Czy udało się komuś w praktyce jednoczesne zmniejszanie bf przy minimalnym przyroście masy ? Nie licz na to ;-) Nie wiem czemu, ja też na to nie liczyłem, jednak mój organizm zachowuje się dość dziwnie na masówce mój bf zaczął sie zmniejszać a jednoczenie zacząłem rosnąć... :)
Zależy jak dobrze znasz swój organizm. Ogólnie 800g to tyle co nic. No tak, ale mam jeszcze tydzine,przez ktory powineinem zrzucic jeszcze z kilo. A mysle ze po takim wieczorze jedzenia wszystkeigo nie przytyje wiecej niz ten 1kg hm? Jestem ekto i zrzucilem 7 kg w 6 tyg. Zmieniony przez - Creative w dniu 2014-02-08 15:16:15
Raczej zalecałbym piec, gotować, smażyć, ale nie w głębokim tłuszczu, szczególnie używanym kilka razy. Sugerujesz, że są to lepsze sposoby obróbki termicznej mięsa od frytkownicy, np Acti Fry?
Dzięki Domer! Jeszcze pytanko...lepiej przy endo dać mniej tłuszczy czy węgli? To jest wynik z profesjonalnej wagi Tanita(czy jakoś tak) ;) Mniej niż 0,7g na pewno bym już nie dawał. to jest minimum bez względu na somatotyp.
Bardzo ladny zapach. Smak advocat z woda troche malo intensywny, ale nie jest zle. Po rozpuszczaniu zostaje troche grudek. Ogolnie 7/10. Zmieniony przez - domer w dniu 2009-11-03 15:05:48
[...] Wy, ale ja widzę problem, niekoniecznie on musi być w tym, że wraz ze wzrostem ww wzrasta biało roślinne, tego się obawiam. Po prostu nie wiem, jak mam to interpretować. #domer, no zgadza się. 3 400 kcal jak widać zostaje a zamieniam tylko proporcje. Myślałem początkowo, jak Ty, że to nie powinno być tak, ale zostałem przy tym. Musiałem [...]
[...] czego zerknijcie, co udało mi się ułożyć. Skoro na 3 400kcal masa nie drgnie, zwiększyłem ilość kcal o kolejne 100. Nie popełniłem błędu z poprzedniej strony, jak zauważył #domer, gdzie zmieniałem tylko proporcje, zaś ilość kcal była taka sama, tj. 3 400. Zmniejszyłem ilość ww, zaś zwiększyłem ilość tłuszczu. Białko pozostawiłem na takim samym [...]
Trzymaj w miejscu, do ktorego nie dochodzi swiatlo a temp nie jest wieksza niz 20-25 C. Moje rowniez sa miekkie. Z maka taka nie spotkalem sie. Moze poszukaj na google. Zmieniony przez - domer w dniu 2010-07-04 14:08:43
Jak mam dodac niby tluszczy jak bym musial przekroczyc ich ilosc w diecie o bardzo duzo gdybym mial wszedzie dawac. Niewazne. To o co chodzi w koncu z tym ladunkiem glikemicznym bo czytam arty i niezbyt cos rozumiem. Wychodzi na to ze nawet ryz brazowy ma wysoki ŁG A jak obliczyć ŁG całego posiłku? EDiT: Domer bralem dane z dobradieta.pl tam jest [...]
[...] ilosci n-6, ktorego w naszej diecie nie brakuje. Wazna jest propocja n-3:n-6. Jedzac zrodla n-6 automatycznie zwiekszasz propocje, a n-3 nie jest latwo dostarczyc w diecie. Zeby poznac ich stosunek w diecie musisz okreslic ile ich dostarczasz z danych zrodel. Odpowiedni stosunek to 1:2 wg WHO. Zmieniony przez - domer w dniu 2010-08-12 14:31:07
Domer dzieki za odpowiedź, jednak to ja wiem. Pytam jak obliczyć i skad mam wiedziec jaki mam teraz w diecie stosunek tychże kwasów? Tak jak napisałem, mój dziennik oblicza N/JN/WN kwasy tłuszczowe ale co z wyliczeniami o3 oraz o6. P.S gratulacje "zielonego" podświetlenia, pierwszy raz zauważyłem P.S teraz widze Twój edit. To jest to [...]
mat1239 oczywiscie, np do platkow owsianych shirivetn1 tak zeby Ci smakowal, pieczenie, grillowanie, gotowanie, gotowanie na parze, duszenie, itp. Staraj sie unikac smazenia. Zmieniony przez - domer w dniu 2010-08-16 15:03:46
Rafał_B zobacz na sklad kwasow tluszczowych oleju palmowego. Wlasnie to decyduje o tym, ze nie ma koniecznosci stosowania uwodornienia. Domer, czyli rozmiem, że palmowy jest tłuszczem stałym, którego nie ma potrzeby uwodorniania. Szukałem nawet o tym w moim podręczniku o odżywianiu, ale tam znalazłem tylko info o oleju palmitynowym(a to chyba coś [...]
s.m.p.a., domer - mam pytanko do was. Wczoraj "obwialo" mnie, zlapalem goraczke. niby srodek lata, ale powiedzmy, ze "normalka". bardziej niepokoi mnie to co sie dzieje od tego czasu z ukladem pokarmowym. wyraznie odczuwam po lewej stronie brzucha (mniej wiecej na jego srodkowej czesci patrzac na wysokosc) jakby przewod byl [...]