[...] wieprzową . Jeżeli chodzi o warzywa to już prosta sałatka jest dobra(pekińska,pomidor,cebula,rzodkiewka,papryka,ogórek itp. + oliwa z oliwek z sosem sałatkowym) Również dorzucił bym co jakiś czas rybę, łosoś lub makrela może nawet halibut. I proszę nie jedz dzień w dzień tego samego. Ilość kcal zależy od wielu czynników, sam musisz wycyrklować.
[...] (ale mnie to nie przeszkadza w budowaniu formy), a smak nieporównywalnie na jej korzyść 1 kg mięska, 10-15 jaj dziennie, do tego 300g twarogu na noc, po treningu z 40-50 g białka w proszku i zapotrzebowanie dzienne z grubsza spełnione. kocio dobry ten halibut, bo szczerze nie próbowałem nigdy? Zmieniony przez - SebaWlkp w dniu 2011-06-10 03:46:13
[...] EXTRA VIRGIN jest bardziej polecana....proponował bym jakieś 50% tłuszczy jakie spożywasz właśnie z oliwy dostarczać....kolejne 25% może być z oleju lnianego....reszta to najlepiej tłuste ryby (makrela , halibut , mintaj wszystkie mogą być wędzone) , jajka , tran , OMEGA-3 w kapsułkach , siemie lniane....to masz najzdrowsze źródła tłuszczy :)
100g platkow owsnianych,jajko na twardo,~300ml mleka 3,2%,100g sera bialego/40g sp80,rodzynki+oliwa z oliwek OK 100g razowca,szynka z serem,banan,jablko A KANAPKI Z JAJEM ?:) BIALY SEREK TEZ WCHODZI W GRE ziemniaki,surowka,mieso OK. NIE MUSISZ ODZYWIAC SIE SAMYM KURCZAKIEM. PAMIETAJ O KASZACH, NAJBARDZIEJ POZYWNA I BOGATA JEST KUS KUS ryz [...]
[...] a nie szynki do których podobno dodają gorzej przyswalajne białka sojowe, ryby, nabiał. Co do tłuszczów to przyda się to: ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3: - tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg) - tran - olej lniany ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-6: - orzechy - pestki słonecznika, dyni, porzeczek - olej z wiesiołka i ogórecznika [...]
Izotonik wywalę, schab zamienię na pierś z indyka. Odżywkę białkową mam scietecu . Ogólnie posiłek potreningowy to nie zawsze kurczak, na zmianę łopatka, wołowina, ryby (halibut, dorsz, flądra), indyk, niekiedy mięso mielone wieprzowe. Mógłbym poprosić o krótki komentarz co jest nie tak z waflami, chlebem żytnim chrupkim oraz olejem rzepakowym? [...]
a wędzona makrelka :P? też oczywiście :P Szproty z puszki też przejdą - a smaczne np. w sosie pomidorowym. Sola i halibut również a popularne w Polsce, z tym, że droższe. edit: raz na wczas puszka tuńczyka Cię nie zabije. Ograniczyłbym ryby z puszki do 2 max 3 posiłków w tygodniu. Zmieniony przez - Kleks. w dniu 2008-08-27 17:11:05
Spokojnie, umiem obsługiwać wyszukiwarkę i sprawdzałem Snowshow, są ok ;-) Interesowało mnie tylko z kim najczęściej wyjeżdżają ludzie bo chcę coś sprawdzonego. A gdzie jeździcie dok ładnie? Z kim najczęściej to nie wiem. A co do Snow to byliśmy już w Les Orres i 3 dolinach. W tym roku planowałem Szwajcarię, żeby co roku być w innym miejscu ale [...]
[...] do kazdego poislku poza potreningowym 2. mogą byc tylko jako co? zrodlo tluszczu? w 100g oliwek jest ok 15g tluszczu 3. jesli nie presadzasz z iloscia ok, warto wlączyc zioła do diety w celu doprawiania mięsa 4. kiedy chcesz zamiast kazdego innego zrodla bialka - dorsz, halibut, sola, morszczuk, pangi unikaj, tunczyk i wędzone nie za często
1. wpc - whey protein concentrate czyli koncentrat bialek serwatkowych, czyli ostrowia 2. tunczyk tez nie za często, masz wolowine, wieprzowine, indyk oraz inne ryby - halibut, morszczuk, dorsz, miruna 3. wrzuc diete do dziennika posilkow vitalmax'a to program wyliczy
[...] -> indyk/kaczka/mięso czerwone (wołowina, baranina, cielęcina, ale te 2-3 razy w tygodniu) // ryby tłuste (tłuszcz i białko): łosoś/makrela; ryby chude: miruna/tuńczyk/halibut/sola.. ryz/kasza -> makaron pełnoziarnisty/razowy/soczewica (jako dobre źródło białka róznież) i inne rośliny straczkowe (fasola, bób) / płątki owsiane/chleb,bułki [...]
oraz jakie produkty są nazjdrowsze a co za tym idzie najlepsze ;) białka : ryby (makrela , tuńczyk w wodzie, śledz , halibut) , białka jajek, piersi z kurczaka/indyka, Ser Twarogowy chudy no i Mleko koniecznie 0,5% ale tylko do śniadania. Tłuszcze : oliwa z oliwek , żółtka jajek , olej lniany , orzechy włoskie , makrela. //// NIE KUPUJ TUŃCZYKA [...]
Ile kalorii jest w ułożonej przez Ciebie diecie i jaki jest rokzład makroskładników? Słonecznik zamień na inne źródło tłuszczu np.na orzechy włoskie(które mają lepszą proporcję o3) Makrelę wędzoną zastąp świeżą rybą np.łosoś,pstrąg,halibut
najlepsze tluszcze: tluste ryby morskie (makrela, halibut, losoś, sardynki, brzuszki z łososia), tran- omega-3, oliwa z oliwek, olej lniany, z orzechow wloskich (oleje musza byc tloczone na zimno i z pierwszego tloczenia, nierafinowane) orzechy: wloskie, migdaly, laskowe, nerkowce p.s. oliwe mozna pic i nawet trzeba kilka razy dziennie do posilkow [...]