Poniżej informacja od Działu Badawczo-Rozwojowego OLIMP-LABS: Do Pana mumin222 - Produkt Mega Strong Protein nie zawiera 15g glutenu jak Pan błędnie pisze w swoim poście: „wiec w 100 gr jest prawie 15 gr bezuzytecznego glutenu? wpisywanie w taki sposob: kwas glutaminowy/ l-glutamina to wprowadzanie ludzi w blad bo to nie ma ze soba [...]
[...] do klatki 50 kg x 20 6. Wycisk hantli na barki,siedząc 2 x 15 kg x 15 7. Zginanie nóg leżąc 25 kg x 15 8. brzuszek A w internecie i na forum nadal p******enie jakie to zboża/gluten/pszenica są złe. tylko w świecie rzetelnej nauki spokój. Cóż widocznie Adwentyści i mieszkańcy Okinawy (w takiej kolejności najdłużej żyjące geograficznie grupy ludzi) [...]
[...] Ale za nim wroci to sie pociesze ta waga. --------------------------------------------------------------------- Kaszmirko masz racje, ze trudny czas przede mna z unikaniem glutenu. Jeszcze wpada mi ten gluten do miski ale w co raz mniejszych ilosciach Ucze sie go zastepowac czyms innym. Jak musze gotowac tez swojemu kochanie to tym bardziej [...]
[...] czasie na topie. Było więc 1800 było 1600 i było 1400 kcal z różnymi proporcjami B/WW/T. Teraz za sugestią dziewczyn jestem na poziomie 1700kcal, 120-130 węgli i odstawiłam gluten. Okazało się, że muszę nieźle się nagimnastykować, żeby pochłonąć tyle kalorii z uwzględnieniem właściwych proporcji. Gluten mnie dobił - siedzę i czytam jak mam się [...]
[...] sporego wyrzutu insuliny , mimo gdy jest to makaron razowy , maka z pszenicy razowa czy cokolwiek o niskim ig z pszenicy. co o tym sadzisz ? warto jesc makaron razowy ? moze ci doktorzy maja jakas nagonke na pszenice i to chwyt marketingowy ? PS: gluten w zbozach tak samo , dodam tylko Zmieniony przez - Streetz Killer w dniu 2015-09-13 22:51:00
1. Gluten - czy powinny go unikać także osoby zdrowe (nie mające problemu z jego tolerancją). 2. Przywiązanie do detali w komponowaniu diety, czy dokładność jest istotna? (ważenie/mierzenie składników co do grama i przełożenie tego na ilość kcal która musimy dostarczyć). Zmieniony przez - __Logan__ w dniu 2015-09-27 11:01:11
[...] pewnego czasu z każdej strony strzaszy się nas żywnością. Popularyzacji ulegają teorie (i autorzy), którzy straszą jedzeniem, a to fatem, a to weglami, a to nabiałem, a to glutenem, a to łączeniem produktów ze sobą, a to margaryną, a to cholesterolem, a to fruktozą, a to solą, a to łososiem, a to pangą, a to mlekiem, etc... Nie dajmy się [...]
[...] to swego rodzaju gra intelektualna, ale jakby tak potraktować to na serio... Anraz - no ale skąd wtedy węgle w diecie? %-) Z ziemniaków oraz pseudo zbóż niezawierzających glutenu czyli głównie kaszy gryczanej oraz amarantusa i komosy ryżowej. Może też z manioku ;) No i jeżeli problemem faktycznie jest gluten to z samych zbóż kukurydza, ryż czy [...]
Obecnie i tak najgorszy jest gluten - nie ważne czy ktoś jest uczulony czy nie i tak powoduje dziury w mózgu. Z tym, że tu jest ta sama zasada co z dietami - jak ktoś posiedzi w "tym" 5-10 lat to zauważy, że wychodzi dieta cud/"straszny" składnik a za chwiłe wymyślą co innego i tak cały czas.
[...] gryza kajzerki, ktory rzekomo ma byc przyrostem tkanki tluszczowej. Ja bym tu bardziej obstawiala zwykle zatrzymanie wody po spozyciu produktu, ktory moze byc nietolerowany (gluten pszenny/drozdze). To samo z kwestia cheat daya - wzrost wagi o 2kg dzien po nie oznacza, ze z dnia na dzien przybralismy 2kg tluszczu a wg p. Iwony tak sie dzieje. [...]
[...] elity dietetycznej jest bardzo mało takich osób co stale biorą udział w dyskusji i nie stronią od niej. Mauricza np lubię i widzę że gość ma wiedzę, ale jednak dyskusji o glutenie nie poprowadzisz z nim. Ja domyślam się, o co mu chodzi - że np gluten jest też często w otoczeniu innych niezdrowych składników itp. ale o otwartej dyskusji nie ma [...]
Dremor - dziękuję :-) a chyyba jednak niechęc niektórych przynajmniej specjalistów do glutenu wynika z tego, że zakładają iż sam gluten źle wpływa na nasz organizm, a nie składniki mu towarzyszące ;-) filmik nagram
A może jesteś uczulony na gluten (celiakia), wyeliminuj z diety produkty zbożowe (zawierające gluten) biała mąka, płatki owsiane, jęczmień.Polecam ciemne pieczywo, kasza gryczana, ryż brązowy.Problemy powinny ustąpić po paru dniach, jeśli nie to wybierz się lepiej do lekarza. Pozdrawiam
[...] zrobić do szczęścia Dieta 1. jaja, owies 2. sałatka z makreli i kaszy jęczmiennej 3. j.w 4. Kasza gryczana, kurak, kalafior,oliwa trening 5a. 2 banany 5b. kurak, pieczywo (gluten ) 6. twaróg, kiełbasa Zauważyłem że ostatnio fatalnie sie czuję po zjedzeniu jakiegokolwiek pieczywa. Ciągle mi się odbija i mam wzdęcia po tym, zastanawiam sie czy [...]
Szacun za ryz z kura na sniadanko heh. A platkow nie jadasz bo nie lubisz? Tak z ciekawosci pytanko Wcześniej stwierdziłem kiedyś że wywalę cały gluten z szamy więc wtedy owsiane wyleciały :P i tak jakoś zostało, za to jaglane jakoś mi nie podchodzą za bardzo a też chcę w tych posiłkach mieć jak najmniej fatu :P A gdybym z owsianych miał tam 160g [...]
[...] zgodzić Podobnie można by powiedzieć aby odstawić na miesiąc kurczaka i będzie mniej leptyn albo odstawić na miesiąc mleko i będzie mniej laktozy Byc może dla wielu ludzi gluten nie jest wskazany niemniej nie oznacza że nie może być spożywany Obecnie faktycznie gluten jest piętnowany i mówi się że pozytywów brak i byc może tak jest w [...]
[...] laktozy i jej nietolerancji jednak jak widać wątek ewoluujue Nie da się ukryć w żywności jest wiele substancji które niekoniecznie wszystkim odpowiadają (tak jak laktoza czy gluten) Poprzez odstawienie produktów z ich zawartością niejednokrotnie wiele osób czuje poprawę samopoczucia (tym bardziej że wiele nietolerancji jest [...]
[...] opuchlam mocno. Czyzby to efekt picia ziol? Druga sprawa to to, ze jezyk piecze mnie po nawet malej ilosci laktozy i nie moge juz nawet kawy wypic z mleczkiem}:-( i chyba gluten tez mnie nie lubi bo jak zjadlam ciasto marchwiowe na mace pszennej grachamce to mialam wzdecia brzucha. Liczylam na to, ze gluten bede mogla a tu niestety ale powrot [...]
"ja bym bral nowa ostrowie w dalszej kolejnosci lowickie(ma gluten)" - zabrakło jednego przecinka i się sens zdania zmienił - teraz je dopiero zrozumiałem tak jak o to Tobie chodziło ;) co powoduje negatywnego gluten w odżywce? daj linka do 'nowej ostrowii' i napisz też czemu uważasz że jest lepsza ta 'nowa ostrowia' i ją w pierwszej [...]