I to jest prawidlowa odpowiedz - ze swojej strony dodam ze stosuje szybkie bialko wtedy kiedy jest one najbardziej potzrebne - po obudzeniu i po treningu wolne natomiast przed snem szybkie: WPI ( perfect whey protein Trec, iso cool Ultimate ) wolne : kazeina i mieszanki ( nitroprogen trec, pro-90 optimum )
z tych, które podałeś, to najlepsza będzie ostrowia - zdecydowanie! pro cas to białko głównie na noc (wolnowchłanialne) z kazeiną a na system protein imo szkoda kasy już lepiej okupić się w większą ilość ostrowii albo dołożyć kasy i kupić jakieś białko z wyższej półki...
jest to w ogóle b. dobre białko. gdzieś widziałem relację badań nad jakością i uniwersalnością białek i własnie kazeina miała zaszczytne opinie. ładuj w dzień jak najbardziej.
niepoprawny mail zawsze mozna poprawic w opcjach ;) skoro jestes totalnie zielony polecam zainteresowac sie tym programem, proawdzonym przez specjaliste w dziedz. kulturystyki: http://www.sfd.pl/temat104858/ oraz jako lektura obowiazkowa : http://www.sfd.pl/temat36416/ na silownie radzilbym sie zapisac odrazu, wiadomo nikt odrazu nie przenosi [...]
[...] i ostatnim. W okołotreningowych masz więcej węgli, białka i mniej tłuszczu, a w ostatnim koncentrujesz się na samym białku - najlepiej wolnowchłanialnym jak kazeina 2) w diecie na masę przyjmujesz dodatni bilans kaloryczny, więc musisz więcej jeść. Jest sens uzupełniać dietę o białko i węgle, jeżeli brakuje Ci ich w diecie. [...]
[...] wynosi od 1,5-2,4 g/kg wagi ciała. Nie ma przekonujących dowodów na to, by wyższe spożycie dawało jakiekolwiek korzyści. A teraz, które białko jest najlepsze: serwatka, kazeina czy soja? Oczywiście soja zyskuje sobie rosnącą popularność, ale prawdziwy wybór dotyczy tylko dwóch białek: serwatki i kazeiny (obie występują w mleku i produktach [...]
[...] po każdych wysiłkach mięśni odzyskuje i uzupełnia w organizmie aminokwasy potrzebne to budowania i rozwoju mięśni. Są dwa szeroko używane rodzaje protein: serwatka i kazeina. Serwatka jest pochłaniana znacznie szybciej przez organizm niż kazeina, która to powoli zaopatruje organizm z dłuższym zasobem długotrwałości budującego się mięśnia. [...]
[...] po każdych wysiłkach mięśni odzyskuje i uzupełnia w organizmie aminokwasy potrzebne to budowania i rozwoju mięśni. Są dwa szeroko używane rodzaje protein: serwatka i kazeina. Serwatka jest pochłaniana znacznie szybciej przez organizm niż kazeina, która to powoli zaopatruje organizm z dłuższym zasobem długotrwałości budującego się mięśnia. [...]
Mietki jest kazeina w nim, a bialka jest przeciez b. duzo, to nie jest produkt dla Hard Gainerow. Proponujemy w promocyjnej cenie 2 opakowania Ultra Mass (lacznie 3100 g) za 133,90 zl. Pozdro
Witam jakie najlepiej spozyc białko na posiłek potreningowy ? Jakie mięsko lub cos ? Czy kazeina czyli ser biały bedzie dobry czy moze za wolno bedzie go organizm wchłaniał? prosze o rady pzdr.
[...] Ci takie możliwości: 1)inna rybka (byle nie za tłusta) - ale nie polecam na noc, bo będzie Ci nieprzyjemnie z ust jechało prosto w żonę 2) twaróg ziarnisty, twaróg chudy - kazeina powoli się wchłania więc jest najlepszym białkiem na noc 3) pierś z kurczaka - drogo i nie ma jak zrobić na noc, żeby było bez węgli i nie wstrętnie 4) odżywka [...]
z supli to przedewszystkim uzupełnienie diety , czyli białko(izolat,koncentrat,kazeina,mieszanki) żeby wyszło na cyklu te 3+ g/kg masy ciała. carbo po treningu, w razie wiekszej potrzeby to jeszcze gainera mozna dorzucic, pozatym możesz się pokusić o jakieś dobre aminokwasy, bcaa, po cyklu jakaś forma kreatyny, glutamina(mam wrażenie że skutecznie [...]
Po pierwsze w płatkach jest błonnik który utrudnia wchłanianie składników pokarmowych,po drugie biały ser to kazeina czyli białko długo wchłanialne a nam zależy w tym posiłku o maksymalnie szybkie dostarczenie skl.odzywczych,po trzecie mleko zawiera tłuszcz który tez spowalnia wchłanianie.Lepszy bedzie Makaron z wołowiną lub niesmiertelny ryż z [...]
różni ludzie różnie trawią mleko, ale jeśli lubisz i nie masz po min problemów zołądkowych, to spokojnie, nie zaszkodzi. Ci, którzy piszą o mleku w proszku, że ma sporo laktozy i załuszcza, to piszą w tym sensie, że jako źródło białka się nie nadaje, ale w małych ilościach niczym się nie różni od normalnego mleka (rozrabiane tak jak kazą). co do [...]