[...] unieruchomiona w łóżku nie potrzebuje utrzymywać tkanki mięśniowej (jest ona teraz do niczego nie przydatna). W tym przydatku bardziej istotne są sprawnie działajace jelita, gdzie wchłaniają sie składniki odżywcze potrzebne do regeneracji. Tkankę mięśniową opuszcza wiec glutamina która przedostaje się do komórek jelitowych dla których [...]
upośledzić raczej nie ! bo to nei tak działa tylko żeby te enzymy dostały sie do jelita cienkiego a nei gdzie indziej .... a jak ludzie biora od lat na całym świecie i nic im nei jest (albo jest - ale żadko) to masz dużą szanse !
[...] hamują transport lipidów do krwi oraz ich magazynowanie w tkance tłuszczowej. Ich obecność w organizmie wpływa na zmniejszenie produkcji związków tłuszczowych w ścianie jelita cienkiego i wątrobie, oraz obniżenie ich poziomu w surowicy krwi. Ponadto związki EPA i DHA zawarte w tłustych rybach morskich hamują działanie syntezy kwasów [...]
[...] rozpadają się do mniej złożonych substancji - monoglicerydów oraz pojedynczych kwasów tłuszczowych. Następnie powstałe po rozpadzie związki tłuszczowe ulegają w ścianie jelita cienkiego ponownej zamianie na triglicerydy i w takiej formie wędrują do krwiobiegu, skąd dalej rozprowadzane są do różnych tkanek. Triglicerydy wchłonięte do krwi [...]
[...] , może ona np uwieznąć tak że nastąpi zamknięcie swiatła jelit -> wieksza perystaltyka -> próba przepchnięcia przez ustrój -> jak nic z tego to : rozwój bakterii w jelitach (nadmierny np beztlenowców) , ustanie perystaltyki - martwica jelit --- i na tym kończy się rola człowieka na tym świecie - brak wchłaniania - perforacja jelita , [...]
Prawdopodobnie masz zbyt wrazlie jelita by przyjmowac proszek rano - sproboj dawke creafuion dac o innej porze dnia - np. przed snem ok.1.5h po posilku. jezeli to nie pomoze to zmniejsz dawke
[...] produkowane w nadmiarze są agresywnymi cząsteczkami atakującymi zdrowe komórki. Celem ich ataku są takie narządy jak: mózg, oczy, płuca, układ krążenia, wątroba, trzustka, jelita, nerki, stawy, jądra, układ odpornościowy. Szkodliwy proces jaki wywołują wolne rodniki nazywamy oksydacją (utlenianiem) i możemy go porównać do brązowienia jabłka pod [...]
[...] ne ido końca - bo to dwucukier i teraz sprawa wygląda tak : jeśli brak enzymu to wtedy laktoza sie nei rozkłada na cukry proste - nei może zostac wchłonięta przez sciane jelita do naczyń włosowatych - zostaje jako balast w jelicie - i mamy tego wynik w postaci dolegliwości gastrycznych (jedna z mozliwości) (moze pod wpływem bakterii [...]
tu PETZ tez zostalem zbanowany, kupowalem abonament na czarnym rynku i zostalem zastrzelony strzałem w jelita przez Gorala. No ale tak, nikt mnie nie ostrzegł przed tym, mi to ******li bo se zaloze nowe konto i dalej moge pisac, ale chodzi o ty, ze to było jak nóż w plecy. Nagle z niewiadomych przyczyn wszedlem na SFD i patrze , TWOJE KONTO [...]
Picie mleka może zmniejszać ryzyko raka jelita grubego Pijąc szklankę mleka dziennie możemy obniżyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego i odbytnicy - informują naukowcy na łamach pisma "Journal of National Cancer Institute". Rak okrężnicy znajduje się na trzecim miejscu listy najczęściej występujących nowotworów na świecie. [...]
[...] odsprzedaj dla kogoś innego. Kup innej firmy, żeby nie było że coś reklamuje dla odróżnienia kup universala 200g lub 400g (chyba dosyć tanio jest) albo vitalmaxa 100g albo creapure 125g treca. I sprawdź czy jelita nadal nie przetwarzają kreatyny. Powiem tylko że kreatyna już przy czystości niższej niż 99,95% jest źle tolerowana przez jelita.
staram sie jesc lekkostrawne w miare posilki ogolnie nie jem masla, mieso tylko z kurczaka z napoji pije tylko wode niegazowana, zero cherbaty kawy itp.Ogolnie jem okolo 5 posilkow na dzien.Lekarze nie wiedza z czego to mam.Może to być podobno zespół jelita drażliwego, ale nie znam nikogo z taką chorba i nie umie tego sam ocenic czy to moze byc to
cze kumpel mnie prosil aby zalozyc posta o brzuchu. problem w tym ze jak zje cos wiecej to wypycha mu brzuch na dole, czemu tak sie dzieje? ja mysle ze to zalezy od genetyki, moze jelita tak go wypychaja, nawet przy mniejszych posilkach tak ma. co zrobic aby tego unikac i czy w ogole mozna cos zrobic? z gory dzieki
[...] modyfikacji mleka krowiego wyraźnie pokazuje, że jest ono nienaturalne dla małego i dużego człowieka. Mleko ludzkie zawiera ponadto glukozę i bifidus, węglowodan chroniący jelita przed infekcjami. Nadmiar minerałów w krowim mleku powoduje, że organizm je usuwa, co dodatkowo obciąża młode nerki i tak już przeciążone obcym pokarmem. Nadmierna [...]
[...] o zawartości 99,9 % sacharozy. Cukier w naszym organizmie powoduje fermentację i wzdęcia, zmienia kwasowość żołądka, powodując jego liczne zapalenia, a także zapalenia jelita grubego, owrzodzenia, rozregulowanie flory bakteryjnej, zanik jednych bakterii, a nadmierny rozrost innych i to tych najbardziej szkodliwych. To powoduje zaburzenia [...]
[...] pomagając w procesie rozkładu cukru przez organizm jednak tylko do czasu gdy nie spowodujemy jego przerostu. Grzyb rośnie i ofiaruje nam alkohol, gazy i wydęcie brzucha. W jelitach może przetwarzać cukier w szkodliwy a nawet trujący alkohol. Może doprowadzić do perforacji jelita a niestrawione części pokarmowe dostają się do krwioobiegu [...]
[...] mleka krowiego niezbędne do strawienia tak wielkiej ilości protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w układzie pokarmowym człowieka, wywołując procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, który przedostaje się nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz więcej i organizm stara się go wydalić przez skórę (wypryski, trądzik) i płuca [...]
[...] Równie ważne jest dostarczenie aminokwasów w ciągu całej nocy.Do tego celu powinnismy spożyć taki posiłek aby dostarczał aminokwasów dlugofalowo i nie zalegal zanadto w jelitach.Niewątpliwie do tego najkorzystnioejszym białkiem bedzie kazeina lub jej miesznka wraz z białkiem serwatkowym.Można tutaj wymienić takie produkty jak Pro cass 85 lub [...]