[...] teraz krótko przedstawie Wam sposoby przedłużania trwałości, przechowywania, zaprawiania oraz pieczenia na podstawie własnego doświadczenia nabytego przez wieloletnią pracę jako kucharzyna. Przejrzałem art kilka razy i mam nadzieję, że się nigdzie nie pierdyknąłem ;-) Przechowywanie surowego mięsa oraz metody przedłużania trwałości Mięso jest [...]
[...] to produktu zamrożonego, rozmrożonego czy po zrobieniu już w piekarniku. Wiadomo że nie będę tych frytek rozmrażać wcześniej, tylko zamrożone wstawię do piekarnika. Więc jak obliczyć swoją porcję? Dałoby to się jakoś obliczyć jak już będą te frytki upieczone? Pomóżcie proszę :-) W 100g produktu: 124 kcal 4,5 g tłuszczu 16 g węglowodanów 2,4 [...]
[...] zostawić na pół godziny (nie solić !!!). Włoszczyznę - można nie rozmrażać - wrzucić do rondla, podlać wodą, dodać listek laurowy, pieprz czarny w ziarnach, sól do smaku, jak ktoś lubi to cebulę smażoną, koncentrat pomidorowy. Dusić do miękkości (około 10-15 minut). Przygotować osobno: jajka rozstrzepane, mąkę, bułkę tartą z solą. Kawałki ryby [...]