[...] jak zanurzymy się w całości pod wodą...oprócz nosa. Rozpiska: Niedziela: Węglowodany: poniżej 50g/D , zero owoców, zero cukru, zero skrobi Białka i tłuszcze: tyle na ile ma się ochotę w 3 posiłkach Woda: 7,5 litra Sól: ZERO Poniedziałek Węglowodany: poniżej 50g/D , zero owoców, zero cukru, zero skrobi Białka i tłuszcze: tyle na ile ma się [...]
[...] zaleceń kolegów i cierpliwie czekać na efekty. Niewiedza, bezmyślność czy naiwność? Trudno powiedzieć, a jeszcze trudniej oceniać. Chciałbym jedynie przedstawić, na ile pochłanianie ogromnych ilości białka poprawia wyniki sportowe i co na to ma do powiedzenia nasz organizm. Białko jest niewątpliwie jednym z najcenniejszych składników [...]
[...] uczucie głodu - jeżeli w ogóle, wyeliminowanie insuliny i obniżenie poziomu glukozy we krwii spowoduje, że hormony spalające tłuszcz będą robić co do nich należy. Więc ile tego tluszczu? Zaleca się zaczynanie z deficytem wynoszącym ok. 500 kalorii. Jeżeli nie wiesz ile wynosi Twoje zapotrzebowanie, przeważnie jest to waga ciała razy 30 [...]
Wśród głosów na temat stosowania diet odchudzających coraz częściej słychać pytania dotyczące tego, co zrobić żeby nie tylko nie stracić, ale nawet przybrać na wadze? W przeciwieństwie do diet odchudzających, gdzie najważniejsza jest utrata tłuszczu, w diecie na przyrost masy, największą uwagę przywiązuje się do rozwoju mięśni. Głównym elementem [...]
Biniu (i nie tylko)- wiem, ze czytales duzo nt. low-carb diets i ich "wariacji", przede wszystkim na stronach USA. Ostatnio wglebilem sie w FAQ (chyba podawales linka), gdzie jest pelno info. o CKD, TKD itd. i oczywiscie "tajemnic" ketozy. Druga super strona to: Lyle McDonald BodyOpus Infomation (3 strony) + 26 stron doswiadczen Lyle McDonald [...]
[...] jak zanurzymy się w całości pod wodą...oprócz nosa. Rozpiska: Niedziela: Węglowodany: poniżej 50g/D , zero owoców, zero cukru, zero skrobi Białka i tłuszcze: tyle na ile ma się ochotę w 3 posiłkach Woda: 7,5 litra Sól: ZERO Poniedziałek Węglowodany: poniżej 50g/D , zero owoców, zero cukru, zero skrobi Białka i tłuszcze: tyle na ile ma się [...]
[...] Czyli czasu tuz zaraz po zakończonym treningu. Może nie do końca chodzi o same mity, choć takich jest też wiele to bardziej spór dotyczy: -od kiedy trwa to ‘okno’ -ile trwa to okno ……i czy w ogóle to ‘okno anaboliczne/okno możliwości’ istnieje? Ja nie jestem ‘dietetycznym nazistą’ – same nakazy i zakazy - ale jeśli coś robię staram [...]
[...] takie jak leucyna, glutamina, tyrozyna czy też arginina, które, obok uczestniczenia w budowaniu białek ustrojowych, pełnią kluczowe funkcje metaboliczne w organizmie - o ile dostarczy się je w odpowiednio dużej ilości. Nie można wszystkich aminokwasów wrzucać do wspólnego worka i twierdzić, że są jedynie cegłami do budowy białek! Dla [...]
Witam, jestem nowy na forum ale dużo czytam o dietach i treningach i wpadłem na taki pomysł jak obliczyć sobie w prosty sposób ile i czego mamy jeść żeby rosnąć :D Chcę go Wam przedstawić;) A więc najpierw zaczniemy od wyliczenia naszego zapotrzebowania kalorycznego, posłużę się tutaj artykułem który znalazłem na forum [...]
Witam, znalazłem w sieci taki artykuł, myślę że będzie on pomocny dla tych którzy chcą przybrać na masie... Wśród głosów na temat stosowania diet odchudzających coraz częściej słychać pytania dotyczące tego, co zrobić żeby nie tylko nie stracić, ale nawet przybrać na wadze? W przeciwieństwie do diet odchudzających, gdzie najważniejsza jest utrata [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] na poziom cukru we krwi oraz ze względu na czas pojawienia się tego wpływu). Niskie GI: 0-55 Umiarkowane GI: 55-70 Wysokie GI: 70-100 Ładunek Glikemiczny GL (określa ile danego ww. o określonej GI znajduje się w 100g. gotowego produktu). Np. arbuz GI -> 75 (wysokie) natomiast GL -> 8 (niskie) Nie można GI i GL używać rozłącznie, gdyż [...]
[...] takie jak leucyna, glutamina, tyrozyna czy też arginina, które, obok uczestniczenia w budowaniu białek ustrojowych, pełnią kluczowe funkcje metaboliczne w organizmie - o ile dostarczy się je w odpowiednio dużej ilości. Nie można wszystkich aminokwasów wrzucać do wspólnego worka i twierdzić, że są jedynie cegłami do budowy białek! Dla [...]
Witam Jakiś czas temu znalazłem w internecie na forum gladiatorzy.co.uk informacje na temat diety ketogenicznej, zamieszczam ten artykuł poniżej. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz się do zawodów, czy po prostu chcesz schudnąć, znalezienie właściwej dla Ciebie diety może być żmudne. Naturalnie potrzebujesz diety, która pomoże utrzymać [...]
[...] lat jest niestety cellulit na udach i pupie, a jeszcze się zwiększył po urodzeniu dziecka 2,5 roku temu, kiedy to przybrałam na wadze 20 kg. Obecnie ważę 58 kg czyli tyle ile ważyłam wcześniej. Po karmieniu doszedł problem wiotkich piersi i ciężko o dobranie biustonosza:) Parę lat temu ćwiczyłam na siłowni wraz z mężem, który też będzie [...]
[...] białka powinna wynosić 2,0-2,2 czasem daje się nawet 2,5g/kg suchej masy ciała. Skupiając się na białku pochodzenia zwierzęcego. Węglowodany obniżamy w zależności od tego ile kcal dostarcza tłuszcz oraz białko. Źródło tłuszczu w każdej diecie czy to masowej czy redukcyjnej powinny być oleje roślinne nie rafinowane, czyli: Oliwy z oliwek Extra [...]
[...] na + już po tygodniu powinien pojawić się wzrost masy ciała o 250 do 500 - wzrost może być większy, ale będzie to głównie masa tłuszczowa. BIAŁKO - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY - ile, czego i dlaczego ? Teraz to, co najważniejsze: 1 węglowodanów - 4 kcal 1 białka - 4 kcal 1 tłuszczy - 9 kcal Znamy też nasze zapotrzebowanie kaloryczne. Wiemy [...]
[...] na + już po tygodniu powinien pojawić się wzrost masy ciała o 250 do 500 - wzrost może być większy, ale będzie to głównie masa tłuszczowa. BIAŁKO - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY - ile, czego i dlaczego ? Teraz to, co najważniejsze: 1 węglowodanów - 4 kcal 1 białka - 4 kcal 1 tłuszczy - 9 kcal Znamy też nasze zapotrzebowanie kaloryczne. Wiemy [...]
[...] na poziom cukru we krwi oraz ze względu na czas pojawienia się tego wpływu). Niskie GI: 0-55 Umiarkowane GI: 55-70 Wysokie GI: 70-100 Ładunek Glikemiczny GL (określa ile danego ww. o określonej GI znajduje się w 100g. gotowego produktu). Np. arbuz GI -> 75 (wysokie) natomiast GL -> 8 (niskie) Nie można GI i GL używać rozłącznie, gdyż [...]
[...] na poziom cukru we krwi oraz ze względu na czas pojawienia się tego wpływu). Niskie GI: 0-55 Umiarkowane GI: 55-70 Wysokie GI: 70-100 Ładunek Glikemiczny GL (określa ile danego ww. o określonej GI znajduje się w 100g. gotowego produktu). Np. arbuz GI -> 75 (wysokie) natomiast GL -> 8 (niskie) Nie można GI i GL używać rozłącznie, gdyż [...]
[...] kulturysty-przejście z diety przedstartowej na masową. Wielu ludzi głosi poglądy , jakoby był to optymalny czas na rozwój mięśni i że tuż po zawodach powinno się jeść ile wlezie, aby maksymalnie wykorzystać ten anaboliczny okres. Ja natomiast chciałbym was przekonać, że jest to okres idealny do rozbudowania masy... ale tylko tłuszczowej! [...]