[...] rosnących niż w dojrzałych. Biotyna znajduje się głównie w mleku, w warzywach, w mięsie, żółtkach jaj, mące sojowej, nie łuskanym ryżu. Źródłem biotyny są owoce, orzechy, kalafior. Dość dużo biotyny znajduje się w drożdżach, wątrobie, nerkach, trzustce i nadnerczach. W surowym jajku znajduje się awidyna, która wiąże trwale biotynę i [...]
Tak wiele pytań jest na forum ,że pomyślałem,że wkleje moje ciekawostki,kture uzbierałem szperając po necie i po forum,mam nadzieje,że się sprzyda!!!ciekawostki dotyczą odrzywiania,treningu i suplementacji! wy też możecie wklejać swoje ciekawostki!!!ulżusz sobie i pomożesz innym ! Dzięki! ~~Androstendion zmniejsza synteze testosteronu~~ [...]
[...] /MIT. TU WLASNIE TRZEBA DOSTARCZYC DUZO WW. Oczywiscie w moim menu sa jeszcze otreby pszenne dodawane do platkow, ziarna slonecznika, soki owocowe, warzywa typu pomidor, kalafior, kapusta, no i woda. /TRZEBA WLICZAC JE DO ZAPOTRZEBOWANIA Trenuje 5-6 dni w tygodniu o godzinie 14 i 19. Zalezy kiedy mam czas. Jesli o 19 to posilek potreningowy [...]
Warzywa(czerwona papryka, brokuły, kalafior, czosnek, boćwina, kapusta kwaszona, pietruszka nać to chyba najbardziej wartościowe które w tej chwili przychodzą mi do głowy). Owoce bogate w błonnik(fruktozę proponuję ograniczyć do 50g, średnio owoce mają około 7-10g fruktozy, więc nie ma obaw, zawierają witaminy, mikroelementy i hamują łaknienie [...]
[...] 150g (poledwica wołowa/pierś z indyka/pieczeń wołowa/cielęcina-sznyclówka,udziec) sałata z warzywami z oliwa - 20ml brokuły gotowane 150g (marchewka z grochem gotowane/kalafior/fasola) 42/23/79 5. posiłek ok 1h po treningu banan 100g od razu po treningu makaron 70g (ryż/kasze/ziemniaki) zupa pomidorowa 200ml (inne zupy chude, bez żurku, [...]
[...] oczywiscie nie wszystko naraz do wyboru, mieso gotowane, kurczak lub inne, czasem smazone na oliwie z oliwek jakies warzywa, buraki, marchew z jablkiem, brokuly, kalafior, itp jak zjem obiad po silowi to potem posilek jak wyzej czesto sie uklada tak ze okolo godzine przed sportami walki o ile przypada to w ten dzien, dalej ser bialy [...]
Mój profil: Waga 100 kg Wzrost: 181 cm Typ: Endomorfik Cel: Spalenie nadmiernej tkanki tłuszczowej i redukcja wagi do 86kg Ułożyłem sobie dietę według programu Dziennik posiłków gdzie wyszło że przy redukcji powinienem jeść ok 2580 kcal. Wszystko niby spoko nawet zakupiłem wagę kuchenną z tej okazji ale w praktyce coś jest nie tak. Otóż wcześniej [...]
[...] z "własnego ogródka". W moim przypadku są to między innymi: porzeczka (wszystkie odmiany), jabłka, wiśnie, gruszki, pomidory, ogórki, cebula, szczypior, kapusta, sałata, kalafior, marchew, rzodkiewka, koper, papryka. Poza tym mleko a co za tym idzie twaróg, jogurty, kefiry, śmietana. Bardzo proszę o sugestie w kwestii mojej diety i [...]
[...] to czasem uda mi sie zjesc platki owsiane z chudym mlekiem i rodzynkami) 2) 11:00 serek wiejski lekki 3% tluszczu + jakies warzywo (surowa marchew lub gotowany na parze kalafior/brokuly, od wielkiego dzwonu surowka z pomidorow i ogorka lub kapusty) 3) 14:30 tunczyk w sosie wlasnym (albo kabanos drobiowy albo gotowana piers albo makrela) + [...]
[...] alkalizujaca w celu odkwaszenia sie: -posilek 3-4 razy dziennie (przedewszystkim owoce i warzywa) -zadnego miesa i pieczywa (produkty wylacznie zasadowe- pomidory, cebula, kalafior, buraki, wczelkiego rodzaju owoce, duzo cytryn i grejfrutow) -koniec jedzenia kolo godziny 18 Do tego 3 razy w tygodniu drenaz limfatyczny (ponad godzina masazu). Z [...]
[...] pochodzily z roznych zrodel tzn . omega-3 - ryby, omega-6-roslinny, i z mies. jezeli bedziesz miala tluszcz tylko z jednego zrodla, wsio bedzie na nic.!! jedz duzo wazyw.. kalafior, borkuly brukselki... wszystko gotowane chociaz i mzoan robic odmiany z patelni itd.. ale gotowane zdrowsze. najlepiej wywal wszystko co maczne.. chleb, makarony [...]
[...] należy więc podawać dużych dawek witaminy C chorym ze skłonnością do dny, cystynurii lub tworzenia się kamieni moczanowych. Źródła witaminy C Głównym źródłem witaminy C są kalafiory, kapusta - zwłaszcza kiszona, kiszone ogórki, nać pietruszki, chrzan, pomidory, jagody, owoce dzikiej róży, jabłka, w końcu cytrusy. Witamina D Inne nazwy: [...]
[...] zawierają karoten. Różnią się zawartością różnych składników i podzielono je na 2 grupy: I. z dużą zawartością witaminy C (kapusta biała, czerwona, pomidor, brukselka, kalafior, truskawki, porzeczki, poziomki, owoce cytrusowe, czarne jagody), II. z dużą zawartością karotenu (owoce barwy pomarańczowej, żółtej, zielonej: marchew, dynia, [...]