Moje potrawki wymagają podobnego zaangażowania, w końcu jak to się dusi, to nie trzeba pilnować - samo się udusi . Fakt, całe gotowanie zajmuje około godziny, ale roboty przy tym nie ma wiele. Warzywa z mikrofali..? Bleeeee...! Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2005-05-04 20:13:41
aj wiem ze pychotka kuraczek :) ale niemam czasu bawic sie w gotowanie tego bo mam malo czasu jak wpadam do domku ordazu cwicze jem i ide spac i znowu wstaje i ble ble ble.... ulorzylem dietke reszta z odzywek :)
[...] Czasem wieczorne, czasem poranne. :/ Wszystko zalezy co mi wypadnie. Np dzisiaj musialem wozic sie po selgrosach, makrach, realach no ale wiedzialem o tym wszesniej i jedzenie zapakowalem sobie do pojemnikow i bylo spoko. Ale czasem jest total spontan i nie ma czasu na gotowanie, a zabranie, mleka do szejkera i troche proszku czasu nie wymaga.
Również nigdy nie mogłem się do tego przekonać, ale wiem, ze niektórzy zawodowcy go używają. Ja mam problem z głowy, bo przerzuciłem się na gotowanie na parze.. pozdro
[...] dokładnie rozmącić i podać uprzednio schłodzone w sosjerce. Potem nałożyć porcyjkę wszystko dokładnie wymieszać i wcinać surowe mięsko głośno mlaskając z zachwytu z www.gotowanie.wkl.pl to prawie mój przepis osobiście nie dodaję grzybków i cukru; miesko - ino polędwiczka (ale z dobrego miesnego), i jeszcze a na koniec wbijam na to surowe [...]
1. po prostu zsumuj wszystkie skladniki ktore wykorzystales do zrobienia potrawy i luz. podczas obrobki (smazenie, gotowanie) artykuly minimalnie traca pewne wartosci ale to zbyt malo zeby sie tym przejmowac. wliczaj wszytko przed obrobka. 2. jesli ten majonez bylby wlasnej roboty to nie ma sprawy, jesli kupny to raczej staraj sie wyeliminowac ale [...]
Smazenie czy tez dluzsze gotowanie powoduje wzrost IG potrawy, co za tym idzie, zwieksza sie prawdopodobienstwo odkladania tkanki tluszczowej. Lepiej spozywac produkty minimalnie przetworzone. Ja griluje. Olila podczas podgrzania na pateli ulega utlenianiu ( marnuje sie ) lepiej smazyc na oleju kokosowym/slonecznikowym lub sloninie.
[...] mzoe byc przyczyna? widac tez ze wystepuje pewna monotonia posilkow w mojej diecie heh ale powiem tak jem twarog bo jakos nie mam czasu na przyrzadzanie posilkow typu piers gotowanie jajek czy inne... twarog jem od razu z oopakowania nie doprawiam niczym zapijam tylko woda zeby nie zwymiotowac wiem tragedia ale juz tak przywyklem ze wcinam [...]
Wyczytalem, ze dluzsze gotowanie makaronu podnosi IG, a smazenie juz nie? W takim razie, dlaczego wszyscy odradzaja podsmazanie na duzej ilosci oleju? Tylko ze wzgledow zdrowotnych? Mam kolezke, ktory jest b. dobrze zbudowany. Jak zjada kebaba, to absolutnie bez sosw. Same mieso i bulka. Wydawalo mi sie, ze taki sos, ma w sobie cukier, co powoduje [...]
pytam dlatego o odzywki poniewaz ja tam bede mieszkac w warunkach 'polowych' i nie bede miec jakiegos wiekszego dostepu do kuchni, wiec gotowanie na wieksza skale bedzie ciezkie. Warunki polowe = namiot :)
[...] mają ubaw jego znajomi... Lubi dobrze zjeść i niekoniecznie zawsze musi to być ryż i piersi z kurczaka (to przeważnie najczęściej jedzą strongmani na całym świecie), ale gotowanie w kuchni go męczy, więc często je poza domem. Jego ulubione danie to pierogi z twarogiem. Ma wielu oddanych przyjaciół, którzy razem z nim pracują na jego wyniki. [...]
[...] zaraz po podsmażeniu mięsa. 3. Idź na całość! Jedz owoce, warzywa, ziemniaki, sałatę – wszystkie te produkty nie mają ani gram tłuszczu. Także grilowanie i gotowanie na parze odbywa się bez tłuszczu. 4. Wersja oszczędnościowa Zielone światło dla zbóż, makaronu i ryżu – zawierają one jedynie śladowe ilości tłuszczu. 5. [...]
Czyli ostateczne potwierdzenie, zebym byl pewien: Czy grill elektryczny jest tak ok jak gotowanie? Jezeli chodzi o mikrofale to amerykanskie FDA nie twierdzi, ze sa szkodliwe (ale tam jak wiadomo kazdy raport, to raczej raport lobbystow danej galezi przemyslu niz obiektywna ocena). Nie moge teraz znalezc tego artykulu, ale czytalem, ze [...]
[...] urozmaicenie wyboru tych produktów, aby zapewnić wystarczające spożycie zarówno witaminy C, jak i karotenu. Warzywa najlepiej spożywać na surowo lub krótko gotowane. Długie gotowanie niszczy witaminy i wypłukuje składniki mineralne. 1 porcja warzyw to 1 ziemniak średniej wielkości lub pół szklanki, szpinaku, kalafiora, brukselki, zielonej [...]
nio jak chcesz...ja zalewam goraca woda i czekam az zmiekna troche ale nie llubie takiej paciaji:) tylko jak jeszcze czuc je pod zebami:) mozna zalac goracym mlekiem albo zalac woda czy mlekiem i do mikrofali...ja nie mam czasu na gotowanie:))))
[...] w/g mnie). wiadomo ze nie bedziesz zmienial za kazdym razem, bo sa dosyc drogie. raz na 3-5 golen polewam go, albo wrecz topie w gotujacej sie wodzie. jesli widzisz ze gotowanie nic nie daje, to czas zmienic nozyk do golenia uzywaj gelu, nie pianki!! kremu nie uzywalem, podejrzewam ze jest ok, ale nigdy pianki bo to g.. daje przed [...]