cześć mam pytanko ile w jednym posiłku mozna zjeśc max węglowodanów ?? bo jak naarzie to zjadam 100 czy moge wiecej czy lepiej poddzielic posiłki ?? z góry thx za odp
Ile znawców tyle teorii. Jedni mówią żeby nie łączyć białek i weglowodanów w jednym posiłku potreningowym. I prawda bo rozdzielenie spowoduje szybsze wchłonięcie i lepsze zagospodarowanie składników. Drudzy rekomendują posiłek węglowodanowo-białkowy, przy czym węglowodany powinny byc proste. I tez prawda bo posiłek weglowodanowo-białkowy najlepiej [...]
[...] w moim przypadku niekiedy przekracza 500g, warto dodać że jestem na redukcji i nie chcę się podlewać prostymi : p na śniadanie tradycyjnie owsianka. tak wiem, bez znaczenia ile zjem w jednym posiłku, istotny jest ostateczny bilans kaloryczny, ale na śniadanie dostarczam około 100g węglowodanów, z czego połowa to cukry proste (źródła: sok [...]
[...] witamin,mineralow i wartosci odzywczych. 4. Nie objadac sie przed treningiem - niezaleznie czy trenujemy kulturystyke ,bieganie czy wspinaczke wysokogorska. Nigdy obfity posilek na krotko przed treningiem nie wyjdzie nam na dobre. 5. Unikamy alkoholu - To wlasciwie jest na tyle oczywiste ze nie powinno sie tutaj znalezc ale gwoli przypomnienia. [...]
[...] masz o np. 50 gramów białka, czy 100 gramów węglowodanów zbyt dużo/mało, to innego dnia lub na przestrzeni innych dni warto uzupełnić te straty/nadmiary. Nie jest istotne ile zjemy w jednym posiłku, czy nawet jednego dnia. Ważne jest to, jak prezentuje się dieta w perspektywie xx dni. Na to polecam zwrócić uwagę. Odnośnie do nabiału, jak [...]
a orientujecie sie ile jest węglowodanów w jednym bananie?a esli chodzi o tą to białko to jest róznie jednego dnia uda mi sie ześć odpowiednią ilosc a innego nie zastanawiałem sie nad" gainer olimp mct"co myślicie?
[...] pochłanianych olbrzymich porcji węglowodanów. Oczywiście węglowodany są potrzebne w ciężkim treningu, są też pomocne podczas regeneracji sit. Jednak organizm przyjmuje tyle ile mu potrzeba, resztę szybko obraca w ttuszcz. 6. NIEDOCIĄGNIĘCIA INDYWIDUALNEJ DIETY Nie ma nic złego w uczeniu się od innych kulturystów tego, co oni robią. Jednakże [...]
Uzupełniam "Kreatyna Kreatyna jest jednym z najlepiej sprzedających się i najczęściej stosowanych suplementów w historii sportu. Dlaczego? Bo zapewnia to, na czym zależy nie tylko kulturystom: większe mięśnie, większą wagę, większy przyrost siły i lepszą wydolność fizyczna podczas intensywnych ćwiczeń. Kreatyna jest nie tylko wyjątkowo [...]
[...] i czasu trwania treningu na przemianę tłuszczów i węglowodanów oraz poddano ocenie najpowszechniejsze wśród sportowców strategie żywieniowe, których celem jest nasilenie spalania tłuszczu podczas wysiłku fizycznego: spożywanie kofeiny, suplementacja L-karnityny, suplementacja trój glicerydów o pośrednie długości łańcucha węglowego i [...]
[...] ze mną (hahaha zdechniesz), a tak na serio to test czy czytacie artykuły i będzie za rozwinięcie tego nagroda. Ponieważ prawie nikt nie potrafi ani mieć pewnego DNP (zgaduj ile tego w kapsie próbami na sobie), ani jak zastosować odpowiednio (znajdź pajaca co ci poda dawkę nie wiedząc ile czego w środku i ciebie nie ugotuje) środka nie polecam do [...]
[...] wszystko, łącznie z Clomidem i Nolvadexem. Jeżeli nie masz to nie łódź się, że dokupisz podczas cyklu. Jest 75% na to, że ci się nie uda. Jeżeli zastanawiasz się ile przybędzie ci na masie, to odpowiedzią jest trening, kalorie i genetyka. Może to być 5 kg, a równie dobrze 20. Cykle na pocięcie. Jestem przekonany, że cykl na pocięcie [...]
[...] nie jest produkt o najlepszej wartości odżywczej jednak na tle innych, po które możemy sięgnąć w przypadku braku czasu na zdrowy, porządny posiłek nie wyglądają najgorzej. O ile wafle nie stanowią głównego źródła węglowodanów w naszej diecie to nie ma przeciwwskazań by raz na jakiś czas je wprowadzić do dziennego bilansu. Do poczytania: [...]
[...] m.c. węglowodanów– ryż brążowy, makaron razowy, kasze • 1-1,5 g / kg m.c. tłuszczy: oliwa z oliwek, olej kokosowy, awokado, pestki, nasiona, orzechy itd. I teraz obliczamy, ile potrzebujemy protein w stosunku do masy ciała, każdego dnia. Ważący 80 kg mężczyzna może rozpocząć przygodę z kulturystyką od poziomu ~ 2 g protein na kilogram masy [...]
[...] 3 razy w tygodniu :-) Tylko pod warunkiem, że zjesz mniej niż zużyjesz. Przyznam, że skróty MC, WL oraz "żołnierz" nic mi nie mówią. Nie liczę kalorii choć sprawdzam co ile ma kalorii oraz tłuszczu, ale na 100% w tej chwili więcej spalam niż zjem. Nie potrafię się jednak ustosunkować do zawartości węglowodanów, bo nie do końca rozumiem ich [...]
Witam Tak naprawdę wszystko zależy od Twojego zapotrzebowania kalorycznego i tego ile z dziennej puli spożyjesz w ciągu dnia. Po treningu należałoby zjeśc tyle, by uzupełnić wszystkie brakujące kcal. Tutaj sprawa jest akurat bardzo prosta. Jeśli znasz już swoje zapotrzebowanie to w okresie budowania masy najczesciej dorzucasz do niego kolejną [...]
[...] żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Niestety nie da się określić, ile kromek będzie ważyło 100 g. Każda kromka może mieć różną wielkość. Rozwiązania są dwa. Podstawowe, czyli waga kuchenna. Bez tego urządzenia nie da się kontrolować diety. [...]
[...] taki komentarz? Każdy ma inaczej wyćwiczony układ trawienny. Jedni dobrze trawią duże posiłki i w niczym to im nie przeszkadza, a inni nie. Nie ma znaczenia kiedy jesz o ile dostarczasz odpowiednią do swojej aktywności ilość kalorii, które jesteś w stanie strawić i przyswoić. Powszechnie wiadomo%-), że podczas kolacji nie należy obciążać [...]
[...] czy nasionami. Część osób jednak zastanawia się, czy poddanie ich obróbce termicznej lub mieleniu wpływa negatywnie na obecne w nich składniki odżywcze? Zdecydowanie nie. O ile ma to wpływ w pewnym stopniu na przetworzenie produktu i zawartą w nim ilość witamin i składników mineralnych, które nie są stabilne pod wpływem temperatury, to składniki [...]
[...] z mlekiem/jogurtem i owocami, to resztę zalecanej ilości białka uzupełnij w innych posiłkach. Ogólnie zaleca się, głównie dla osób początkujących, aby komponować posiłki dobierając źródło białka, tłuszczów i węglowodanów. Chodzi o to, aby nauczyć się tego. Mając już podstawy wiedzy, nie będzie to niezbędne. Ważne żeby mieć świadomość co i ile.