Internet jest pełen cudownych diet oraz wymyślnych sposobów na redukcję tkanki tłuszczowej. Istnieją tysiące poradników i niektóre z nich są naprawdę wartościowe, np. wydana kilka lat temu publikacja Brada Schoenfelda. Niestety, w Internecie jest równie dużo dezinformacji. Nie jest sztuką znaleźć „coś”, ale umieć zweryfikować podawane treści, [...]
[...] że nie da się żywić tylko śmieciowym jedzeniem z Fast foodów ale jednocześnie zapominają o tym, że jednak mają przyzwolenie i mogą żywić się tym śmieciowym jedzeniem - o ile się zgodzą makroskładniki! Czy też, że ważne są mikroelementy i inne składniki pożywienia. Wiele diet opartych tylko na makro dostarcza za mało błonnika. Wiadomo, że [...]
[...] jak przed 2 miesiącami urodziłaś dziecko;· masz uczulenie na słońce;· chorujesz na serce, tarczycę, cukrzycę, nerki, wątrobę, cierpisz na bielactwo, masz nadciśnienie, epilepsję, łuszczycę, opryszczkę, trądzik różowaty;· miałaś niedawno operację; · na skórze masz świeże rany lub blizny;· twoje naczynka znajdujące się tuż pod skórą mają [...]
[...] tłuszcz i białko. Zbytnie ograniczenie węglowodanów często objawia się w braku koncentracji, czy bólów głowy, co raczej w wieku szkolnym ( i jakimkolwiek innym ) nie jest mile widziane. Węglowodany będą po prostu resztą. Rezygnujemy ze słodyczy - zawierają dużo węglowodanów prostych , często połączonych z niemałą ilością tłuszczy, co jest [...]
[...] by jego synteza była większa od rozpadu. Wartości te powinny wahać się pomiędzy 1,5 g do 2,5 g białka na każdy kilogram wagi ciała. Teoretycznie można spożywać tyle białka, ile się chce, ale warto jednak wiedzieć, że zbyt duże ilości białka są niewskazane. W wątrobie nadmierna jego ilość zamieniania jest na glukozę oraz produkty uboczne, takie [...]
[...] będące obecnie przed-miotem wielu studiów. Nawet jeżeli organizm nie ma zbyt wygórowanych wymagań co do kwasów tłuszczowych stanowiących podstawę dla różnych syntez (o ile nie jest to okres jego bardzo aktywnego rozwoju), należy zwracać uwagę na równowagę między kwasem linolowym a alfalinolenowym, ponieważ warunkuje ona produkcję np. [...]