PURGE - wyjaśnij, dlaczego hydroliza białka jest niepożądana? Enzymy ananasa (np.) wspomagają ich rozpad do postaci aminokwasów, a tylko w tej formie (tak najogólniej) są przyswajane. , link: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KA__przewodnik-t447229.html
Preparaty wysokobiałkowe IRON HORSE SERIES i GOLDEN LION SERIES zawierają surowiec amerykańskiej firmy hilmar o nazwie 8610 high gel. Charakterystyka surowca: -wysoka zawartość kwasu glutaminowego 15%, leucyny 9%, -mała zawartość cholesterolu -zerowa ilość tłuszczy typu trans - mała zawartość soli wapnia i innych metali, związków [...]
[...] serwatki hydrolizowały się w wodzie, miałoby to korzystny efekt, gdyż aminokwasy są łatwiej przyswajalne (organizm nie zużywa energii do pocięcia białek). W przypadku białek hydroliza następuje w żołądku za sprawą enzymów hydrolitycznych. Prosta i konretna odpowiedź na Twoje pytanie: można spożywać rozpuszczone białka serwatki nawet kilka dni po [...]
[...] sobą, jak będę w sklepie to sprawdzę, ale o ile dobrze pamiętam to na Ultimate jest napisane że są to "aminokwasy uzyskane w procesie enzymatycznego trawienia". A enzymatyczne trawienie to chyba hydroliza. Niech no się jakiś fachowiec wypowie, ja będę coś więcej wiedział wieczorem jak obejrzę te produkty. SONBATY
suplement aminokwasow to frakcje bialkowe przetrawione czesciowo przez enzymy trawienne (metoda sztuczna oczywiscie) i sprasowane w tabletke ..metoda ta nazywana jest hydroliza bialka...najlepsze aminki sa robione z bialka serwatkowego...hydrolizat serwatki razem z izolatem serwatki to najlepiej przyswajalne bialka a co za tym idzie najbardziej [...]
[...] JAk sie bawic z insa to mozna nic nie dodawać, ale lepiej jednak dodać. JA takich zabaw nie planuje jednak myslalem jak by to mozna zrobić. PO treningu carbo + białko (hydrolizat, hydroliza enzymatyczna) i odpowiednia ilość insuliny. po treningu. Mozna takze przed treningiem 'pompowac' miesnie glikogenem w ten sposob. trzeba by naprawde [...]
Biniu - owe metale dostają sie do produktów bialkowych i aminokwasowych wlasnie w procesach obrobki technologicznych takich jak koncentracji/izolacji/hydroliza itp... Nie wystepują tam "naturalnie", wiec przyrownywanie ich do niskoprzetworzonej zywnosci - w tym kontekscie - nie ma przełozenia. Aktualnie mozna już poczytac o niekorzystnym [...]
dokladnie, litości. 100% hydrolizat to same di i tri peptydy pelna hydroliza to wolne aminokwasy chyba ze uwazasz iz podczas procesu hydrolizy np "odrywają" sie od tych twoich wyzszych strukto jakies 2 aminokwasy w kupie i jakies 3 aminokwasy w kupie
dyskusja chyba już dawno wygasła ale myślę, że mogę pomóc w rozwiązaniu zagadki Jak zapewne wiecie wszystko to co zjemy ulega strawieniu (biochemicznie jest to hydroliza) do substancji prostszych, które są następnie wchłaniane do krwioobiegu i rozprowadzane do każdej żywej komórki. Komórki wydobywają z tych prostych substancji energię w szlakach [...]
[...] Odtłuszczone, odwodnione, zhydrolizowane i sproszkowane. Czyli kiepska żelatyna z dodatkami, sprzedawana jako białko wołowe. Ponieważ jedna z metod pozyskiwania MOM to hydroliza enzymatyczna, więc producent może powiedzieć że mięso zostało poddane hydrolizie. Wśród amatorów kulturystyki białko HYDROLIZOWANE to największy luksus, więc dają [...]
ponoc miod zwielokrotniea swe wlasciwosci po wczesniejszym zalaniu go woda i zostawiniu na nco, nastapuje jakas hydroliza czy cus , ale ponoc ma wiekszego powera %-D
rozpada sie do glukozy i fruktozy pod wplywem wody (hydroliza) w srodowisku kwaśnym, natomiast w naszym organizmie dzieje sie to przy pomocy enzymu sacharazy
[...] obwodowy odcinek dwunastnicy to jest już w 50% strawione i wchłonięte. Przed dostaniem się do jelita krętego jest to już 90%. Jeżeli chodzi o białka serwatkowe, to ich hydroliza w żołądku przebiega dość opornie z uwagi na fakt, iż w stanie natywnym, czyli niezdenaturowanym mają zwartą budowę globularną. Aby ułatwić proces hydrolizy w [...]
ale nawet jeśli jest sam hydrolizat, to przecież białko może być hydrolizowane w różny stopniu, nie wierzę natomiast absolutnie by było hydrolizowane do wolnych form AA lub nawet di i tri peptydów. Poza tym białko może być hydrolizowane różnymi metodami, najtańsza jest hydroliza kwasowa - a ta powoduje straty w jednym z niezbędnych aminokwasów - [...]
[...] na szybko, jesz 2300 kcal? Twoja CPM to gdzieś z 2800 - 3000? Nie wiem jaką masz aktywność. Glicerol i kwasy tłuszczowe są potrzebne w szeregu procesów metabolicznych i sama hydroliza tłuszczy z tkanki tłuszczowej to trochę mało. Kiedy schodzi się zbyt nisko z tłuszczami często ma się ochotę na słodkie, bo organizm widzi, że nie ma szansy na [...]