[...] do---> ok 20% i z 70kg do---> ok 56kg zapotrzebowanie BMR: 1538 Calories/dobę przyjmójąc że ćwicze rano brzuch, talie, uda ok 1 godzine i na wieczór biegam na bieżni jakieś >30min Posiłki mniej więcej co 2,5h-3h przy czym obiad jest najwiekszym posiłkiem 13:00-14:00, potem posiłki stopniowo maleją i same białko na kolacje w postaci nap 2 [...]
[...] do---> ok 20% i z 70kg do---> ok 56kg zapotrzebowanie BMR: 1538 Calories/dobę przyjmójąc że ćwicze rano brzuch, talie, uda ok 1 godzine i na wieczór biegam na bieżni jakieś >30min Posiłki mniej więcej co 2,5h-3h przy czym obiad jest najwiekszym posiłkiem 13:00-14:00, potem posiłki stopniowo maleją i same białko na kolacje w postaci nap 2 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] fat burner 120 caps Dieta : Staram sie ulozyc diete tak aby wychodzilo : bialko - 2g/1kg weglowodany - 2-3g/1kg tluszcze - 1g/1kg Glownie chodzi mi tutaj o spalenie tluszczu z brzucha bo z innymi czesciami nie mam problemu . Prosze o odpowiedzi czy dobrze to robie , ewntualnie o porade , i cwiczenia jakie mam wykonywac . Z gory dziekuje :)
[...] nic 9) ilość dni wolnych od kreatyny 10) informacje na temat diety (rozklad b/ww/tł na kg masy ciala, zapotrzebowanie kcal i bilans w diecie) aby utrzymać wagę potrzebuję jakieś 3200kcal obecnie nie przekraczam 2500kcal schudłem około 6 kilko 11)przewidziane finanse na cykl 100 - 150 12) Chciałbym się dowiedzieć mniej więcej jakie odżywki [...]
Dzien dobry, chcialbym zeby ktos powiedzial mi jakie produkty z marki olimp beda dla mnie dobre. otoz cwicze od 1,5 roku, z przerwami z poczatku bralem pure whey 95 isolate ale pozniej jak chcialem na masowke isc to kupilem gaineratora i rodzice jak zobaczyli to do lekarza a jak to lekarz nagadal no i zabronili. oprovz bialka bralem redweilera i [...]
[...] skomponowanie odpowiedniej diety. Podczas deficytu kalorycznego wprowadzamy organizm w stan katabolizmu. W zależności od tego, jak duży będzie deficyt kalorii oraz od tego, jakie ustalimy proporcje poszczególnych składników (białka, tłuszczów, węglowodanów) możemy kierować po części tym, z której tkanki ubytek będzie zachodził (czy to będzie [...]
[...] - dzięki zastosowaniu specjalnej diety, pod koniec każdego tygodnia zawodnicy zużywają więcej energii niż jej doprowadzają do organizmu wraz z poźyw i e n i e m . Prawda jakie to proste? Na początku trzeba określić wielkość energii (wielkość spożycia kalorii) potrzebną do utrzymywania masy ciała na jej obecnym poziomie. Następnie należy [...]
[...] swego organizmu umiejętność „kierowania „ tym hormonem posiądzie wiedzę jak budować beztłuszczowa masę ciała. Regulowanie poziomu insuliny zależy od rodzaju węglowodanów, jakie spożywamy, w korelacji z porą dnia, a zawłaszcza okresem czy jest to czas bezpośrednio po treningu, czy tez znacznie poprzedzający wykonanie sesji treningowej. Należy [...]
[...] Zmieniło się ustawienie tygodniowego podziału grup mięśniowych. Lecz pomimo wszystko starają się trenowac na skraju wytrzymałości stosując różne metody treningowe. Jeżeli jakieś ćwiczenie nie sprawia ci już problemu, wniosek z tego, że musisz zrobić coś, aby dane ćwiczenie było trudniejsze w wykonaniu, jest to poprostu konieczność. Czy [...]
[...] EPOC Docisk vs lockout, patrz: blokowanie Docisk- końcówka ruchu; dla przykładu z wyciskaniem leżac: w docisku pracują głównie tricepsy, także konsekwencje są tego dwojakie. Na treningu piersiowych można pominąć docisk. Za to jesli trójboista ma problemy z tą fazą, powinien wzmocnić tricepsy. Lockout- końcówka docisku Dno- tak jak docisk [...]
[...] ale tylko nieznacznie a nie w tak wielkim stopniu, jak mówią reklamy. Nawet suplementy, których efektywność została potwierdzona są tylko mała częścią rezultatów, jakie osiągniesz. Prawdopodobnie co najmniej 97% Twoich wyników będzie pochodzić z dobrego treningu i dobrej diety. Jeżeli większość Twoich rezultatów pochodzi właśnie z [...]
[...] można uciąć zanim twój metabolizm spowolni i przejdzie do trybu głodu ? Jak wspomniałem wyżej podstawowa przemiana materii ( PPM ) pochłania około 70 % wszystkich kalorii jakie konsumujesz. Do czego jest zdolny nasz organizm? W badaniach w latach 60-tych i 70-tych , ludzie w wieku studenckim spożywali 3500 kalorii dziennie . Następnie podaż [...]
[...] spalanych kwasów tłuszczowych zauważane jest po treningu interwałowym, najsławniejszym jest HIIT (high intensity interval training). Jednak wracając do sprawy odżywiania, jakie produkty powinniśmy wyeliminować z codziennego życia, a jakie uwzględnić? Każdy prawie produkt zawiera jakieś substancje ważne dla naszego organizmu; białko, tłuszcz, [...]
[...] - dzięki zastosowaniu specjalnej diety, pod koniec każdego tygodnia zawodnicy zużywają więcej energii niż jej doprowadzają do organizmu wraz z poźyw i e n i e m . Prawda jakie to proste? Na początku trzeba określić wielkość energii (wielkość spożycia kalorii) potrzebną do utrzymywania masy ciała na jej obecnym poziomie. Następnie należy [...]
[...] cechę - dzięki zastosowaniu specjalnej diety, pod koniec każdego tygodnia zawodnicy zużywają więcej energii niż jej doprowadzają do organizmu wraz z pożywieniem. Prawda jakie to proste? Na początku trzeba określić wielkość energii (wielkość spożycia kalorii) potrzebną do utrzymywania masy ciała na jej obecnym poziomie. Następnie należy [...]
[...] jest brak ruchu, którego jest albo porostu za mało, albo nie ma go wcale. Jest to ogromnym błędem gdyż wysiłek fizyczny może dać relaks o wiele lepszy niż typowe zajęcia jakie wykonujemy w czasie wolnym, jakim jest oglądanie telewizji. lub siedzenie, przez komputerem. I w oto bardzo łatwy sposób doprowadzamy swój organizm do nadwagi lub w [...]
[...] jest nim rzeczywiście ? czy suplementacja glutaminą jest niezbędna dla każdego poważnie myślącego o postępach w sporcie sportowca ? Przyjrzyjmy się wiec jakie ważne funkcje pełni w naszych organizmach glutamina. Glutamina należy do grupy aminokwasów endogennych, czyli tych które bezproblemowo mogą być sytezowane w naszym [...]
[...] je na jednonienasycone, których najlepszym przedstawicielem jest oliwa z oliwek , oraz wielonienasycone, których przedstawicielami są ryby morskie, orzechy. Tak więc, wiemy jakie tłuszcze nam są potrzebne. Inna kwestia to technologia ich wykorzystania. Oliwy z oliwek używamy na zimno, czyli do sałatek, spaghetti, ryżu. Do smażenia używamy oleju [...]
[...] więc podzielę się tym co do tej pory się dowiedziałem. Proszę uprzejmie o uzupełnienie tych informacji oraz rad, choćby w formie odnośników. Trudno jest mi określić jakiego działu bezpośrednio tyczy się mój problem, wiec jako, że jest to dział odżywiania i odchudzania niestety w owym raporcie mogę nie raz zejść na temat samych ćwiczeń. [...]