Nie zawsze nasza dieta idzie po naszej myśli. Sam deficyt kaloryczny w przypadku redukowania tkanki tłuszczowej, czy też nadwyżka kaloryczna w przypadku budowania masy mięśniowej, nie są wystarczającym posunięciem w kształtowaniu naszej sylwetki. Bywa tak, że nasze zbędne kilogramy schodzą opornie, dlatego też stosuje się wiele manipulacji [...]
[...] Warto również wspomnieć, że dieta nie powinna być monotonna i nudna. Każdy ma prawo do małych przyjemności, dlatego warto dla komfortu psychicznego pozwolić sobie w kontrolowanej ilości na jakieś łakocie czy słoną przekąskę. Jeśli nie mamy pewności czy dieta jest dobra lub nie widzimy efektów, warto skonsultować swój jadłospis z dietetykiem.
[...] i podajemy do zjedzenia. Smacznego! Pieczarka uprawna Pieczarki należą do gatunku grzybów z rodziny pieczarkowatych. Nie kojarzy się z produktem, który byłby bogaty w jakieś cenne wartości odżywcze, a okazuje się, że jest wręcz przeciwnie. Są dostępne przez cały rok i dzięki temu możemy cieszyć się ich smakiem, ale też zawartością witamin [...]
Kolejnym systemem żywieniowym, jaki dziś przedstawię, jest dieta śródziemnomorska. Mówi się, iż osoby mieszkające w Hiszpanii czy Włoszech charakteryzują się zdecydowanie większym zdrowiem i lepszym samopoczuciem, niż np.: Amerykanie i właśnie dzięki temu zainteresowano się dogłębniej ich dietą. Dietą byłoby wprowadzenie wcześniej wspomnianego [...]
[...] które ciągle coś podjadają? Czy masz nadwagę i za żadne skarby nie możesz schudnąć? Czy w gąszczu informacji na temat zdrowego odżywiania i różnych diet ciężko Ci wybrać jakąś prostą i sensowną drogę dla siebie? Jeśli tak, to czytaj dalej. Pokażemy Ci jak zacząć zdrowo się odżywiać i schudnąć. Po pierwsze motywacja i konsekwencja Zacznijmy od [...]
[...] garach, szukasz urozmaicenia w diecie? A może zawsze, gdy próbujesz coś ugotować, wszystko się przypala? Jest na to rada. Spróbuj dań z wolnowaru. O tym, czym jest wolnowar, jakie są jego wady i zalety oraz co możesz w nim ugotować, przeczytasz w dzisiejszym artykule. Czy wolnowar jest bezpieczny? Przede wszystkim ze względu na niskie [...]
Ostatnimi czasy dużo więcej usłyszeć można o jarmużu, jest on też coraz bardziej dostępny. Jarmuż to warzywo z rodziny kapustnych, nazywany często kapustą bezgłową, jego liście są dość długie, o nierównych zarysach, mają karbowaną strukturę. Dostępnych jest wiele jego odmian, które różnią się od siebie kolorem liści oraz smakiem. Jak jeść [...]
[...] gasną, jeśli spróbuje się danego dania. A przecież warzywa, aromatyczne przyprawy, różnego rodzaju ryż czy kasze to bardzo smaczne produkty. Nikogo nie musisz nawracać Tak jak wyżej pisałam, żeby poczęstować gości czymś wegańskim, tak jeszcze raz podkreślamy – nie nawracaj nikogo. Daj spróbować. Powiedz, że dla Ciebie to idealne rozwiązanie, [...]
Śniadanie to ważny posiłek w ciągu dnia, ale wielu z nas jedyne, o czym myśli wstając rano, to kubek gorącej kawy i jakoś dotrzeć do pracy na czas. Poranki to często walka o przetrwanie i mało kto ma czas myśleć o czymś tak banalnym, jak śniadanie. Jakie są tego skutki? Albo wydajemy mnóstwo pieniędzy na gotowe kanapki, albo sięgamy po pełne [...]
[...] oleju kokosowego sól Jak wykonać: Fileta przyprawić według własnego uznania i grillować. Soczewicę przepłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody około 20 minut. W czasie jak soczewica się gotuje, na oleju kokosowym podsmażyć posiekaną cebulę wraz z posiekanym czosnkiem. Proponuje smażyć na bardzo małym ogniu – czosnek lubi się szybko [...]
Witam wszystkich :) Mam problem jak ugotować kurczaka by był smaczny i miał jakiś smak bo powiem szczerze na wiele sposobów go przyrządzałem i tak samo smakował jak jakaś pasza tylko woda zmieniła smak :D inaczej jak się usmaży, ale nie chcę tego robić.. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
Może na zdjęciu nie wygląda to świetnie ale smakowo... PYSZNE!!! Nie wiem jak wypada BWT w takim daniu, ale ja jestem na redukcji i jem 2-3 razy w tygodniu takie danie i mi nic nie przybywa... wręcz przeciwnie :) A więc po kolei: Brązowy ryż - każdy wie jak ugotować :) Sos: Potrzebne produkty: Pomidor, cebula, papryka, oliwa z oliwek, koncentrat [...]
Witam Jak najlepiej ugotować kurczaka? W garnku czy wlać wodę na patelnię? Ile czasu gotować? Czy wrzucić kurczaka od razu, czy jak się woda zagotuje? Czy mozna dodać kostkę bulionową na poprawę smaku?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] że było sporo podobnych tematów , ale prosiłbym Was , może ktoś będzie miał ochotę , napisać mi dietę którą mogę stosować na masę. Mam 17 lat i ważę 65kg przy 183kg , chcę jak najszybciej przybrać jak najwięcej na masie i jednocześnie przybrać siły , pomożecie dobrać najlepszą dla mnie dietę ? Jakie ćwiczenia dokładnie na siłowni i jakie w domu [...]
Moje pytanie odnosi się do tego, jak ugotować pierś z kurczaka. Ile minut, czy wrzucamy do wrzątku, czy pod przykryciem. Szukałem ale nie mogę znaleść.
No,czyli tak jak w temacie.Nie wiem moze najlepiej to dac do podwieszonych gdzies albo co!!!!Niech Mody zdecyduja,bo jest tu tego troszke.To z mysla o tych,ktorzy juz nie wiedza co maja jesc!! Acha.Dodam,ze sciagnalem to gdzies z emula!!Jest tu tylko 309 przepisow,takze lajtowo.Heh.Chyba nie obrazicie sie ,ze troche zajelo to miejsca,ale wydaje mi [...]
[...] umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki temu dłużej zachować sprawność zarówno fizyczną, jak i umysłową. Wielu naukowców dowodzi, że organizm ludzki jest przystosowany do osiągnięcia 110-120 lat życia. Dlaczego jednak tak niewielu osobom udaje się dożyć sędziwego [...]
[...] zamieścić.Myśle że osoby początkujące znajdą coś dla siebie.Na początek krótkie info dotyczace Diet. :) Powiedzenie, "jesteś tym, co jesz" nigdy nie było bardziej prawdziwe, jak właśnie w kulturystyce. Trenuj ciężko i używaj prawidłowej diety, a znajdziesz się na szybkiej drodze do potężnych mięśni; zrezygnuj z istotnych składników odżywczych i [...]
[...] wsypac do miski do tego wrzucic grubo starty ser i drobno posiekana cebulke.Wbic jajka mieszajac dodawac maki az masa zgestnieje by moc swobodnie formowac kotlety (tak jak mielone).Doprawic do smaku pieprzem.Uformowanego kotleta obtoczyc w tartej bulce i klasc na patenie na dobrze rozgrzany olej roslinny!Smazyc do zlotego koloru! Smacznego! [...]
[...] i intensywność: m.in. bieg w miejscu, skłony, skręty tułowia, a do tego brzuszki, podnoszenie nóg siedząc/leżąc, spięcia brzucha, ćwiczenia z ekspanderem (ręce, brzuch), jako „obciążenie” służą mi butelki (1,5 – 2 l, w zależności jaka się trafi), staram się być aktywna w podobny sposób od roku (chociaż do tej pory nie miałam sprecyzowanego [...]