasto makaronowe (semolina z pszenicy twardej, woda, olej słonecznikowy, koncentrat z soku z marchwi), 40% nadzienie pomidorowo-bazyliowe . Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 263 kcal Tłuszcz: 7,3 g (w tym kwasy tłuszczowe [...]