nie startuję, jestem ciekawy kiedyś przeczytałem wypowiedź chyba "faftaq'a, skalar lub miętki albo jakiś inny znawca opinnię Lyl'a McDonalda, który powiedział że redukować się można na fast foodach a ja jestem ciekawy czy wg. tego co napisałem tez mogę się zredukować to pożądanego przeze mnie bf Zmieniony przez - Drakkainen w dniu [...]
[...] z badania zamieścić, zwłaszcza jesli coś ciekawego udało się wykazać. Co do żelków, myslę że jesli chodzi o odpowiedz "anaboliczną", to wiele od carbo nie odstają a na forum zdażaly się juz pytania czy mozna olej w mięsnie wbijać żeby były wieksze, albo brązerem chleb smarować... Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-21 17:17:55
ale żelki mają więcej uroku osobistego EDIT: djfafa - nie sprowadzajmy dyskusji do technologii przetwórstwa cukierniczego. O żelkach tak ja jak i moja rozmówczyni (tak przynajmniej zakładam), dyskutowaliśmy sobie raczej w konwencji żartu ale fakt - są pektyny Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-21 22:08:49
[...] polecają żelki na stawy? proponuję zachować dystans do takich porad. jesli już - to mozna spotkac się z praktyyką spożywania częsci chrzęstnych z prodktów miesnych, które są zródłem kompleksów kolagenu, proteoglikanów (chondroityny, kwasu hialuronowego itp). Ale żelki na stawy - > Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-21 22:38:11
[...] kolagenu. Ale oczywiscie j/w - odpowiednią biodostepnoscią wg niektórych zródeł cieszą się jednak głownie hydrolizaty białek kolagenowych, stąd żelatyna w klasycznej formie - jest mało przydatna w/w celu (no i z tematu o ig, mamy temat o żelatynie, teraz z udziałem moderatora działu Treca ) Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-21 22:59:58
nieee, tutaj jest cos innego. Najprawdopodobniej przez estrową formę (bo wolnej leucynie czegos takiego nie miałem). Sprobuj sobie leucine stack oliego przy okazji jak bedziesz mógł tutaj wrazenia innych: http://www.sfd.pl/leucine_stack_i_nudno%C5%9Bci-t592575.html Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-21 23:51:26
[...] przebywa u siebie w dziale z ginomenem hipotyeza o "krwi i abosrbcji witamin do przez mieso" spełnia definicję gino-teorii, bowiem lączy ze sobą przesłanki słuszne i wydumane - co daje efekt j/w. Skoro mieso kurczaka nie ma czasu na wchlanianie witamin, to jajko bedzie ten czas miało? Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 00:18:25
[...] Tak wiec kwestionuje nie tyle sklasyfikowanie wolowiny jako wartosciowego produktu zywieniowego z punktu widzenia sportowca, ale sposob w jaki wyargumentowales swoje racje. Jakie dokladnie "czynniki wzrostowe" zawiera mieso wołowe poza kreatyną, ktorych inne pokramy nie zawierają? Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 00:43:30
[...] są kwasotwórcze, warto w oglnym rozrachunku wspołczynnik PRAL brac pod uwagę i jesli niemozliwe jest z jakis wzgledów utrzymanie rownowagi kwasowo-zasadowej - zakupic np proszek zasadowy. poniżej kalkulator niezmiernie przydatny przy szacowaniu PRAL'u: http://aciddiet.net/pral-calculator/ Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 01:27:41
[...] problem staje się juz w ogole marginalny, pod warunkiem, ze nieplnowartosciwe nie zdominują nam proporcji (a tak sie moze stac gdy np niepelnowartscowiego jest w posilku znacznie więcej). Warto sobie przejrzec nieraz aminogramy poszczegolnych bialek roslinnych: http://www.nutritiondata.com/] Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 13:40:13
[...] z zalożenia, że kolacja może byc zródłem i wegli, i białek i tłuszczy, aczkolwiek nie powina byc zbyt obfita, a rozkład makroskładników powinien korespondować z załozeniami diety i całodziennym bilansem. Dopiero ten status mozna IMO traktować jako punkt wyjściowy do dalszych eksperymentów. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 11:16:07
[...] z pewnym dyskomfortem i niepotrzebnie obciążać przewód pokarmowy. Jest to jednak osobnicza cecha. Co przemawia Twoim zdaniem za totalnym wykluczeniem białka z ostatniego posiłku? Poza praktyką, bo praktyka na potrzeby okreslonych efektów uczy różnych rzeczy, zależnie od tego kto jaką stosuje Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 12:44:23
[...] ten problem staje się juz w ogole marginalny, pod warunkiem, ze nieplnowartosciwe nie zdominują nam proporcji (a tak sie moze stac gdy np niepelnowartscowiego jest w posilku znacznie więcej). Warto sobie przejrzec nieraz aminogramy poszczegolnych bialek roslinnych: http://www.nutritiondata.com/ Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 13:40:54
[...] na ten cel spozytkowana). Dodatkowo aminokwasy glukogenne (głownie alaniana) dostarczą szkieletów węglowych do szlaku glukoneogenezy i pomogą utrzymać w razie czego fizjologiczny poziom glukozy. Dodatkowo dostpenosc leucyny - wpłynie na kinazę serynowo-treoninową, nasilając anabolizm. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 14:48:41
A chyba king odin bądź faftaq pisał że 1g wiąże 4 g,ale to szczegół . Więc przechodząc stopniowo nie złapię wody? Aha i co sądzisz o redukcji na niskotłuszczowej,bo po powrocie z wakacji miałbym ochotę spróbować?
[...] omega 3 i np cysteina (NAC podawano w badaniu). Co do samych o3 - tez kiedys sceptycznie podchodziłem do stosowania okolotreningowo, gdy zagłebiłemsie troche w fizjologię - juz się tym nie przejmuje. Z resztą - ja dość udaną formę zrobiłem w okresie kuracji mocnymi lekami przecizapalnymi... Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-06-22 21:54:38