[...] odzywcze siup do krwii i mamy reakcje autoimmunologiczna. Czy uczulnie/nietolerancje/jakakolwiek reakcje na cos masz to musialabys sprawdzic odstawiajac na jakies 3-4 tyg np gluten i nabial (caly a nie mleko) i zrobic prowokacje po jednym w rzucie. Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 2015-10-20 13:25:57 Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu [...]
Gluten odstawiłam :-) według zaleceń Co do rozkładu ww to sie staram i bede poprawiać bo od ponad 2 miesięcy jadłam z diety rozpisanej przez moją trenerke by na śniadanie jeść tylko białko czyli omlety lub warzywa i mięcho za to kolacja była tylko węglowodanowa o niskim ig i teraz troszkę przyzwyczajenie bierze górę ale wszystko do poprawki [...]
[...] dla mnie sprawdza się doskonale poza tym nie trzymam nasyconych wysoko, bazuje na jednonienasyconych. Olej kokosowy wydaje mi się dobrym tłuszczem ale jak zawsze znajdą się przeciwnicy, ciężko znaleźć jednoznaczne informacje. Ostatnio nawet jakiś pan w tv powiedział, że kokosowy jest gorszy niż gluten, cukier i tłuszcze trans razem wzięte;-)
[...] and glucagon-like peptide 1] in healthy subjects. Design: Twelve healthy volunteers were served test meals consisting of reconstituted milk, cheese, whey, cod, and wheat gluten with equivalent amounts of lactose. An equicarbohydrate load of whitewheat bread was used as a reference meal. Results: A correlation was found between postprandial [...]
Gluten sam w sobie nie jest taki zły, gorszy jest glifosat, którym zboża są pryskane. Żyto, jęczmień lub orkisz mogą być, ale białe pieczywo moim zdaniem lepiej całkiem wyeliminować. Do tego dochodzi jeszcze modyfikacja genetyczna zwykłej pszenicy.
Czemu wieprzowinę jesz tylko raz w tygodniu? Czemu prawie w ogóle nie jesz innych mięs? Ryb? Jesteś wrażliwa na gluten? Jeśli tak, to po co tyle płatków owsianych?
Sobota DT Trening: Interwały robiłam na raty 4x na początku treningu, 4 po treningu brzucha. Nie miałam siły więcej naraz zrobić. Płuca w ustach. Brzuch - straszny ogień. DZIEŃ 3 – interwały + brzuch Orbitrek – 30s szybko/ 30s wolno, 8x A1 kneeling cable crunches, 5x10-12, tempo 3021, bez odpoczynku 35kg 12/10/10/10/10 A2 brzuszki na piłce, 5x [...]
Tanqer - ale widziałeś moich konkurentów prawda? bo gadasz jak gimbaza :-D A_I - zauważ że wielki problem z glutenem to sa ostatnie lata, tak jak z zakwaszeniem i wszelkimi innymi dziwactwami. Jako ciekawostkę powiem Ci że nie spotkałem nigdy, ani jednego trenera czy zawodnika, który przed zawodami komuś rozpisywałby dietę patrząc na gluten. [...]
no teoretycznie powinnas odstawic gluten wiec i durum i orkiszowa niestety , sprobuj sobie upiec chleb gryczany jest bardzo smaczny , owsiane teoretycznie tez nie bardzo bo sa zanieczyszczone ziarnami, najlepiej jakbys odstawila wszytsko z listy zakazanych , potem wprowadzaj po jednym produkcie i sprawdzaj czy ci nie szkodzi U mnie lepiej jesli [...]
to chyba jutro na sniadanie pójdzie taki omlecik, nawet nie wiem czy gdzies ostatnio w szafce nie widziałem maki kukurydzianej;d na gluten az tak bardzo źle reagujesz? cos tam kiedys czytałem ze problem z wzdęciami itp a;e to chyba u karpika było no to teraz stawy beda jak nowe;d
Ostatnio też sobie kupiłem płatki kukurydziane i mąki kukurydziane, ponieważ ostatnio chyba gluten(ponieważ zawsze najgorzej się czuje godzinę po śniadaniu oczywiście z płatkami owsianymi) źle wpływa na mój żołądek i zobaczymy jak to będzie działało. Widzę masa na kebabach, ja kiedyś robiłem sam w domu tylko że na tortilli i powiem szczerze, [...]
[...] mi się ostatnio trenuję, ciężar idzie do góry, cieszę się że powoli odbudowuję siłę w siadach po tych przygodach z kolanem. Bardzo dobre te chipsy wołowe, najważniejsze że gluten free ;-) Jutro góra /SFD/2016/8/22/7651e31eaf7649feb3800d92bc26d047.png Dół #1 A. Przysiady 5 x 5 B. Wypychanie 3 x 8 C. RDL 4 x 8 D. Łydki 4 x 8 E. Allachy 3 x 20 F. [...]
a masz miejsce w zamrażarce, możesz spokojnie mrozić, ja tak kiedyś z chlebem robiłam:-) myślę, że niedługo wrócę do chleba, bo ułatwi mi to skomponowanie posiłków do pracy i zamierzam mrozić... póki co mam bana na gluten, ale zamierzam wrócić:-)
Chleba zytniego nie trzeba wyrabiac dlugo, to nie pszenica zeby sie gluten wytworzyl. O chlebie i zakwasie polecam te strone: http://www.chleb.info.pl/moje-chleby-receptury/pieczywo-na-zakwasie/pieczywo-zytnie. Jak nie mozesz jesc wiecej miesa to jedz wiecej straczkow albo jajek.
[...] czym i chyba doszłam. Nieopatrznie przy robieniu ciasta soczewicowego zrobiłam dokładnie, jak było w przepisie z kuchni Ladies i dodałam proszku do pieczenia, a tam przecież gluten jest :'-( A ja zjadłam pół tego ciasta na raz. Niby tylko łyżeczka proszku do pieczenia na całe ciasto, ale to wystarczyło. WTOREK (10 WRZEŚNIA 2013)- TYDZIEŃ 1, [...]
sory ze się wryje w wątek ale ja mam od urodzenia nietolerancję glutenu chorobę-celiakię miałam tylko jak byłam na prowokacji i miałam zalecone jeść przez rok gluten i tak nie jadłam bo mi to nie smakowało i źle się czułam. Nie jestem gastrologiem jak masz wątpliwości zrób sobie badanie krwi przeciwciał przeciwko transglutaminazie tkankowej albo [...]
[...] ograniczam tłuszcze do minimum. NAJBLIŻSZE 3 DNI Miska będzie nieliczona. Jadę na 3-dniowe szkolenie na Mazury. Dzwoniłam już do hotelu, gdzie mamy wyżywienie zgłosić mój bezgluten. Problemu nie ma i nawet wiedzieli, co to gluten (często musiałam tłumaczyć). Mają opcję diety bezglutenowej, ale coś mi się widzi, że niekoniecznie zdrową, bo takie [...]
[...] na bycie lekarzem i wchodzenie w jego kompetencje, bo się skończyło kurs Mauricza ,który się zna tak jak zięba na medycynie. Przypisuje się winę za chore zatoki nabiałowi, gluten dziurawi jelita, które trzeba uszczelniać glutaminą i rosołem i sprawdzać uszczelnienie testem buraczkowym. Na topie wsród supli była kiedyś witamina D w końskich [...]