[...] sił witalnych. Ale uwaga! To nie oznacza, że w przyszłości nie mogą się pojawić problemy z figurą. Dlatego na wszelki wypadek zacznij baczniejszym okiem przyglądać się, ile i jakich węglowodanów spożywasz. Co powinnaś robić? W tabeli na następnej stronie znajdziesz wskazówki, ile porcji węglowodanów możesz dziennie wstawić do swego menu. [...]
[...] by jego synteza była większa od rozpadu. Wartości te powinny wahać się pomiędzy 1,5 g do 2,5 g białka na każdy kilogram wagi ciała. Teoretycznie można spożywać tyle białka, ile się chce, ale warto jednak wiedzieć, że zbyt duże ilości białka są niewskazane. W wątrobie nadmierna jego ilość zamieniania jest na glukozę oraz produkty uboczne, takie [...]
[...] Mały kubeczek (115-135 g) takiego deseru to ładunek cukru i skrobi. Dostarcza aż 120-160 kcal i zawiera zwykle cały zestaw syntetycznych dodatków. - Kremowe jogurty. O ile jogurty są zdrowe ze względu na zawartość wapnia, białka i pożytecznych bakterii, sło-wo ,,kremowy'' powinno obudzić twoją czujność. Oznacza to, że mają nawet 6-8% [...]
[...] na forum, zniknie on, tylko wtedy gdy będziesz ambitny, szybko odpisywał, pisał itp. im szybciej tym szybciej to zniknie, po czym będziesz czytelnikiem działu nie zaleznie ile postów wyslesz, przeczytasz, czy dostaniesz SOGów, oddane na Ciebie głosy(SOGi), przeczytane art. odpisane posty itp. mozna sprawdzić najeżdżając myszka na tzw. pytajnik [...]
[...] będące obecnie przed-miotem wielu studiów. Nawet jeżeli organizm nie ma zbyt wygórowanych wymagań co do kwasów tłuszczowych stanowiących podstawę dla różnych syntez (o ile nie jest to okres jego bardzo aktywnego rozwoju), należy zwracać uwagę na równowagę między kwasem linolowym a alfalinolenowym, ponieważ warunkuje ona produkcję np. [...]
ile da się zjeść pewnie się nie dowiesz bo nie będziesz liczył, bo przecież nie trzeba ;-D, ale wystarczy policzyć ile MaGor rekomenduje jako "a nawet" czyli 100g białka 400g tłuszczy 100g węgli .... a czytam fafatq'a czyli nadwornego dietetyka SFD - Tadeusza Sowińskiego, wydaje się bardzo ogarnięty i co najważniejsze ma namacalne osiągnięcia [...]
[...] na miękko z pieczywem Kanapki z pastą z makreli, awokado i szczypiorku Kanapki z jajkiem roztrzepanym z warzywami Kanapki z pastą z makreli, awokado i szczypiorku Kanapki z filetem z kurczaka Kanapki z filetem z kurczaka Kanapki z hummusem Przekąska 1 Za 3-4h Np.: 9:30-10:30 150-200ml jogurtu naturalnego 2-3% tłuszczu z bakteriami probiotycznymi [...]
[...] od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie. Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie, tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY, i zobaczyć ile jest tam błędów. Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ [...]
[...] w mundurku i pokroić. Mały kawałek czerwonej papryki pokroić w kostkę. Wymieszać 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Marynatą polać warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, flądry, pstrąga lub soli usmażyć na maśle lub margarynie. Kolacja - 200 kcal: Do wyboru 1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka [...]
[...] ektomorfikow i endomorfikow sa MEZOMORFICY,maja oni wlasnie tendencje do nabierania czystej masy miesniowej przy szybkim badz jednoczesnym gubieniu tluszcu.Kolejna Wazna o ile nie kluczowa role bedzie odgrywala tu odpowiednio dobrana przemyslana i sprawdzona dieta +trening np.poparty aerobami. Nastapnym czynnikiem bedzie 'pamiec miesniowa' [...]
[...] a nie podstawą naszej diety. Jeżeli chodzi o rodzaj białka idealnymi potrawami zawierającymi białko są: Źródła białka : piersi z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Skoro już znamy podstawowe informacje na temat białek i węglowodanów należało by jeszcze zająć się [...]
[...] na kalorie teraz tłuszcz: spożywasz 45g oliwy z oliwek + tran + tłuszcze z innych produktów z tego względu że 1g tłuszczy to 9kcal więc 45g*9=405kcal + tran (nie wiem ile go bierzesz ale pewnie z 1g, może 2 g) + inne produkty, w to nie chce się już zgłębiać w kazdym bądz razie 2100kcal z ww + 420kcal z tłuszczy co daje nam już ponad [...]
[...] (niesłodzonego) 1-2 pastylki słodzika (nie z aspartamu) 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Smacznego!! A więc tak: 1. Do kostki twarogu (250 g) dolewamy śmietanę 36% ile, kto uważa, ja około 200ml. Mielimy to długo i bardzo dokładnie mikserem na wysokich obrotach, aż przybierze formę serka homogenizowanego. 2. Dolewamy do tego aromat [...]
[...] i wydawać pieniądze na samą glukoze. I jeszcze pytanie do popuriego mam. Zgodnie z tym badaniem (patrz niżej) sacharoza wypadła najlepiej w kwesti odbudowy glikogenu (o ile czegoś nie pomyliłem), czyli zwykły domowy cukier jest dobrym rozwiązaniem? Napewno juz nie będzie w nim witamin i minerałów, ale mówimy o samym glikogenie. "Effect of [...]
[...] - dodaj sobie warzywka jakies, czasem mozesz zjesc z serkiem wiejskim, twarogiem, jajkiem ... to liczenie kalorii na poczatek sie przydaje by sprawdzic przede wszystkim ile sie ma białka w diecie. Liczy sie, ze przynajmniej 2-2.5gram na kg masy ciała. Oprócz tego jem płatki kukurydziane z chudym mlekiem - płatki owsiane lepiej; masz mało [...]
[...] wcześniej było wiadomo, że substancje te same z siebie zwiększają czujność i uwagę; odkryliśmy, że poprzez spożywanie czekolady można uzyskać efekt stymulacji i nasilenia funkcji umysłowych" - wyjaśnił. Aby zbadać skutki oddziaływania na mózg różnego typu czekolady, Raudenbush i jego zespół podawali ochotnikom podzielonym na [...]
Uzupełniam "Kreatyna Kreatyna jest jednym z najlepiej sprzedających się i najczęściej stosowanych suplementów w historii sportu. Dlaczego? Bo zapewnia to, na czym zależy nie tylko kulturystom: większe mięśnie, większą wagę, większy przyrost siły i lepszą wydolność fizyczna podczas intensywnych ćwiczeń. Kreatyna jest nie tylko wyjątkowo [...]
[...] zapaleniu esicy, niemożności wypróżnienia się oraz przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego. Wpuszcza się 100-200 ml i więcej maceratu lub naparu, zależnie od tego ile płynu jelita przyjmą. Macerat lub napar przed wprowadzeniem do odbytu musi być podgrzany do temp. 36-38°C. Substancje śluzowe zawarte w nasionach lnu pokrywają błony [...]