[...] ma trochę tluszczu i węglowodany o bardzo niskim IG, chyba nawet poniżej 20. Jedz otręby, bo zawierają od cholery różnych pierwiastków, w tym magnezu i żelaza a także fosfor, o ile dobrze pamiętam. Jedz różne węglowodany o niskim IG, możesz je miksować do obiadu. Raz kasza gryczana, raz soczewica, czasami kasza jaglana, brązowy ryż. To [...]
[...] uelastycznia skórę i błony śluzowe oraz chroni witaminę C przed utlenianiem. Sposób użycia: 3 x dziennie 2 do 4 tabletki. Skład: drożdże piwne (Saccharomyces cerevisiae), fosforan trójwapniowy E-341 (iii) - substancja wiążąca, skrzyp polny, pokrzywa. Wartość odżywcza 1 tabletki o masie 400 mg: białko 0,150 g tłuszcz 0,009 g węglowodany 0,173 [...]
[...] do podobnych wnioskow co Pan Szukala coprawda nie analizowalem diety az tak dokladnie bo niestety moja wiedza nie pozwala jeszce na to (szczegolnie jesli chodzi o stosunki fosfor<-->wapn czy cynk<-->miedz) ale uzupelniam wiadomosci codziennie tak wiec mysle ze jeszce troche czasu uplynie i bede juz potrafil to robic na poziomie [...]
[...] zauważalne w koncentracji, szybkiemu myśleniu, zdrowieniu... Jeśli chodzi o pestki i nasiona i orzechy dlatego po porze obiadowej, ponieważ posiadają wanad, cynk, magnez, fosfor - to te elementy które powodują zanik np. łaknienia i ochoty na słodkie a przy dietach wysoko białkowych występuje zakwaszenie np. pryszcze na twarzy, zmiana barwy na [...]
1. tu kiedyś był taki temat że nie powinno się ich jeść codziennie (ale dlaczego nie pamiętam niestety) ale z 2 strony Mięso ryb jest lekkie, bogate w witaminy A, D i E, fosfor, wapń, magnez i selen oraz kwas omega-3. 2. po treningu organizm wchłania to co dopiero spalił (najbardziej) w tym też tłuszcze więc po co sobie je odkładać z powrotem w [...]
[...] błonnik 10 Nie podoba mi się że z samych posiłków normy dzienne niektórych witamin i minerałów przekroczyłem w znacznym procencie, np. sód 215% dziennego zapotrzebowania, fosfor 321 %, B2 141%, B12 324%, mangan 167%. Tak czy inaczej obiecany supl musi jeszcze wejść :) Ćwiczenia, wszystkie po 10 powtórzeń w 2 seriach, trzecia seria ile dam [...]
[...] składniki mineralne odgrywają ważną rolę w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Część z nich jest kwaso- część zasadotwórcza. Do tych pierwszych należą przede wszystkim: fosfor, chlor i siarka. Do drugich: wapń, magnez, potas i sód. Są one zazwyczaj obecne w pokarmach jednocześnie, a o określonym wpływie pokarmu decyduje ich wzajemny [...]
Nie jestem żadnym specjalistą (sam właśnie kombinuję ze swoją dietą redukcyjną), ale może te obliczenia odnośnie Twojej Ci się przydadzą: Wyszlo mi tako: Energia: 1.98 Mcal B/T/W: 164.90g / 39.25g / 260.50g BIAŁKO ------- Białko roślinne: 17.23g Białko zwierzęce: 147.67g TŁUSZCZ ------- Cholesterol: 301.53g Kw. tłuszczowe nasycone: 17.07g Kw. [...]
PERFECT BODY MRP® Wartość odżywcza 100 g proszku Wartość energetyczna 1672kJ/400 kcal Białko 50,0 g Węglowodany 31,1 g w tym cukry 4,1 g Tłuszcze 7,9 g tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,24 g w tym kwasy tłuszczowe MCT 2,14 g w tym wielonienasycone kwasy [...]
Tak naprawdę to nie są żadne orzeszki bliżej temu do bobu i fasoli,choć większość myśli,że to naprawdę orzechy Jeśli chcesz je jeść dla zdrowia to popatrz na informację poniżej i to wykorzystaj: * Wartość energetyczna w 100 g - 581 kcal * Woda - 1,95 g * Białko - 26,35 g * Tłuszcze - 49,30 g * Węglowodany - 18,92 g (w tym [...]