Niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić jaka odżywka białkowa będzie powodowała problemy trawienne, a jaka nie będzie ich powodowała. Jest to bardzo indywidualna kwestia i najlepiej jest sprawdzić to w praktyce na własnym organizmie. Teoretycznie najlżejszy i bez laktozy będzie Izolat białka serwatkowego lub koncentrat bez laktozy. Przetestuj [...]
[...] ale tutaj bym sugerował zwrócić większą uwagę na to co kupujesz. Jeżeli już chcesz wybrać produkt, to najlepiej jakby to było białko serwatkowe, np. koncentrat lub izolat w sytuacji, gdy masz np. nietolerancję laktozy. Raczej bym unikał produkty z dodatkiem białka roślinnego, np. pszeniczne, które czasami jest dodawane. Dlatego też [...]
[...] hehe, mleko, sok, budyn, brak wegli zlozonych, malo bialka i dosc malo fatu :-) nie wiem czy jadasz ale owsianka na mleku, wiecej orzechow, nawet czekolady teoche, owoce, izolat i byloby sniadanko cymes :-) alw moze ja tez jestem przewrazliwiona przez te mase, balam sie IO, wiec uwazalam za bardzo i balam sie az takiej ilosci zwyklego cukru w [...]
Siema, znalazlem w fajnej cenie takie bialeczko, co sądzicie? Skład w opisie wydaje się dobry, bo 98 procent to izolat białka serwatkowego hitec anabolic protein Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2022-03-07 17:19:30
Siema, znalazlem w fajnej cenie takie bialeczko, co sądzicie? Skład w opisie wydaje się dobry, bo 98 procent to izolat białka serwatkowego hitec anabolic protein Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2022-03-07 17:19:30 Trzeba uważać na białka, jeśli coś za tanie, to właśnie często ktoś chce kogoś oszukać niestety. Takie mieszanie dobrej jakości [...]
Witaj, WPI i izolat, to jest to samo ;-) Dla normalnego trenującego nie będącego zawodnikiem zwykłe WPC wystarczy. Nie ma konieczności inwestowania w droższe odmiany ;-)
Właśnie też kupiłem ten izolat, bo dziwnie tanio wychodził. Smak czeko orzech, i dla mnie dramat, straszna chemia. I co najdziwniejsze, właśnie jest gęsta po rozpuszczeniu.
[...] zamaskować właśnie nieco gorszy smak roślinnego. Oczywiście to tylko moja luźne domysły bo nie wiemy do końca co siedzi w środku. Jednak nie spotkałem się jeszcze z tym żeby izolat był gesty... Za to białka roślinne są bardzo gęste %) teraz mamy ciężkie czasy na rynku białek i trzeba będzie być podwójnie wyczulonym na ewentualne walki, bo [...]
Ja teraz izolat kupiłem za 200zl, ale tylko dlatego, że był przeceniony z 300. Normalnie kupiłbym wpc jak zawsze. Ceny oczywiście poszły w górę, ale to chyba zależy od producenta. Ten który i tak miał wysokie ceny nie podniósł ich tak jak wspomniany hitec, bo nikt by tego nie kupił.
Kup sobie jakiś weganski mix ale izolat, jak producent dobrze wymiesza frakcje białek, to aminogram będzie równie dobry co w wpc, często lepszy, dostaniesz mniej tłuszczu i cukru w porcji, przyswajalność identyczna z izolatem z białek serwatkowych, jedynie struktura i smak mogą nie pasować, ale w końcu szukasz czegoś taniego. Ludzie boją się [...]
U mnie bialko z jajek (zawsze na sniadanie), izolat (1, czasem 2 posilki dziennie), kurczak, indyk, dorsz albo inna chuda ryba, krewetki - nie jadam poki co miesa/ryb z tluszczem ponad 5%/100g bo wtedy mi psuje makro, wszystko co ma ponizej 5% wliczam tylko jako bialko, nie wliczam tego tluszczu z chudych mies/ryb. Ja po najmniejszej linii oporu [...]
[...] Jak jesteś z Trójmiasta, to zapraszam do sklepu SFD. Znajdziemy coś ciekawego jak ja tę chwilę. Niestety nawet jeżeli takie są dostępne, to już końcówki i będzie jeszcze szło w górę. W sytuacji, gdy stosujesz izolat białka serwatkowego bez specjalnego powodu, to jak najbardziej można przejść na tańszy koncentrat. Zawsze jakaś różnica w cenie.
aha zapomniałem dodać - ten "izolat" z gymbeam, oprócz tego, że gęsty i mączny, to np po godzinie w szejkerze "rozwarstwia się" - gęstwina osiada na dnie, rzadsze u góry i trzeba ponownie wstrząsnąć i wymieszać. syf generalnie chyba, konsystencja to mi przypomina quattro pro econo z megabola - mix pysznej pszenicy, soi i wpc :), także ja nie [...]
aha zapomniałem dodać - ten "izolat" z gymbeam, oprócz tego, że gęsty i mączny, to np po godzinie w szejkerze "rozwarstwia się" - gęstwina osiada na dnie, rzadsze u góry i trzeba ponownie wstrząsnąć i wymieszać. syf generalnie chyba, konsystencja to mi przypomina quattro pro econo z megabola - mix pysznej pszenicy, soi i wpc :), także ja nie [...]