[...] także lekko tłuste mięsa - karkówkę, boczek, żeberka, udka z kurczaka itp. Dieta wygląda już nieźle - nie chcę Ci narzucać za wiele swoich pomysłów na początek, bo nie wiem, ile zmian "udźwigniesz" ... W razie ochoty na słodkie możesz sięgać po wszelkie owoce (staraj się wliczać w makro), rozejrzyj się też w dziale kuchnia - jest tam wiele [...]
[...] małą paczusze) z kreatyną dla lepszego wchłaniania kreatyny, i od kiedy tak robie po jakimś czasie kłade się drzemnąć bo musze, a bez brania carbo nie musiałem!" Zależy ile tego carbo pijesz... do 40 g nie powinno być senności Jeśli chodzi o ćw. oporowe to przeszedłem "ewolucję" z 70 gr Carbo do 30/50 B/W Gainer. Teraz testuję [...]
[...] witamin,mineralow i wartosci odzywczych. 4. Nie objadac sie przed treningiem - niezaleznie czy trenujemy kulturystyke ,bieganie czy wspinaczke wysokogorska. Nigdy obfity posilek na krotko przed treningiem nie wyjdzie nam na dobre. 5. Unikamy alkoholu - To wlasciwie jest na tyle oczywiste ze nie powinno sie tutaj znalezc ale gwoli przypomnienia. [...]
[...] pokarm przechodzi do jelita cienkiego. Jelito cienkie ma około 6 metrów długości. Składa się ono z trzech części: dwunastnicy, jelita czczego (jejunum) i jelita krętego (ileum). W jelicie cienkim kończy się trawienie pokarmu i następuje wchłanianie wody i składników pokarmowych. Niestrawione resztki pokarmu przechodzą do jelita grubego. [...]
[...] ok? Ja bym nie dawała dziennie więcej niż 1-2 małych porcji węgli przetworzonych typu baton, wasa. Tyle powinno być owoców i warzyw: http://potreningu.pl/articles/3738/ile-warzyw-i-owocow-nalezy-jesc-w-ciagu-dnia Reszta ziemniaki, kasze, ryże itp. Najlepiej po trochu - trochę warzyw, trochę owoców, trochę ziaren przemiennie z ziemniakami, [...]
[...] to, że jak zjesz kaszę o niskiej jakości białka to te białko nie zostanie w ogóle wykorzystane. Zostanie, ale tylko jakiś odpowiednio mniejszy procent - w zależności od tego ile w sumie miligramów danych aminokwasów zostanie ogólnie dostarczone w pożywieniu i na jaką ilość syntezy endogennej białka to wystarczy. Mięso i produkty zwierzęce mają [...]
[...] że zdrowa, ćwicząca kobieta Twojego wzrostu chudnie jedząc 1800kcal? To powinno być Twoim celem. Przeprosić się ze swoim ciałem i WYZDROWIEĆ Nie wierzysz? Zapytaj LadyM ile czasu zajęło jej "naprawienie się" po jednym epizodzie z wariackim odchudzaniem I po chvja się ważysz? Waga nie mówi nam NIC. Ja ważę 53-54kg i mam mniej fatu [...]
[...] - GG?. Ps. Chciałbym dostać wyczerpującą odp. Dzięki wielkie. Otóż ciekawi mnie Twoje zdanie na temat wzrostu cukru we krwi po spożyciu odżywek białkowych. Nie pamiętam ile on wynosił (zapytam faftag'a jeśli chcesz) ale był dość wysoki. Wiem, że białko w wątrobie jest rozkładane, z grup węglowych aminokwasów powstaje cukier i owy wzrost [...]
[...] szanse na raka czy miażdżycę, nie mówiąc o tym, że na diecie z dużą zawartością tłuszczu ciężko cokolwiek wyćwiczyć. Do tego te jogurty, wiesz, jaki IG ma jogurt? I ile po posiłku z takim IG odkłada się z miejsca tkanki tłuszczowej, jak rośnie szansa na cukrzycę? W tej diecie w ogóle są jakieś witaminy i sole mineralne? Wiesz, że bez [...]
eveline: Serio, tylko bilans? Ale przecież kwestie na przykład poziomu cukru we krwi mają związek z rozkładem posiłków i wpływ na działanie diety. Może grunt to się w to nie zagłębiać :-P A czy czuję się dobrze, to nie wiem – tak wychodzi; na dłuższą metę chciałabym chyba to jednak zmienić. paula.cw: Ja już poluzowałam %-) z podejściem trochę. Nie [...]
[...] implantów, wytwarzania jedzenia i wiele innych rzeczy. – Żelazo, wapń i magnez – wszystkie 3 minerał odgrywają ważną rolę w tworzeniu biofilmu także uważaj co bierzesz i ile gdyż może to powodować wzrost biofilmu – Jest ok. 1000 żywych organizmów w ustnej florze bakteryjnej (w biofilmach) – Biofilmy składają się z zewnątrzkomórkowego DNA, [...]
[...] myślicie. Czy może znowu zależy o kim mowa. Jeśli weźmiemy młodego gościa lub w średnim wieku, o przeciętnej genetyce, trenującego regularnie, jedzącego świadomie czyli wie ile btw i kcal zjada, źródla juz mniej istotne. Do tego jest zdrowy i jeszcze wspomaga się środkami (ale nawet jeśli nie to też powinno byc dobrze) to do pewnego momentu bez [...]
[...] (które i tak zostaną zamienione w kwasy tłuszczowe) i tłuszcze, które (zwierzęce) już są kwasami tłuszczowymi, ale i tak zostaną poddane "przeróbce". Białka powinno być tyle ile powinno, z lekkim wskazaniem na niedobór, bo wtedy organizm uczy się zagospodarowywać nawet białka gorszej jakości + nasila produkcję aminokwasów endogennych (takich, [...]
[...] w warunkach stresu. Głód poprawia refleks Są jednak sytuacje, kiedy brak śniadania może mie sens. Do takich należą zadania wymagające od nas nie tyle dobrej pamięci, ile refleksu i czujności. Udowodnił to prosty eksperyment. Dr Gibson pokazywał ochotnikom napisy z nazwami kolorów. Następnie badani mieli naciskać guzik w odpowiedniej [...]
[...] Trzeba jednak pamiętać o usunięciu tłustej skóry z piersi kurczaka i odpowiednim jej przygotowaniu, tzn. pieczeniu w piekarniku lub na grillu. Zupa jarzynowa Potrawa ta (o ile nie jest przygotowna na tłustym mięsnym wywarze ani zaprawina śmietanączy zasmażką) stanowi danie niskokaloryczne i bogate w wiele witamin, biopierwiastków oraz błonnik. [...]
[...] na insulinę. Dlatego mówi się że nie należy łączyć jej z metforminą, gdyż w efekcie może nastąpić zbyt duży spadek cukru we krwi czyli tzw hipoglikemia. Nie wiem ile węgli na dobre spożywasz ale jeśli deficyt nie jest zbyt duży powinno być ok. Zauważ że przy dużych ujemnych bilansach kalorycznych cukier jest tak nisko że ludziom kręci [...]
[...] będące obecnie przed-miotem wielu studiów. Nawet jeżeli organizm nie ma zbyt wygórowanych wymagań co do kwasów tłuszczowych stanowiących podstawę dla różnych syntez (o ile nie jest to okres jego bardzo aktywnego rozwoju), należy zwracać uwagę na równowagę między kwasem linolowym a alfalinolenowym, ponieważ warunkuje ona produkcję np. [...]
[...] posiłków w ciągu jednego dnia na rzeźbę . 7. Ile i jakie płyny przyjmować ? 8. Co jeść po treningu ? 9. Kończę trening o 21 a idę spać o 23, co robić ? 10. Ile białka, ile węglowodanów przeciętnie w jednym posiłku ? 11. Uwielbiam owoce, czy banan do każdego posiłku to dobra sprawa ? 12. Jem i jem a nie mogę nabrać masy, co robię nie tak ? [...]
[...] jest insulina, która ma ten cukier zabrać i przechować. A jak ona go przechowuje? (Ktoś z widowni zasugerował glikogen)...Glikogen? Ile glikogenu przechowujemy? Czy wiecie, ile glikogenu znajduje się w organizmie w danej chwili? Bardzo mało. Cały glikogen z wątroby razem z całym glikogenem z mięśni nie wystarczyłby nawet na jeden dzień. A kiedy [...]
[...] rolę w regulowaniu długości życia. Jeśli istnieje jeden wspólny wyznacznik długości życia w badaniach nad stulatkami, to jest to insulina, a dokładnie wrażliwość na nią. Na ile wrażliwe są nasze komórki na insulinę. Im mniej są wrażliwe, tym wyższe dawki insuliny produkowane są stale w organizmie. Oporność na insulinę jest podstawą wszystkich [...]