[...] W diecie ogranicza się spożycie niepełnowartościowych białek pochodzenia roślinnego znajdujących się w produktach zbożowych i nasionach roślin strączkowych. Przy dużym nasileniu procesów katabolizmu wyrażającym się zwiększonym poziomem mocznika we krwi zwiększa się dobową wartość energetyczną pokarmów z jednoczesnym zmniejszeniem podaży białka [...]
[...] w mundurku i pokroić. Mały kawałek czerwonej papryki pokroić w kostkę. Wymieszać 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Marynatą polać warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, flądry, pstrąga lub soli usmażyć na maśle lub margarynie. Kolacja - 200 kcal: Do wyboru 1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka [...]
[...] mnie okazjonalnie to tak ok 3 razy w tygodniu:) Tez znalazlam z sklepie ze zdrowa zywnoscia czekolady bez cukru i tez wczesniej o nie pytalam..niestety nie wiadomo ile maja procent kakao.Znalazlam tez czekolade bez cukru-deserowa.Wydaje mi sie ze ona jest bezpieczna bo skoro jest deserowa to ma powyzej 60 % kakao a jak jeszcze bez cukru [...]